Milano i talijanska jezera

Datumi putovanja

29.5. - 2.6.2024.

Trajanje putovanja

5 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
29.5.2024.-299 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, srijeda – POLAZAK
Polazak autobusom iz Belog Manstira/Osijeka u 22:00. Noćna vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim usputnim stajanjima.

2. dan, LAGO DI GARDA, SIRMIONE, BERGAMO, MILANO, četvrtak
Jutarnji dolazak na jezero Garda. Posjet slikovitom gradiću Sirmione, smještenom na samoj obali jezera. Šetnja do utvrde Scaligera i uskim uličicama do starog grada. Slobodno vrijeme za kavu i sladoled. Nastavak vožnje do Bergama, autentičnog bisera među lombardijskim gradovima. Po dolasku u Bergamo šetnja Gornjim gradom: Via Colleoni (glavna ulica), katedrala, Piazza del Duomo, Piazza Vecchia. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i božićnih dekoracija. Preporučujemo da isprobate i neke od tpičnih lombardijskih jela ili barem popijete espresso dok uživate u panorami Bergama. Nastavak vožnje prema hotelu. Smještaj u hotel 3/4*. Noćenje.

3. dan, MILANO, petak
Doručak. Odlazak u centar grada javnim gradskim prijevozom. U šetnju krećemo od milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom (posjet katedrali uz doplatu, prijava i uplata prilikom rezervacije u agenciji). Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak u četvrti Brera ili pak šetnju do šarmantne četvrti Navigli. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, LAGO MAGGIORE (BOROMEJSKI OTOCI), subota
Doručak. Vožnja do jezera Maggiore, jedno od najljepših talijanskih jezera koje je ujedno i „najbogatije“ budući da se ondje nalaze rezidencije brojnih industrijalaca, bankara i bogatih trgovaca. Dolazak u gradić Stresa, poznatog po prekrasnim vilama i bujnoj vegetaciji. Predlažemo izlet brodom na tri Boromejska otoka: Isola Bella – razgled raskošne palače obitelji Borromeo, koja čuva neprocjenjiva umjetnička djela, Isola Madre – otok tropske vegetacije na kojem se nalazi jedan od najstarijih talijanskih botaničkih vrtova; Isola Pescatori – jedini naseljeni otok na jezeru, s karakterističnim uskim i zavojitim uličicama. Po povratku u Stresu, slobodno vrijeme za ručak i vlastito istraživanje gradića. Nastavak vožnje do Arone, mjesta rođenja sv. Karla Boromejskog. Posjet neobičnoj skulpturi sveca kroz koju se pruža veličanstven pogled na jezero Maggiore i obližnju crkvu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, LAGO DI COMO, OSIJEK, nedjelja
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do slikovitog grada Como na istoimenom jezeru, najdubljem u Europi, oazi mira i tišine, koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Razgled grada poznatog po promenadi, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Slobodno vrijeme za ručak, kavu i sladoled. Nastavak putovanja prema Osijeku s dolaskom u kasnim večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3/4*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): jednokrevetna soba 125 EUR, izlet na Boromejske otoke (brod+ulaznica za palaču Borromeo) 45 EUR, ulaznica u katedralu i muzej 8,50 EUR (djeca do 18 god. 4,50 EUR), zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanjacca 13 EUR po osobi.

DOPLATE NA LICU MJESTA: boravišna pristojba cca 4 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu).


Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– otpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Milano je grad u Italiji, glavni grad regije Lombardije i milanske Provincije. Grad naseljava oko 1,3 milijuna stanovnika, dok je gradsko područje peto najveće u Europskoj uniji s procijenjenim stanovništvom od 4,3 milijuna.  Metropolitansko područje Milana, daleko najveće u Italiji, prema procjeni OECD-a sadrži 7,4 milijuna stanovnika. Grad je pod nazivom Mediolanum osnovao keltski narod Insubri. 222 pr. Kr. osvajaju ga Rimljani, te je grad postao vrlo uspješan pod Rimskim Imperijem.