Istanbul, city break

Istanbul, city break
  • Polazak dolazak 12.2.| 14.3.2019.
  • Cijean putovanja po osobi od 1.690 kn UFM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPGOAA32


Datumi putovanja: 12.2. – 15.2.| 14.3. – 17.3.2019. 
zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

VRIJEDNOST VIŠE: hotel 4* u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza gratis, izrada turske vize gratis, popust za djecu do 500 kn

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.10h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.15h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan | ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Piće dobrodošlice te Ples derviša koji će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

3. dan | ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada – četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost odlaska do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

4. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 19.00h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  

za polazak 14.3.:  1.990 KN

za polazak 12.2.:  2.090 KN 

FIRST MINUTE za polazak 12.2.:  1.890 KN 

ULTRA FIRST MINUTE za polazak 12.2.:  1.690 KN

ULTRA FIRST MINUTE i FIRST MINUTE cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, Smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfere i razglede prema programu, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, pratitelja iz Zagreba, ishođenje turske vize, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn, vizu za Tursku 150 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:
dijete 2-6 godina: 500 kn
dijete 6-12 godina: 250 kn

Napomena: smještaj u trokrevetnoj sobi.
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.


Fakultativni sadržaji:
Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi*, bazilika Cisterna): 290 kn
Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 145 kn
– u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (sok, voda)
Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn
– uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznicu za palaču Dolmabahçe*, ručak (bez pića) i karta za metro.
Krstarenje Bosporom: 330 kn
– uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

 

RED LETENJA:

za polazak 12.2. – 15.2.:
TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:10 13:15
TK1053 ISTANBUL ZAGREB 08:05 08:15

za polazak 14.3. – 17.3.:
TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:10 13:15
TK1055 ISTANBUL ZAGREB 19:00 19:05

*lokalna vremena


Važno:
državljani Republike Hrvatske koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. 
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr 
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Odgovorni organizator naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Pleso na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Napomene: od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

 

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Minimalan br. putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)