Grčka, ljetovanje ispod planine

Datumi putovanja

30.7. – 8.8.| 6.8. – 15.8.2021.

Trajanje putovanja

9 dana/ 7 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakTip smještajaRedovna cijena po osobi
30.07., 06.08.dvokrevetni studio za 2 osobe2.490 KN
30.07., 06.08.trokrevetni studio za 3 osobe2.190 KN
30.07., 06.08.četverokrevetni studio za 4 osobe1.990 KN

– novi moderni aparthotel, sagrađen 2016.-te, jedan od najbolje ocijenjenih smještaja na cijeloj Egejskoj obali!
– mogućnost fakultativnih izleta na mitska mjesta grčke kulture!

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) ili sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 23.00 sata. Vožnja autocestom u smjeru Srbije i Makedonije.

1. dan | ZAGREB – KATERINI – PARALIA
Nastavak vožnje autocestom kroz Srbiju, Makedoniju. Pauza za ručak putem. Nastavak vožnje kroz Grčku pokraj Soluna do obala Egejskog mora te našeg hotela lociranog pokraj mjesta Katerini, u turističkom dijelu obale nazvanog Paralia. Smještaj u aparthotel. Orijentacijska šetnja mjestom uz pratitelja te odmor. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

2. dan | PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

3. dan | PARALIA – VERGINA – SOLUN – PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta u cca 80km udaljeni drugi najveći grad u Grčkoj – Solun. Nakon doručka slijedi vožnja prema Solunu. Prije samog Soluna posjetiti ćemo gradić Verginu, prvu prijestolnicu Makedonije i mjesto ukopa makedonskih vladara. Osim grobnice Filipa II, ovdje se nalazi i bogata oprema iz iste, prije svega kraljev štit ukrašen zlatom i bjelokosti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraći razgled grada.  Polazak prema Solunu. Po dolasku slijedi panoramsko – pješački razgled drugog po veličini grada u Grčkoj uz pratnju vodiča: Nacionalno kazalište – centralni gradski Trg Aristotel – stari Rimski Forum – Spomenik Elefteriosu Venizelosu – crkva svete Sofije – crkva svetog Pantelimona – Galerijev Slavoluk i Rotunda – ostaci nekadašnjeg hipodroma – Zgrada YMCA – gradski velesajam – Solunski TV Toranj – spomenik Aleksandru makedonskom – poznata solunska bijela kula – gradska luka, te povratak na centralni gradski trg Aristotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje Soluna. Preporučamo odlazak do kvarta Ladadika koji je ujedno i omiljena šetnica u Solunu. Polazak prema Paraliji u predvečernjim satima, uz dolazak u aparthotel na vrijeme za večeru.

4. dan | PARALIA – DION – LITOHORON – OLIMP – PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta na planinu Olimp i Dion (ukoliko bude otvoren arheološki lokalitet). Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je ujedno i važan nacionalni park, a njezin najveći vrh Mytikas je ujedno i najviši vrh Grčke (2917 m). Slijedi vožnja do podnožja Olimpa, stana grčkih bogova. Prvo odlazimo do arheološkog lokaliteta Dion, nekadašnjeg svetoga grada Makedonaca gdje su se održavale velike svetkovine i sportska natjecanja. Šećući ulicama drevnoga grada naići ćemo na ostatke rimskih kupelji, helenističkog kazališta, hrama posvećenog Olimpijskim bogovima, tzv. Dionizovu vilu. Nakon obilaska Arheološkog muzeja (Ulaznica u arheološki lokalitet plaća se na licu mjesta), odlazak do slikovitog sela Litohoron i slobodno vrijeme za ručak. Ukoliko vremenske prilike budu dopuštale, odlazak do poznate Zeusove Kupelji, prekrasnog slapa koji se nalazi na planini koja nadgleda selo Litohoron, a koje je prema mitovima bilo kupalište grčkih bogova. Povratak u Paraliu u večernjim satima na vrijeme za večeru. Noćenje.

5. dan | PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

6. dan | PARALIA – KALAMPAKA – METEORA – LARISA – PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili predlažemo fakultativni izlet do Meteore. Vozimo se prema malom gradiću Kalampaka te dolazimo do Meteora, jednog od najsvetijih i vizualno najinteresantnijih mjesta u Grčkoj. Meteori su srednjovjekovni samostani koji su se smjestili na visokim vapnenačkim stijenama iznad tesalijske ravnice. Sam pogled nam samostane na vrhu stijena oduzima dah, stoga nije ni čudo da su ovi samostani poprište mnogih filmskih setova (neki od vas će prepoznati lokaciju snimanja Jamesa Bonda). Samostani se nalaze na visini od oko 500 metara, te ih je inicijalno bilo 24. Mi ćemo ući u jedan od samostana (doplata za ulaznicu na licu mjesta), u koji bude moguće ući s obzirom da svetišta imaju specifično vrijeme kada su otvorena za posjetitelje. Nakon razgleda samostana, povratak prema Paraliji. Usput ćemo stati u gradu Larisa, koji je prema legendi ime dobio prema nimfi Larisi. Danas je ovaj grad administrativno središte Tesalijske ravnice, kako bismo vidjeli drugi najveći antički teatar u Grčkoj nakon Epidavrosa, koji je u zlatno doba mogao primiti i 10.000 posjetioca. Kraći razgled lokaliteta ( doplata za ulaznicu na licu mjesta) te povratak u aparthotel. Noćenje.

7. dan | PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

8. dan | PARALIA
Doručak za one koji odaberu tu opciju. Ujutro odjava iz aparthotela. Staviti ćemo stvari u autobus te ćemo imati slobodan dan za još uživanja i kupanja. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju prema Hrvatskoj.

9. dan | ZAGREB
Dolazak u Hrvatsku predviđen u prijepodnevnim ili popodnevnim satima nedjelje ovisno o prometu.CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom prema programu, 7 noćenja u aparthotelu Grand Olimpic Beach, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja.CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
cijena jednokrevetnog studio apartmana 3.390 kn za jednu osobu, boravišna pristojba u hotelima cca 1 Eur po osobi i noćenju (obavezna doplata na recepciji u gotovini), ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; osobne troškove; putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Popusti za djecu:
– dijete do 7 godina u pratnji dvije odrasle osobe, koristi zajednički ležaj: 700 kn
– dvoje djece do 2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe, koriste jedan zasebni ležaj, cijena po djetetu: 1.400 kn
– dijete u vlastitom ležaju plaća punu cijenu
– u zajedničkom ležaju moguć je boravak jednog djeteta

Doplate:
– doplata za doručak 7 dana po osobi:  200 kn
– doplata za polupansion 7 dana po osobi:  600 kn
– doplata za puni pansion 7 dana po osobi:  1.000 kn
– korištenje klima uređaja, plaćanje u hotelu:  5 Eur
– spremanje apartmana je svaki 5-ti dan. Korisnicima se preporuča ponijeti ručnike te svu potrebnu opremu.Fakultativni izleti (plaćanje uz rezervaciju):

– Dion – Olimp (min. 20 prijavljenih putnika): 100 kn
– Kalampaka – Meteora (min. 20 prijavljenih putnika): 250 kn
– Solun – Vergina (min. 20 prijavljenih putnika): 120 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

Mogućnost doplate za željeno sjedalo u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4: 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8: 100 kn
sjedala iza 2. vrata: 100 kn
ostala raspoloživa sjedala: 50 kn


COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA:
– Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.
– U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

  • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
  • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
  • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
  • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
  • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

 Napomene:
– raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama
– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.