Nova godina u Pragu

Nova godina u Pragu
  • Polazak dolazak 29.12.19. - 1.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.650 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra NGEPBP12


PRAG ČESKÝ KRUMLOV

Datum putovanja: 29.12.2019. – 1.1.2020. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do gradskog središta, šetnja Vaclavskim namestima i prvo upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | PRAG
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov – Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača – Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa – Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ uz uživanje u prekrasnoj osvijetljenoj staroj gradskoj jezgri. Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | PRAG
Doručak. Odlazak do gradskog središta javnim prijevozom i nastavak razgleda šetnjom do Židovske četvrti Josefov uz Staronovu i Klausovu sinagogu, te luksuznom Pariškom ulicom do Male Strane, crkve sv. Nikole i Malostranskog trga. Slobodno vrijeme za fakultativni ručak u tipičnoj češkoj pivnici, šetnju i osobne programe. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Praga i brojnim posjetiocima u dočeku Nove godine na otvorenom u staroj gradskoj jezgri (doček Nove godine u organizaciji je gradskog turističkog ureda). Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

4. dan | PRAG – ČESKY KRUMLOV – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Romantično novogodišnje razdoblje čine ovaj gradić čarobnim! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.750 KN  1.650 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do 40 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
 

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u Pragu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom, gradskog vodiča u Pragu za razgled grada, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 650 kn, karte javnog prijevoza u Pragu: pojedinačna karta 30 minuta 24 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 32 CZK; ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno zdrastveno osiguranje i rizik od otkaza – preporučujemo!


Popust:
dijete do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.


Informativne cijene ulaznica i fakultativnih sadržaja (mogu biti podložne promjeni):

– Praški dvorac veliki krug 350 CZK, Praški dvorac Mali krug 250 CZK, stara gradska vijećnica 100 CZK, Židovska četvrt 300 CZK – (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 CZK
– dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom 20 EUR (uplata na licu mjesta)
– ručak u tipičnoj češkoj pivnici u Pragu 15 EUR (uplata na licu mjesta)

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
1. za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj 3, 4 100 kn
– 2 red – sj 5, 6, 7, 8 100 kn


Napomena:
organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.


Važne napomene:

– preporučujemo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
– pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
– završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
– dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
– organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
– organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
– organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
– kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
– organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 

Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Promjena hrvatskih kuna u češke krune moguća je u većem broju mjenjačnica u Pragu. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi 10.249.216 stanovnika.

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)