Nova godina u Istanbulu, avio

Nova godina u Istanbulu, avio
  • Polazak dolazak 30.12.20. - 3.1.2021.
  • Cijean putovanja po osobi od 2.990 kn UFM
  • Smještaj hoteli 4*/ 5*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra NGGO17


Datum putovanja: 30.12.2020. – 3.1.2021. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
hotel 4*/5* u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza gratis, popust za djecu do 800 kn, poklon za svakog putnika!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 08.352h. Po dolasku u Istanbul u 12.50h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje.

2. dan | ISTANBUL
Doručak te odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto ove godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Novu godinu dočekajte na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

3. dan | ISTANBUL
Nakon doručka mogućnost posjete Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Noćenje.

4. dan | ISTANBUL – 1 dan na 2 kontinenta
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Posjetit ćemo i obližnju istoimenu novoizgrađenu grandioznu džamiju, najveću u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

5. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak te mogućnost odlaska do Ortaköya, jedne od najpopularnijih i najživljih gradskih četvrti smještenoj tik uz Bospor, točnije ispod prvog Bosporskog mosta. Tu se nalazi mnoštvo kafića, barova, restorana, trgovina, suvenirnica… Istoimena džamija je jedna od najpoznatijih simbola četvrti, a posjet zasigurno neće biti potpun dok ne probate čuvene punjene pečene krumpire. Povratak u hotel, odjava te prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.50h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.00h po lokalnom vremenu. 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U HOTELU GOLDEN AGE 4*:  3.390 KN

ULTRA FIRST MINUTE PO OSOBI:  2.990 KN

FIRST MINUTE PO OSOBI:  3.190 KN 

ULTRA FM I FM popust vrijedi do 31.10, odnosno 15.11. ili do obavijesti o popunjenosti kapaciteta po akcijskoj cijeni!

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U HOTELU BARCELO ISTANBUL 5*:  4.690 KN

ULTRA FIRST MINUTE PO OSOBI:  4.290 KN

FIRST MINUTE PO OSOBI:  4.490 KN

ULTRA FM I FM popust vrijedi do 31.10, odnosno 15.11. ili do obavijesti o popunjenosti kapaciteta po akcijskoj cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula, smještaj u hotelu prema izboru (Golden Age 4* ili sličnom / Barceló Istanbul 5* ili sličnom) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom, transfere i razglede prema programu, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, voditelja putovanja iz Zagreba, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu u htl. Golden Age 1.290 kn/ u htl. Barcelo Istanbul 2.390 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).


Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-6 god.: 800 kn
Dijete 6-12 god.: 400 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativni izleti (minimum 10 prijavljenih putnika):
– paket ulaznica (palača Topkapi, bazilika Cisterna) 225 kn po osobi
– izlet 1 dan na 2 kontinenta 490 kn po osobi – uključen prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak (bez pića) i karta za metro
– Sulejmanija i krstarenje Bosporom 330 kn po osobi – uključena povratna vožnja javnim prijevozom, razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom (1,5h) i ručak u lokalnom restoranu (bez pića)


Važno! Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni od strane avio kompanije. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.


Red letenja (sve lokalna vremena):

TK1054 30DEC ZAGREB  ISTANBUL 08:35 12:50
TK1055 03JAN ISTANBUL  ZAGREB 18:50 19:00

Važno:
– od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana
– putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
– sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj
– molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

Napomene:
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
– kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
– organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.
– cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2020. i mogu biti podložne promjeni.
– o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr


Minimalan broj putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)