Proljetni praznici u Londonu, iz Osijeka

Proljetni praznici u Londonu, iz Osijeka
  • Polazak dolazak 14.4. - 18.4.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 4.490 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz polazak iz Osijeka, let iz Budimpešte
  • Šifra EPOR60


Datum putovanja: 14.4. – 18.4.2020. zrakoplovom iz Budimpešte, transfer iz Osijeka!

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
5 PUNIH dana u Londonu, uključene zrakoplovne pristojbe i engleski doručak!

 

Prijestolnica Ujedinjenog Kraljevstva idealna je lokacija za razglede kulturnih i arhitektonskih znamenitosti, razonodu i shopping. Uvjerite se i sami zašto The Tower of London, Parliament Houses, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, Madame Tussauds, ali isto tako i Harrod’s, Marks & Spencer i ostali blještavi izlozi Oxford Streeta privlače brojne posjetitelje iz cijelog svijeta.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, utorak | OSIJEK – BUDIMPEŠTA – LONDON
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 01.00 sati. Transfer autobusom do Budimpešte. Check-in. Let avio kompanije Ryanair za London u 06:30 h (let FR8354). Dolazak u London u 08:05 h. Panoramski razgled gradskih znamenitosti autobusom: Kings Cross željeznička stanica, Marble Arch, Hyde Park, Palača Kensington, Albert Memorial, Royal Albert Hall, trg Picadilly, trg Trafalgar, Parlament, Big Ben, Westminsterska opatija, Buckinghamska palača… Smještaj u hotel. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do Piccadily Circusa, odnosno West Enda, slobodno vrijeme i povratak u hotel u određeno dogovoreno vrijeme javnim gradskim prijevozom, u suprotnom u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan, srijeda | LONDON
Doručak. Nastavak razgleda Londona pješke i javnim prijevozom (karta za prijevoz nije uključena): Razgled počinjemo posjetom katedrali Sv. Pavla. Preko mosta Millenium prijeći ćemo na južnu obalu rijeke Temze i nastaviti šetnju pored Tate Modern slavne galerije suvremene umjetnosti, Shakespeareovog kazališta Globe, katedrale Southwark, City Halla – gradske vijećnice. Nastavljamo razgled prelaskom čuvenog Tower Bridga i šetnjom do Tower of London – najstarije kraljevske rezidencije engleskih kraljeva u kojoj se danas čuvaju kraljevski dragulji. Današnju šetnju završavamo na trgu Leicester, šarmantnom ‘dnevnom boravku’ Londona poznatom po kafićima, restoranima, kazalištima i brojnim drugim zabavnim sadržajima. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. dan, četvrtak | LONDON
Doručak. Nastavak razgleda grada gradskim prijevozom i pješke: Big Ben, Westministerska opatija, London Eye – čuveni kotač i poznata atrakcija Londona. U nastavku idemo do Buckinghamske palače gdje ćemo doživjeti smjenu kraljevske straže (u slučaju kiše smjene straže nema). Predlažemo poludnevni izlet brodom po rijeci Thames do Greenwicha kojim prolazi nulti meridijan, također poznat i po najvećem pomorskom muzeju i opservatoriju. Povratak u centar. Predlažemo odlazak u poznatu ulicu Oxford – čuvenoj po bezbrojnim prodavaonicama svjetskih robnih marki. Slobodno vrijeme za shopping. Noćenje.

4. dan, petak | LONDON, fakultativni izlet na WARNER BROS HARRY POTTER STUDIO TOUR
Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal – zakoračite u scene iz serijala o malom čarobnjaku koje su se tu snimale duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima koji su korišteni u serijalu, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (na izlet se ide gradskom željeznicom – doplata za kartu za prijevoz na licu mjesta. Broj ulaznica je ograničen). Povratak u grad i slobodno poslijepodne. Za putnike koji ostaju u gradu slobodno vrijeme za obilazak brojnih muzeja, kupovinu i osobne programe. Predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu ili objed u tipičnom londonskom pubu, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

5. dan, subota | LONDON – BUDIMPEŠTA – OSIJEK 
Doručak. Predlažemo posjet najstarijem muzeju voštanih figura Madame Tussaud’s. Za ljubitelje muzeja predlažemo i poznati British Museum, muzej povijesti koji se nalazi u blizini našeg hotela. Transfer do zračne luke Stansted u 14:00 h. Let avio kompanije Ryanair za Budimpeštu u 18:00 h (let FR8371). Dolazak u Budimpeštu u 21:25 h. Transfer do Osijeka. Planirani dolazak u Osijek iza ponoći.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  4.690 KN  4.490 kn FIRST MINUTE


FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 15.01. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Cijena aranžmana za dijete do 15 god. u sobi s dvije odrasle osobe: 3.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.430 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: transfer Osijek – Budimpešta – Osijek, let Budimpešta – London, Stansted – Budimpešta; zrakoplovne pristojbe, 10 kg check in prtljage (dimenzije 55cm x 20cm x 40cm) + ručna prtljaga (dimenzije 40cm x 20cm x 25cm), 4 noćenja s doručkom u hotelu Royan National 3*, transfere od/do zračne luke u Londonu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, poludnevni razgled grada autobusom, razglede pješice i javnim prijevozom, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – preporučujemo (više informacija u agenciji)!

 

Fakultativne doplate u agenciji (prijave uz rezervacije, min. 10 prijavljenih):
– vožnja na London Eye – 240 kn odrasli; 195 kn djeca od 3-15 godina
– Madam Taussaud`s – 240 kn odrasli; 195 kn djeca od 3-15 godina
– vožnja po rijeci Thames do Greenwicha (Westminster Bridge – Greenwich) 130 kn odrasli; 90 kn djeca od 5-16 godina
– ulaznica Harry Potter Studio Tour – 450 kn odrasli; 350 kn djeca od 5-15 godina
(cijene su okvirne i podložne su promjenama, minimalan broj 10 prijavljenih osoba)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 20, a maksimalan broj putnika je 25. Program je prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

London glavni je grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Povijest Londona započinje osnivanjem od strane Rimljana, koji su ga nazvali Londinium. Jezgra Londona, drevni londonski City zadržala je svoje srednjevjekovne granice. Najkasnije od 19. stoljeća, naziv “London” odnosi se i na metropolis koji se razvio oko grada. Danas, veći dio te konurbacije tvori londonsku regiju i administrativno područje Velikog Londona (Greater London), s vlastitim izabranim gradonačelnikom i skupštinom.

 


Izračun je rađen na osnovi 20 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Agencija zadržava pravo izmjene satnice leta i redosljed obilazaka znamenitosti.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)