Karneval u Nici i festival limuna u Mentonu

Karneval u Nici i festival limuna u Mentonu
  • Polazak dolazak 28.2. - 2.3.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 1.790 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPBP021


Datum putovanja: 28.2. – 2.3.2019. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – NICA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca sa stajališta Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (obavezna prijava prilikom rezervacije) te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja pored Trsta i povijesne pokrajine Veneto uz područje jezera Lago di Garda uz kraća zaustavljanja. Putovanje nastavljamo prema Cremoni i Piacenzi do Genove i obale Ligurskog mora. Uz talijansku Rivijeru cvijeća dolazimo do Azurne obale. Odlazak na prvu šetnju Nicom – gradom posebnog mediteranskog ugođaja. Smještaj u hotel na području Azurne obale. Noćenje.

2. dan | NICA – EZE – MONACO – MONTE CARLO – NICA
Doručak. Odlazak u razgled Nice, prošetati ćemo slavnim šetalištem Promenade des Anglais, vidjeti glavni trg Place Massena, posjetiti povijesno središte Nice s katedralom sv.Reparate, tipičnim mediteranskim uličicama, i posebno zanimljivom tržnicom Cours Saleya. Na tržnici ćete moći kupiti tipične provansalske proizvode i suvenire: od stolnjaka, mirišljavih jastučića, provansalskih začina do poznate keramike. Poseban je doživljaj vidjeti i isprobati bogatu gastronomsku ponudu od specijaliteta Nice palačinke Socca, pizze Pissaladiere, sendviča natopljenih maslinovih uljem i odličan sladoled u bezbroj neobičnih okusa! Nakon slobodnog vremena za ručak i šetnju, u kasnim poslijepodnevnim satima krenuti ćemo na vožnju jednom od najpoznatijih panoramskih cesta na svijetu Moyenne Corniche. Zaustaviti ćemo se u selu Eze, primjeru utvrđenog sela i posjetiti tradicionalnu parfimeriju gdje ćete doznati sve o povijesti proizvodnje klasičnih mirisa, imati ćete mogućnost isprobati ih i kupiti. Dolazimo u kneževinu Monaco. Posjećujemo stari grad – utvrdu na stijeni uz šetnju uz luksuzne vile, katedralu sv.Nikole do Kneževske palače i panoramske terase s pogledom na Casino i luku s jahtama. Odlazimo do Monte Carla – na glavnom ćete trgu imati prilike promatrati bogate i slavne, popiti piće na terasi ispred Casina ili ako to želite isprobati sreću u jednoj od dvije poznate kockarnice na glavnom trgu. Povratak u Nicu. Noćenje.

3. dan | CANNES – ST.PAUL DE VENCE – NICA KARNEVAL
Doručak. Vožnja obalnom cestom uz poznate plaže i hipodrom Azurne obale do Cannesa. Prošetati ćemo ovim mondenim mjestom do Festivalske palače, šetališta sa slavnim hotelima i posjetiti stari grad uskih uličica prepun malih trgovina i restorana. Nakon slobodnog vremena u Cannesu, nastaviti ćemo naš izlet do najljjepšeg provansalskog sela St.Paul de Vence. Mjesto je poput umjetničke bajke s brojnim galerijama, malim hotelima, ladanjskim kućama usred mediteranske vegetacije. Ovo je mjesto privuklo brojne slikare i umjetnike, prošetati ćemo glavnom ulicom do trga s fontanom, panoramske terase i groba Marca Chagalla na seoskom groblju. U poslijepodnevnim satima vraćamo se u Nicu gdje počinju karnevalska događanja. Poslijepodnevna karnevalska povorka je „Bitka cvijeća“ s povorkom karnevalskih kola okićenih mimozama i drugim prvim proljetnim cvijećem koje se s karnevalskih kola dijeli publici. Tema karnevala je „Kralj kinematografije“. Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za odličan shopping u velikoj trgovačkoj ulici Jean Medicin ili posjet nekom od brojnih muzeja Nice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | MENTON FESTIVAL LIMUNA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do ljetovališta Menton, mjesta s najvećim brojem sunčanih sati na Azurnoj obali. U ovo doba godine cijeli je Menton u znaku Festivala limuna. U gradskom parku Bioves moći ćete posjetiti izložbu nevjerojatnih figura napravljenih od naranči i limuna na tu temu, a na trgovima i ulicama Mentona kupiti parfeme s mirisom limuna, poznati liker, agrume i cvijeće. Prošetati ćemo mjestom uz plaže i velike vile i vrtove poznatih umjetnika. Iz Mentona nastavljamo put prema Italiji. Uz nekoliko kraćih stajanja putem,dolazak do Rijeke i Zagreba je u kasnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.890 kn   1.790 KN FIRST MINUTE

First Minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena aranžmana uključuje:prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj na Azurnoj obali u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 890 kn, ulaznice za karnevalska događanja(informativna cijena, može biti podložna promjeni): karneval u Nici pojedinačne ulaznice za Bitku cvijeća ili Povorku svjetlosti 12 EUR za odrasle i 6 EUR za djecu do 12 godina, parkovi Festivala limuna u Mentonu 10 EUR za odrasle i 6 EUR za djecu do 12 godina; dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),  putno osiguranje.

 

Popusti: djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u trokrevetnoj sobi.

Na ovom programu nije moguća rezervacija treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 40.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)