1. maj u Makedoniji

1. maj u Makedoniji
  • Polazak dolazak 30.4. – 3.5.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 990 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka i Vukovara
  • Šifra EPOR04


Datum putovanja: 30.4. – 3.5.2020. autobusom iz Osijeka


Trajanje putovanja:
3 dana/ 2 noćenja

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | četvrtak, OSIJEK – polazak 
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 22.00 sata. Mogućnost polaska iz Vinkovaca i Vukovara. Noćna vožnja kroz Srbiju.

2. dan | petak, SKOPJE – OHRID
Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Razgled kulturno povijesnih znamenitosti glavnog grada Makedonije u pratnji lokalnog vodiča, panoramski i pješice: gradska tvrđava Kale, džamija Mustafa Paše, crkva sv. Spasa, stari orijentalni Bit Pazar, Daut Pašin Amam iz 10 st., kameni most preko Vardara, stara željeznička stanica, danas Muzej Skopja, rodna kuća i spomenik Majke Tereze, moderni dio grada kojemu je nakon razornog potresa 1963., potpuno novi izgled dao, japanski arhitekta Kenzo Tange. Vožnja do Ohrida, gradu koji je 1980. godine ušao u UNESCO-ov registar svjetske baštine. Smještaj u hotel. Večernja šetnja povijesnom gradskom jezgrom, slobodno vrijeme… Noćenje.

3. dan | subota, OHRID – SV. NAUM – STRUGE I VEVČANI
Nakon doručka razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Platana, Činar, Ali Pašina džamija, crkve sv. Klimenta, galerija ikona, amfiteatar, crkva sv. Sofija – trobrodna bazilika iz 11 st. sa očuvanim freskama (ulaznica uključena), crkva sv. Jovana Kanea, Samuilova tvrđava odakle se pruža prekrasan pogled na grad i jezero, kuća Robevih – gradski muzej. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, mogućnost odlaska na prezentaciju tradicionalne izrade ohridskih bisera uz moguću kupovinu… Odlazak do obližnjeg sv. Nauma, razgled samostanske crkve sv. Nauma sa poznatim i dobro očuvanim freskama (ulaznica uključena). U povratku zaustavljanje na čuvenim Biljaninim izvorima, razgled uz priče i legende vezane za izvor. Predvečer svakako predlažemo fakultativni izlet u selo Struge, te dalje do etno sela Vevčani uz fakultativnu večeru u tradicionalnom makedonskom restoranu. Zabava i druženje. Noćenje.

4. dan | nedjelja, OHRID – DEBRA – OSIJEK 
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Debra uz posjet manastiru Sv. Jovana Bigorskog – preko 1000 godina star manastir posvećenom Ivanu Krstitelju. Manastir je izoliran i okružen prekrasnom prirodom te je jedna od najljepših turističkih lokacija Makedonije. Kraće slobodno vrijeme i nastavak vožnje prema Hrvatskoj sa usputnim kraća zaustavljanjima. Očekivani dolazak Osijek oko ponoći.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.090 KN   990 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE za rezervacije do 15.3.!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 140 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje:prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu Cingo 3*, (ocjena na booking.com VRLO DOBAR 8,3), izlet u Sv. Naum i ulaznicu u samostan, razglede prema program sa ulaznicama u crkvu sv. Sofije i sv. Naum, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča tijekom cijele ture, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 80 kn.

Doplate na licu mjesta (prijave uz rezervacije): tradicionalna makedonska večera uz živu glazbu i izlet u sela Struge i Vevčane 20 €, vožnja brodom po jezeru 10 €.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. 

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program je prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Makedonija
je raskrižje različitih kultura i civilizacija, od Rima i Vizantije do osmanskog razdoblja, s mnogim samostanima, crkvama, džamijama i oko 4.000 atraktivnih arheoloških nalazišta, uključujući Plaošnik u starom Ohridu, gdje je u X Stoljeću izgrađen prvi slovenski Univerzitet u Europi. Glavni grad Skopje, sa 2000 godina povijesne i kulturne baštine, danas je moderna metropola s kontrastima u arhitekturi između starog i novog, kroz kojeg  protječe rijeka Vardar i koji je okružen s nekoliko planina, od kojih je planina Vodno najbliža, do  čijem vrhu možete putovati žičarom. U blizini Skoplja nalaze se zimski skijaški centri Mavrovo i Popova šapka. Skoplje je poznati grad i zato što je rodno mjesto Svete Majke Tereze, za koju je 2009. godine izgrađena Memorijalna kuća posvećena njezinom životu i radu.

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)