Advent u Krakovu

Advent u Krakovu
  • Polazak dolazak 3.12. - 6.12.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 890 kn
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPAPP19


Datum putovanja: 3.12. – 6.12.2020. autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja


VAŽNO:
ukoliko putovanje neće biti moguće realizirati zbog više sile (pandemija korona virusa, zatvaranje granica), vraća se uplaćeni novac.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, četvrtak | OSIJEK – polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku s usputnim kraćim zaustavljanjima.

2. dan, petak | KRAKOV
Jutarnji dolazak u Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonskog umjetničkog bogatstva, na listi je svjetske baštine UNESCO-a, jedan od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled grada: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata. Smještaj u hotel. Nakon odmora javnim prijevozom odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s mnogobrojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Noćenje.

3. dan, subota | KRAKOV – fakultativni izlet WIELICZKA
Doručak. Nastavak razgleda grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonskog umjetničkog bogatstva, na listi je svjetske baštine UNESCO-a, jedan od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Odlazak na brdašce Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Odlazak do poznate židovske četvrti Kazimirova. Predlažemo posjet Muzeju tvornici Oscara Schindlera. Slobodno vrijeme za otkrivanje povijesti i kulture ili odlazak u obližnji rudarski gradić Wieliczku, gdje ćemo obići jedinstveni rudnik soli u kojem su rudari u labirintu rovova, prolaza, podzemnih dvorana i jezera uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i raznim drugim ukrasima. nas predstavlja dio Unescove svjetske baštine, obilazak u pratnji vodiča. Povratak u Krakov. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, nedjelja | BUDIMPEŠTA – OSIJEK
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema Budimpešti. Po dolasku odlazak do Citadele, pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove. Panoramski razgled grada: Trg Heroja, Andrassy bulevar, Opera, Crkva sv. Stjepana, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i trga Vörösmarty Ter. Slobodno vrijeme provedete u prekrasnom adventskom ugođaju na božićnom sajmu. Polazak iz Budimpešte u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u Osijek/Vinkovce se očekuje u večernjim satima.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi:  890 kn 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 235 kn


Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: izlet u rudnik soli s ulaznicama za rudnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo 180 kn (potrebno min. 20 osoba), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 90 kn.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 30, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Krakov (polj.: Kraków) je grad u južnoj Poljskoj. Bivši (1038.-1596.) glavni grad Poljske. Važan kulturni, gospodarski, komunikacijski i turistički centar. Grad leži na obalama rijeke Visle, jedan je od najstarijih i drugi po veličini grad u Poljskoj. U Krakovu živi 760 000 stanovnika (podjednak broj stanovnika ima i Zagreb). Krakov je i prijestolnica Malopoljskog (Małopolskiego) vojvodstva, grad sa statusom kotara (powiat), kao i sjedište Krakovskog kotara (powiat krakowski). Povijesna gradska jezgra (Krakovsko staro mjesto) uvrštena je od 1978. u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na tu listu.

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)