Milano i talijanska jezera

Milano i talijanska jezera
  • Polazak dolazak 19.6. - 22.6.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.190 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPOR69


Datum putovanja: 19.6. – 22.6.2020. autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 3 dana/ 2 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | petak – polazak
Polazak autobusom iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00. (Mogućnost polaska iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova i Sl. Broda) Noćna vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim usputnim stajanjima.

2. dan | subota, MILANO
Jutarnji dolazak u Milano. Razgled povijesne jezgre grada Milana, glavnog grada Lombardije: Teatro alla Scala, galerija Vittorio Emanuele, Duomo, dvorac Sforzesco, Accademia, četvrt Brera, bazilika Santa Maria delle Grazie pod UNESCO zaštitom, gdje možete vidjetie remek djelo Leonarda da Vincija ”Posljednja večere” (doplata). Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, kupovinu po talijanskoj modnoj prijestolnici, a na kraju razgleda osvježite se izvrsnim espressom u Caffe Zucca u koji su zalazili i Verdi, Puccini, Toscanini… Kraća vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan | nedjelja, LAGO MAGGIORE (BOROMEJSKI OTOCI)
Doručak. Vožnja do jezera Maggiore, jedno od najljepših talijanskih jezera koje je ujedno i „najbogatije“ budući da se ondje nalaze rezidencije brojnih industrijalaca, bankara i bogatih trgovaca. Dolazak u gradić Stresa, poznatog po prekrasnim vilama i bujnoj vegetaciji. Predlažemo izlet brodom na tri Boromejska otoka: Isola Bella – razgled raskošne palače obitelji Borromeo, koja čuva neprocjenjiva umjetnička djela, Isola Madre – otok tropske vegetacije na kojem se nalazi jedan od najstarijih talijanskih botaničkih vrtova; Isola Pescatori – jedini naseljeni otok na jezeru, s karakterističnim uskim i zavojitim uličicama. Po povratku u Stresu, slobodno vrijeme za ručak i vlastito istraživanje gradića. Nastavak vožnje do Arone, mjesta rođenja sv. Karla Boromejskog. Posjet neobičnoj skulpturi sveca kroz koju se pruža veličanstven pogled na jezero Maggiore i obližnju crkvu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | ponedjeljak, LAGO DI COMO – LAGO DI GARDA – OSIJEK 
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do slikovitog grada Como na istoimenom jezeru, najdubljem u Europi, oazi mira i tišine, koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Razgled grada poznatog po promenadi, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Nastavak putovanja prema jezeru jezera Grada. Po dolasku posjet gradiću Sirmione –smještenom na samoj obali jezera. Šetnja do utvrde Scaligera, slobodno vrijeme za ručak, kavu i sladoled. Nastavak putovanja prema Osijeku s dolaskom u kasnim večernjim satima.

 


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  1.290 KN  1.190 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 10.4. ili do popunjenja mjesta po FM cijeni!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 395 kn


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u okolici Milana, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 85 kn po osobi.

Doplate na licu mjesta: izlet na Boromejske otoke (brod+ulaznica za palaču Borromeo) 35 €, boravišna pristojba cca 4 € po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu).


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 
Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program je prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Milano
 je grad u Italiji, glavni grad regije Lombardije i milanske Provincije. Grad naseljava oko 1,3 milijuna stanovnika, dok je gradsko područje peto najveće u Europskoj uniji s procijenjenim stanovništvom od 4,3 milijuna.  Metropolitansko područje Milana, daleko najveće u Italiji, prema procjeni OECD-a sadrži 7,4 milijuna stanovnika. Grad je pod nazivom Mediolanum osnovao keltski narod Insubri. 222 pr. Kr. osvajaju ga Rimljani, te je grad postao vrlo uspješan pod Rimskim Imperijem.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)