Čudesni norveški fjordovi

Čudesni norveški fjordovi
  • Polazak dolazak polasci do 18.8.2020.
  • Cijean putovanja po osobi od 6.880 kn FM
  • Smještaj hotelima 3*/ 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA68


Datum putovanja: 23.6. – 28.6.| 28.7. – 2.8.| 18.8. – 23.8.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 6 dana/ 5 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
uključeno krstarenje glasovitim Geiranger fjordom!

 

Tura koja ide dalje na sjever u regiju fjordova i u kojoj dolazimo do najpoznatijeg fjorda, krunskog dragulja među najljepšima – Geiranger fjorda, po kojem plovimo. Putovanje za prave zaljubljenike u prirodu, usmjereno manje na gradove, a više na iznimne prirodne norveške ljepote, zemlje koju mnogi smatraju najljepšom na svijetu!

Norveška, zemlja nevjerojatnih prirodnih ljepota, veličanstvena i tajanstvena, u svojoj unutrašnjosti skriva nepregledne planinske vrhunce, strme i divlje fjordove, jezera kristalno čista, a upravo u ljetnim mjesecima sve nam se to otkriva u najljepšem ruhu…
Pobjegnite u nedirnute krajolike s nama, odmorite dušu u neokrnjenoj prirodi i stvorite najljepše uspomene!

 


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – OSLO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel te nakon kratkog odmora i večere (za one koji su doplatili paket večera) moguć odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju gradom, koristeći javni gradski prijevoz. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Prošetajte do Astrup Fearnley muzeja moderne umjetnosti u četvrti Tjuvholmen, koja se nastavlja na Aker Brygge, reprezentativnog djela poznatog svjetskog arhitekta Renza Piana i uživajte u pogledu na Oslo fjord te na uređene gradske plaže. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | OSLO – HARDANGERVIDDA – HARDANGERFJORD – BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema čudesnoj regiji fjordova vodi nas preko fascinantne visoravni Hardangervidda, koja slovi za jednu od najvećih u Europi. Visoravan na kojoj žive najveća divlja krda sjevernih jelena u Europi uzdiže se nad šumom, a u golom, mjesečevom krajoliku ostat ćete zadivljeni brojnim jezercima i širokim močvarama. Prije no što je prijeđete možete uživati u pogledu na vodopad Voringfoss koji u visini od 182 m pada u dubinu, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj… Preko visoravni stižemo na područje Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća – prijelaz fjorda kojeg nazivaju i „kraljem fjordova“ preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu. Dolazak na područje Bergena u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel na području Bergena i noćenje.

3. dan | BERGEN
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled slikovitog Bergena, „vrata regije fjordova“. Razgled gradskog središta jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene trgovačke kuće iz doba Hanze kad je Bergen bio moćno trgovačko središte i glavno središte trgovine ribom s Lofota – luka Bryggen, čije prekrasne drvene kuće stoje na listi zaštićene baštine UNESCO-a – utvrda Bergenhus. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena, s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad. Slobodan dan za uživanje u živopisnom i živahnom Bergenu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili individualni povratak u hotel. Noćenje.

4 .dan | BERGEN – FLÅM – SOGNEFJORD – FØRDE
Doručak. Danas nas čeka dan u predivnoj norveškoj prirodi! Poslije doručka odjava iz soba i putovanje regijom fjordova prema Vossu gdje ćemo se ukrcati na vlak Voss-Myrdal i potom nastaviti na slavnu željeznicu na liniji Myrdal-Flåm (doplata uz rezervaciju aranžmana). Selo Flåm, maleno i pitoreskno, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a ova je željeznica jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Iz Flåma nastavljamo putovanje kroz Laerdal tunel, najduži na svijetu i prelazimo trajektom preko Sognefjorda, najvećeg norveškog fjorda, iz Fodnesa u Manheller, odnosno preko turističkog mjesta Skei do mjesta Førde gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

5. dan | FØRDE – HELLESYLT – GEIRANGERFJORD – GUDBRANDSDALEN/ OTTA/ VINSTRA
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, nastavak putovanja do Hellesylta preko Stryna. Ukrcaj na brod u Hellesyltu i plovidba fjordom do Geirangera (uključeno u cijenu) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Poslije vožnje brodom ukrcaj u autobus u Geirangeru i nastavak putovanja kroz prekrasne krajolike do mjesta Vinstra u dolini Gudbrandsdalen gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

6. dan | GUDBRANDSDALEN/ OTTA/ VINSTRA – OSLO – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Oslu, dolazak u Oslo u poslijepodnevnim satima i panoramski razgled norveške prijestolnice. Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:15 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:   

za polazak 23.6.:  7.380 KN   7.080 KN FIRST MINUTE

za polaske 28.7.| 18.8.:  7.180 KN   6.880 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu!


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom Zagreb-Oslo-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3/4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Osla, 2 noćenja na području Bergena, 1 noćenje na području Førde i 1 noćenje na području Sognefjorda/doline Gudbrandsdalen/Vinstre, voditelja putovanja, autobusni prijevoz prema programu, panoramski razgled Osla i Bergena, prijelaz Sognefjorda na liniji Fodnes-Manheller, krstarenje Geiranger fjordom iz Hellesylta, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 1.690 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Doplata za vožnju željeznicom MYRDAL-FLÅM (prilikom rezervacije aranžmana): 520 kn
Doplata za večere: 1.290 kn

Mogućnost doplate po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)


Napomena: 
zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Oslu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u listopadu 2019. godine i podložna su promjeni.

 

Minimum prijavljenih putnika: 25

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)