Malta, biser Sredozemlja

Datumi putovanja

6.11. - 10.11., 13.11. - 17.11.2023.

Trajanje putovanja

5 dana/ 4 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
06.11.2023.-599 EUR (4.513,17 kn)
13.11.2023.-589 EUR (4.437,82 kn)
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina povijesti, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju Vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata, a seže do osvita civilizacije. Na putu ćete naići na misteriozne prapovijesne lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će Vas jedinstveni pretpovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi).


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – MALTA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava (check-in) na direktni let za Maltu. Po dolasku na Maltu, transfer do hotela te smještaj u hotel za sljedeće 4 noći. Noćenje.

2. dan, VALLETTA (cjelodnevni izlet) – uključen u cijenu
Doručak. Vođeni razgled živahnim ulicama Vallette omogućit će vam da otkrijete ljepotu i šarm utvrđenog grada koji su izgradili vitezovi 1566. Uživat ćemo u pogledu koji oduzima dah na Veliku luku iz Gornjih vrtova Barracca, a zatim posjetiti katedralu sv. Ivana, uključujući Caravaggiova remekdjela u oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. Slijedi palača Velikog majstora koja se počela graditi 1574. godine i gdje ćemo posjetiti i Oružarnicu, dio u kojem su izloženi ostaci oružja iz 16.-18.st. Nacionalni muzej naziva se i Arheološkim muzejom u kojem su izloženi povijesni artefakti Malte uključujući feničko doba. Za kraj multimedijska prezentacija od 45 minuta koja vodi posjetitelja kroz bogatu povijest Malte počevši od samih početaka.

3. dan, GOZO (cjelodnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas imate priliku pridružiti nam se na fakultativnom izletu na otok Gozo. Nakon kratkog dvadesetominutnog putovanja trajektom dolazimo do luke Mgarr, koja odmah daje uvid u jedinstvenu atmosferu Goza. Odlazimo do megalitskih hramova Ggantije, najstarijeg samostojećeg spomenika na svijetu, koji potječe iz vremena prije egipatskih piramida. Nakon toga slijedi posjet srednjovjekovnoj citadeli u Victoriji, zaljevu nalik fjordu u Xlendiju i Dwejri. Gozo je poznat po svojim zanatima, posebno ručno izrađenoj čipki i pletenoj odjeći. Impresionirati će vas bujni krajolici otoka, njegova spokojna atmosfera i koliko se razlikuje od većeg otoka Malte. Uživajte u brojnim izvanrednim vidikovcima.

4. dan, MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cjelodnevni izlet) – uključen izlet
Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Nakon Mdine posjetit ćemo litice Dingli, koje se nalaze na zapadnoj obali Malte s panoramskim pogledom na obalu. Vrtove Buskett zasadili su vitezovi da služe kao lovački rezervat i leže u podnožju palače Verdala, ljetne rezidencije bivših velemajstora, a danas ljetne rezidencije predsjednika Malte. Posjetit ćemo botanički vrt San Anton koji se nalazi u blizini predsjedničke palače, a kojoj ćete se moći diviti izvana. Za kraj izleta razgledati ćemo izvana prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi.

5. dan, TURA TRI GRADA (poludnevni izlet) – uključeno – ZAGREB
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grad Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada – Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada te vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. godine. Nakon izleta slijedi transfer autobusom do zračne luke na Malti. Potom slijedi prijava (check-in) na direktni let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: povratni direktni let Zagreb – Malta prijevoznik Ryanair, zrakoplovne pristojbe, uključena prtljaga: ručna prtljaga dimenzije: 40x25x20 cm + 20 kg check-in,
4 noćenje s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnoj standard sobi, razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, Tura tri grada; prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu, pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i licencirani vodič na izletima na engleskom, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 140 EUR (1.054,83 kn), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja a za koje u programu nije izričito navedeno da su uključene, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnice, putno zdrastveno osiguranje + rizik od otkaza – preporučujemo!


Doplate i fakultativni izlet (prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana):
– paket 4 večera (neograničena konzumacija lokalnih vina, piva i bezalkoholnih pića): 99 EUR (745,92 kn) po osobi
– izlet na otok Gozo: 65 EUR (489,74 kn)*
*minimalan broj 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.


COVID-19 info:
Za ulazak na Maltu iz Republike Hrvatske i drugih država članica EU od 25. srpnja 2022. nije potrebno predočiti dokumentaciju koja se odnosi na epidemiju Covid-19 nisu potrebni dokazi o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na COVID-19).
Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta.


Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaskua u zemlju. Preporuka agencije: putovati s putovnicom. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak na Maltu


Napomena: 
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
– Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
– Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
– O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
– Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.


Zanimljivosti s Malte:
– istražite filmske setove: Gladijator, Troja, neki pejzaži za “Pirati s Kariba”, megapopularna Igra prijestolja – sve se to nimalo na Malti + Popeye Village gdje se snimao američki film “Popaj”
– Malta je krcata lokacijama UNESCO-a: cijeli glavni grad Valetta često zvan “Muzej na otvorenom” je pod zaštitom UNESCA, posjetite i megalitske hramove starije od Stonehengea u egipatskih piramida
– vozi se na lijevoj strani, vjerojatno zbog ostavštine proistekle iz 160 godina duge britanske vladavine na otoku
– Malta je jedna od najmanjih i najgušće naseljenih zemalja na svijetu
– gradovina na Malti odlični su za šetnju zbog svoje kulturnog i povijesnog značaja
– za dobru ribu posjetite jedan od brojnih ribljih restorana na rivi pitoreskne luke Marsaxlokk gdje ćete biti okupani bojama tradicionalnih ribarskih brodića luzzu
– posjet posebnoj Mdini “tihom gradu” ili “plemenitom gradu” omeđen zidinama sa svega 250 stanovnika potpuna je suprotnost zabavnoj i šarmantnoj Valetti
– drugi najveći otok Gozo, mnogo je tiši od glavnog otoka Malte, više tradicionalniji i autentičniji stoga mu tepaju “Malta kakva je nekad bila”

Minimalan broj putnika: 25


Valletta Konzulat Republike Hrvatske u Republici Malti
20/1 Republic Street Valletta VLT 1111, Malta
consul@croatianconsulatemalta.com
Dr. JULIANA SCERRI FERRANTE počasni konzul
00356 27415385; Mob: 00356 99498089

Rim
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Pokriva Republiku San Marino i Republiku Maltu)
Via Luigi Bodio 74/76 00191 Rim ITALIJA
vrhrim@mvep.hr
it.mvp.hr
Jasen Mesić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0039 06 3630 7650, 3630 7300 konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405 konz. 3630 3269
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906