Istanbul, city break

Istanbul, city break
  • Polazak dolazak 21.11. - 24.11.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 3.880 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA32


Datumi putovanja: 21.11. – 24.11.2019.| 4.1. – 7.1.| 6.2. – 9.2.2020.
zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

Garantirani polazak: 21.11.!


VRIJEDNOST VIŠE:
BESPLATNA izrada turske vize!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25* sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan | ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.
Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan | ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja s pauzom za slikanje, odlazak do vidikovca Camlica koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu a odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim slijedi povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Predložemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati ​​u pogledu na carske palače, tvrđave, romantične mješavine bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. Prijava na Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 * sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  

za polazak 21.11.:  3.880 KN 

za polazak 4.1.:  3.880  3.680 KN POSEBNA PONUDA

za polazak 6.2.:  3.580  3.340 KN POSEBNA PONUDA


FIRST MINUTE popust -5% vrijedi za rezervacije do 60 dana do datuma putovanja ili do popunjenja predviđenih kapaciteta!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (podložne promjenama), 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, uslugu voditelja putovanja, uslugu izrade vize, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku (150 kn).


Fakultativni sadržaji:
Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana’s 1001 noć: 390 kn
Cijena uključuje: transfer, show program, večera i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).

Doplata za krstarenje Bosporom: 420 kn
Cijena uključuje: transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnja brodom i ručak

Doplata za ples Derviša: 160 kn
Cijena uključuje: show u kulturnom centru Hodjapasha (transfer nije uključen).

Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču: 530 kn
Cijena uključuje: transfer, karta za metro, ručak (bez pića), lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču.

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom prijave putovanja.

PORT BOSPHORUS 4*
Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cd. No:13,
34433 Beyoğlu/İstanbul
https://portbosphorushotel.com/ 


Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta:

Aja Sofija i Topkapi palača 24 EUR

*Red letenja za polaske 4.1. i 6.2.2020.:
TK1054 06FEB ZAG IST 09:10 13:15
TK1055 09FEB IST ZAG 18:55 19:05

 

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi 150 kn.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zzačnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Minimalan br. putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)