Varšava Delux, avio

Datumi putovanja

16.6. – 19.6.,12.8. – 15.8.2022.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
16.06., 12.08.2022.1.890 KN1.690 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – VARŠAVA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Varšavu u 12.05 sati na liniji (LOT 612) s dolaskom u 13.40 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer prema hotelu. Odlazak u hotel i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazimo pješke na razgled Varšave uz pratnju vodiča: Zgrada koja je građena po uzoru na moskovske „Staljinke„ – Palača kulture, najviša zgrada u Varšavi, – Glavna varšavska avenija i ulica Aleja Jerozolimskie – Zgrada Nacionalne Opere – Trg Piłsudski – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave – Granice nekadašnjeg Varšavskog Geta – Predsjednička palača – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u Drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok, najstariji i najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut 1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prekrasan vidikovac s kojeg možete vidjeti rijeku Wislu te novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život – kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Navečer večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

2. dan | VARŠAVA – ŽIDOVSKA TURA – PRAGA
Doručak. Uz pratnju vodiča nastavak razgledavanja grada. Danas slijedi razgled grada nazvan „Židovska Varšava“, posvećen nekadašnjem židovskom dijelu Varšave, te događajima tijekom Drugog svjetskog rata. Otići ćemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta – Umschlagplatz, mjesto odakle su kretali vlakovi za obližnji koncentracioni logor Treblinku. Neke od najupečatljivijih scena u filmu Pijanist odvijaju se upravo na ovoj lokaciji. Nakon židovske ture slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne sastanak sa vodičem na dogovorenom mjestu, te po želji putnika, odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgled kvarta uz pratnju vodiča. Navečer slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Noćenje.

3. dan | VARŠAVA – TORUN – VARŠAVA
Doručak. Nakon doručka sugeriramo fakultativni izlet u 230km udaljeni grad Torun. Torun je najpoznatiji kao rodni grad Nikole Kopernika u kojem se i nalazi njegov muzej. Osim muzeja, Torun je poznat i kao grad pod zaštitom UNESCO-a zbog prekrasne stare gradske jezgre. Razgled grada uz pratnju vodiča: Starega Miasto, stari grad – Rynek Staromiejski, glavni gradski trg – Katedra świętych Janów ( Katedrala Svetog Ivana ) – rijeka Wisla – ruševine dvorca Dybowski – Zamak Krzyżacki. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje, preporučamo posjet Kopernikovom muzeju ukoliko bude moguće. Poslijepodne polazak za Varšavu. Povratak u hotel. Za one koji ne žele ići u Torun, poslijepodne preporučamo odlazak u prekrasan kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palača na jezeru. Također sugeriramo i Wilanów gdje možete vidjeti palaču Pałac w Wilanowie – bivšu rezidenciju kralja Ivana III. Sobjeskog sa prekrasnom baroknom arhitekturom i svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Preporučamo i odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja: Muzej Frederica Chopina, Muzej Nikole Kopernika, Muzej Ustanka, Muzej Prage. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping te uživanje u Varšavi. Noćenje.

4. dan | VARŠAVA – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Odjava iz hotela do 12 sati, te ćemo ujutro ostaviti stvari u luggage roomu-u. U 14.15 sati transfer do varšavskog aerodroma Warshaw Chopin. Prijava na let za Zagreb u 15.40 sati na liniji (LOT 613) s dolaskom u Zagreb u 17.20 sati prema lokalnom vremenu.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u Ibis Stare Miasto 3* u strogom centru Varšave na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, panoramski razgled grada autobusom i pješice, 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage do 8 kg, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu 750 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu, računajte da ćemo dio razgleda u Varšavi obavljati javnim prijevozom, stoga preporučamo kupnju 3-dnevne karte za javni prijevoz koja vrijedi za metro, vlak, tramvaj i bus u Varšavi. Cijena je 36 Zlota, putno osiguranje (preporučujemo).


Fakultativni izleti (plaćanje u kunama uz rezervaciju, min. 10 osoba):*
Kopernikov grad Torun – uključuje prijevoz autobusom do destinacije, razgled destinacije, vodiča na hrvatskom jeziku 350 kn po osobi
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

Red letenja:
LO 612 ZAG – WAW 12:05 13:40
LO 613 WAW – ZAG 15:40 17:20


Više informacija o hotelu:
Hotel Ibis Stare Miasto nalazi se svega stotinjak metara od zidina Stare Varšave. Većina restorana i gradskih znamenitosti nalaze se u pješačkom dosegu. Hotel posjeduje prostrane i klasično uređene sobe koje prate IBISov standard poznat svuda u svijetu. Besplatan internet dostupan je u hotelu. Svaka soba posjeduje TV sa satelitskom antenom. Doručak se servira u bistrou hotela svakodnevno. Svaka soba opremljena je radnim stolom, sušilom za kosu.


Korisne informacije:
– valuta u Poljskoj je poljski Zloty: 1 ZL je 1,75 kn
– cijena single karte za javni prijevoz je 4.40 zł
– sve cijene javnog prijevoza pogledajte ovdje
– Varšava je odlično povezan grad. Javni prijevoz dostupan je: Vlak, Metro, Tramvaj i Bus
– za muzej Kopernika i sve izložbe trebate odvojiti minimalno 2-3 sata. Više o muzeju ovdje.
– cijena ulaznice za kraljevski dvorac u Varšavi je 8,00 eura po osobi odrasli, studenti i umirovljenici 6,00 eura po osobi, djeca do 16 godina – 2,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
– cijena ulaznice za Muzej votke uz degustaciju 3 vrste votke – 12 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
– cijena ulaznice za palaču Wilanow/ Palača i vrtovi 8,50 eura po osobi. Ulaznica samo za vrt svjetlosti – 5,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
– cijena ulaznice za Fryderyk Chopin muzej – 5 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
– više o muzeju Frederica Chopina pogledajte ovdje


PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI POLJSKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS–CoV-2 I BOLESTI COVID-19

Osobe koje su primile sve potrebne doze cjepiva protiv COVID-19 (dvije doze, odnosno jednu dozu u slučaju Johnson&Johnson cjepiva), koje je odobreno za korištenje na razini EU, oslobođene su od obveze karantene. Potvrde trebaju biti na poljskom ili engleskom jeziku.

Digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 (dostupan od 1. srpnja 2021.) pruža dokaz da je osoba:
cijepljena protiv bolesti COVID-19 (tip i proizvođač cjepiva, broj doza, datum cijepljenja); dobili negativan rezultat testa, PCR ili brzi antigen s nazivom testa, datumom i vremenom ispitivanja, ispitnim centrom i rezultatom (samotestovi nisu valjani); oporavio se od bolesti COVID-19.
Na putovanju nositelji digitalnog certifikata EU-a protiv bolesti COVID-19 imat će ista prava kao i građani posjećene države članice koji su cijepljeni, testirani ili oporavljeni.

Certifikatom se omogućuje standardizirano priznavanje statusa nositelja u pogledu cijepljenja, oporavka od bolesti COVID-19 ili rezultata testova. Svaka zemlja i dalje je odgovorna za definiranje vlastitih zahtjeva i pravila za ulazak, koji nisu standardizirani na razini EU-a. To znači da ono na što ćete imati pravo nakon predočenja ove potvrde ovisi o mjerama i pravilima ulaska koji su na snazi u vašoj zemlji odredišta.