Korzika i Sardinija

Korzika i Sardinija
 • Polazak dolazak 30.5. - 5.6.2020.
 • Cijean putovanja po osobi 4.990 kn FM
 • Smještaj hoteli 3*/4* i brodska kabina
 • Prijevoz bus/ brod
 • Šifra EPAA44


BASTIA – ST FLORENT – CORTE – AJACCIO – SMARAGDNA OBALA – 
CASTELSARDO – ALGHERO

Datum putovanja: 30.5. – 5.6.2020. autobusom iz Zagreba, brodom iz Livorna

Trajanje putovanja: 7 dana/ 6 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – OKOLICA LIVORNA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 (mogućnost polaska iz Karlovca i Rijeke, s Vrata Jadrana/ potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja preko Slovenije i Italije do Ferrare. Po dolasku šetnja povijesnom jezgrom od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja do Toskane, smještaj u hotel u okolici Livorna. Noćenje.

2. dan | LIVORNO – BROD – BASTIA – ST FLORENT – CALVI/ILE ROUSSE
Vožnja do Livorna i ukrcaj na jutarnji trajekt na dnevnu četverosatnu plovidbu do Bastije. Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Bastiji, drugom po veličini gradu Korzike. Šetnja povijesnom jezgrom i starom lukom: veliki trg sv. Nikole – stari centar /Place du Marche – crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – stara luka – genoveška citadela. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz brdske predjele južnog dijela Cap Corse do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Corse. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi đenoveških guvernera i trgovaca čuvenim vinom Patrimonio. Slobodno vrijeme za šetnju gradićem. U nastavku vožnja prema hotelu na području Calvi/Ile Rouse. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan | CALVI/ILE ROUSSE – CORTE – AJACCIO/OKOLICA
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko središnje Korzike do grada Corte, nekadašnje prijestolnice otoka, a danas živahnog sveučilišnog centra. Po dolasku u grad, povijesno, kulturno i geografsko srce Korzike, slijedi obilazak gradskog središta: trg Paoli – crkva sv. Križa – citadela. Slobodno vrijeme za kavu ili poznato korzikansko pivo od kestena Pietra. Nastavak putovanja kroz raskošno zelenilo i vrleti kojima obiluje čitav otok do zaljeva Porto, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, i slikovitog gradića Porto na kratku pauzu. Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta, započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene, Calanques de Piana – stijene različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su jedan od najpoznatijih krajolika Korzike i koje ostavljaju jedan od najljepših dojmova na ovom putovanju. Put se nastavlja obalnom cestom uz lijepe panoramske poglede na zaljev Liscia do Ajaccia, rodnog grada Napoleona i najvećeg grada Korzike. Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Noćenje.

4. dan | AJACCIO – BONIFACIO – PORTO VECCHIO/OKOLICA
Doručak. Odjava iz hotela. Šetnja središtem grada: trg Place General de Gaulle – katedrala – Napoleonova rodna kuća/muzej – Place Foch- živopisna uličica kardinala Fescha – palača i muzej Fesch. Slobodno vrijeme za uživanje u ulicama ispunjenim palmama, posjet rodnoj kući jednog od najvećeg vojskovođa svih vremena, Napoleona, ili posjet muzeju Fesch koji sadrži jednu od najvažnijih zbirki talijanskog slikarstva XIV. i XV. st. izvan Italije. Vožnja prema jugu otoka kroz brdovite predjele zapadne Korzike, takozvane „korzikanske Dolomite“, i jugozapadnom obalom otoka s mnoštvom dubokih zaljeva, plaža i stijena neobičnih oblika, prema Bonifaciju. Šetnja tim slikovitim srednjovjekovnim gradom izgrađenim na bijelim vapnenačkim stijenama krajnjeg juga Korzike. Gradske tvrđave i zidine skrivaju uske uličice, crkvice, trgovinice, kafiće i terase s prekrasnim pogledom na duboku luku Bonifacija sa sjeverne strane i tjesnac koji Korziku dijeli od Sardinije s južne strane. Smještaj u hotel u okolici Porta Vecchia. Noćenje.

5. dan | BONIFACIO – SMARAGDNA OBALA – NURAGHE – CASTELSARDO – ALGHERO/OKOLICA
Doručak. Odjava iz hotela. Kratka vožnja do luke u Bonifaciu, ukrcaj na trajekt i kraća plovidba do Sante Terese di Gallure, lučkog gradića na sjeveroistoku Sardinije. Vožnja čuvenom Smaragdnom obalom, simbolom luksuza i dolce vite u svjetskim razmjerima. Ovo je najpoznatija i najelitnija talijanska obala duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Kratko zaustavljanje u poznatom jet-set ljetovalištu Porto Cervo, centru Smaragdne obale, kojeg je princ Karim Aga Khan izgradio za bogate i poznate. Pomno zasađeno ukrasno bilje, mnoštvo luksuznih dućana, pažljivo posložene kućice zemljanih tonova, sve to uklopljeno u zaljev s morem predivne tirkizne boje neće vas ostaviti ravnodušnima. Nastavak putovanja i obilazak pretpovijesnog lokaliteta *Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona (plaćanje na licu mjesta), mjesto koje će nam dočarati mističnu povijest Sardinije i jedinstvene nastambe naših predaka. Vožnja prema Castelsardu, slikovitom povijesnom gradiću na sjevernoj obali, čija povijest prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ima i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir…). Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Alghera na zapadnoj obali, u prošlosti uporišta đenoveške obitelji Doria i aragonskih gospodara Sardinije. Smještaj u hotel na području Alghera. Noćenje.

6. dan | ALGHERO – PORTO TORRES – BROD
Doručak. Odjava iz hotela. Slikoviti Alghero poznat je po proizvodnji nakita od koralja i stranovnicima koji još govore katalonskim jezikom svojih predaka. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom izvrsno očuvanim gradskim zidinama, koje tvore svojevrsnu povijesnu promenadu; Piazza Civica – Piazza Duomo s katedralom – glavna ulica Via Carlo Alberto s crkvom sv. Franje i trgovinama koraljnim nakitom. Slobodno vrijeme za osobne programe. U poslijepodnevnim satima vožnja do ukrcajne luke za povratak na kopno, Porto Torres. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

7. dan | GENOVA – ZAGREB
Doručak na brodu. Nakon pristajanja broda u Genovi iskrcaj i povratak prema Hrvatskoj: vožnja sjeverom Italije preko područja jezera Garda prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Rijeku/Zagreb u večernjim satima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI*:  5.190 kn 4.990 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 1.690 kn
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 240 kn
Doplata za paket večera u hotelima: 890 kn


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz autobusom, voditelja putovanja, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Tirreniji (okolica Livorna) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV, smještaj u hotelima 3/4* na Korzici i Sardiniji u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Calvi/Ille Rousse, 1 noćenje na širem području Ajaccia, 1 noćenje na području Porto Vecchio/Corse i 1 noćenje na području Alghera; 1 noćenje s doručkom na brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Porto Torres-Genova, dnevni prijevoz brodom na linijama Livorno-Bastia i Bonifacio-Santa Teresa di Gallura, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu i unutarnju kabinu, doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu na Sardiniji cca. 2 € po osobi po noćenju/plaćanje na licu mjesta, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.


Soba s pomoćnim ležajem na upit!


Napomena: 
*Postoji mogućnost da je lokalitet Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona zatvoren u pojedinom razdoblju godine. U tom slučaju uputit ćemo se u jedan od mnogih drugih pretpovijesnih lokaliteta na Sardiniji.

 • Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika).
 • Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu.
 • Brodske kompanije rezerviraju pravo na moguću promjenu satnica brodova.
 • Paket večera odnosi se na večere od dana 1 do dana 4 u programu. Večere na brodu putnici mogu doplatiti  na licu mjesta.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka znamenitosti u jednom danu. Svi navedeni razgledi bit će realizirani, bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom dana.

 


PREPORUKA PUTOVANJA:
Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu. Brodske kompanije rezerviraju pravo za moguću promjenu satnica brodova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka znamenitosti u jednom danu. Svi navedeni razgledi bit će obavljeni, bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom dana.
Brodske kompanije rezerviraju pravo promjene satnice brodova.Minimum prijavljenih putnika: 40

 

 

Upit za ponudu putovanja

 1. (obavezno polje)
 2. (valjanu email adresu molimo)