Istanbul, city break

Istanbul, city break
  • Polazak dolazak polasci do 22.6.2020.
  • Cijean putovanja po osobi od 3.560 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA32


Datumi putovanja: 5.3. – 8.3.| 26.3. – 29.3.| 14.4. – 17.4.| 16.4. – 19.4.| 29.4. – 2.5.| 28.5. – 31.5.| 11.6. – 14.6.| 19.6. – 22.6.| 22.6. – 25.6.2020.
zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
BESPLATNA izrada turske vize!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan | ISTANBUL
Doručak. Odlazak pješice i javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) na cjelodnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Navečer fakultativno odlazak na večeru sa show programom. Noćenje.

3. dan | ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do veličanstvene Dolmabahče palače i zatim vožnja preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja s pauzom za slikanje. Odlazak do vidikovca Camlica koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu a odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Ručak u lokalnom restoranu. Šetnja poznatom Bagdadskom ulicom koja vrvi životom, a zatim slijedi povratak na europsku stranu Istanbula podzemnom linijom Marmaray koja vozi ispod nivoa mora. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  

za polazak 5.3.:  3.790 KN 

za polazak 26.3.:  3.560 KN 

za polazak 14.4.:  3.980 3.835 KN FIRST MINUTE

za polaske 29.4.| 28.5.:  3.790 3.655 KN FIRST MINUTE

za polaske 16.4.| 11.6.| 19.6.| 22.6.:  4.090 3.940 KN FIRST MINUTE


FIRST MINUTE popust -5% vrijedi za rezervacije do 60 dana do datuma putovanja ili do popunjenja predviđenih kapaciteta!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje:prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (podložne promjenama), 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, uslugu izrade vize, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: jednokrevetna soba, fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku (150 kn).

Doplata za jednokrevetnu sobu 5.3., 26.3.: 750 kn 
Doplata za jednokrevetnu sobu  14.4., 16.4., 29.4., 28.5., 11.6., 19.6., 22.6.: 900 kn 


Fakultativni sadržaji:
Večera uz show u Restoranu Sultana’s 1001 noć 390 kn
Cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).

Krstarenje Bosporom 420 kn
Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak (bez pića).

Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 530 kn
U cijenu je uključen transfer, ručak (bez pića), lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču.

Doplata za ples Derviša 180 kn
Cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha.

Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativni sadržaj: 10 putnika.
Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.


Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta:

Aja Sofija i Topkapi palača 24 eur

 

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi 250 kn.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 35,88 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u začnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Napomene:
Na nekim od navedenih polazaka postoji mogućnost da Vas pratitelj putovanja čeka u zračnoj luci na destinaciji, dok će u zračnoj luci Zagreb biti osigurana Atlasova asistencija.
Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30 kg i 1 komad ručne do 7kg.

Minimalan br. putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)