Istanbul, classic

Datumi putovanja

13.05. - 16.05., 22.07. - 25.07.2021.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
13.05.3.280 KN3.080 KN
22.07.3.780 KN3.580 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

VRIJEDNOST VIŠE: uključen razgled Istanbula, odličan hotel u starom dijelu grada, izravan let Turkish Airlinesa iz Zagreba za Istanbul!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središnjeg trga Taksim te Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u novom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan | ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.
Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru u restoran Sultana’s 1001 noć sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan | ISTANBUL
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.10 sati.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe 1.090 kn, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, transfere i razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 590 kn, fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača,
zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.


Viza za Tursku – NIJE POTREBNA
VIZA: od 2.3.2020. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna.

Fakultativni izleti:
– krstarenje Bosporom 420 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)
– večera uz show u Restoranu Sultana’s 1001 noć: 390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)
– izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 390 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču)
– ples Derviša 160 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha)
– paket ulaznica koji uključuje ulaznice za Aja Sofiju, Topkapi palaču i baziliku Cisterna: 290 kn


Što posjetiti u Istanbulu:
Aja Sofija – najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika.
Plava džamija – ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.
Topkapi palača – 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.
Dolmabahce palača – od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti.
Sulejmanova džamija
Galata toranj – toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.
Galata most – prepun je restorana i svakako prošećite njime
Hippodrome – nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: – Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.
Cisterna bazilika – od stotina cisterna u gradu ovo je najveća
Grand bazaar – najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno.
Egipatski bazaar ili baazar začina – nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.
Hamam – turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.
Istikal ulica – prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.
Gulhane park – najstariji park u Istanbulu

Minimalan br. putnika: 15