Italija, Rimini – ljetovanje

Italija, Rimini – ljetovanje
  • Polazak dolazak 13.7.| 20.7.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 2.190 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPPT45


Datumi putovanja: 13.7. – 20.7.| 20.7. – 27.7.2019. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/ 7 noćenja

 

Nezaboravan odmor u mondenom Riminiju s brojnim i odličnim restoranima, živahnim noćnim životom i brojnim trgovinama najboljih talijanskih i stranih dizajnera. Prepustite se »dolce vita« u simpatičnom gradiću ili u društvu pratitelja istražite zanimljivu okolicu na nekom od izleta.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – RIMINI
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Rimini. Odlazak prema hotelu i smještaj. Nakon kraćeg odmora večera i odlazak u šetnju gradom s voditeljem putovanja te prvo upoznavanje živahnog središta Riminija, bivšeg Ariminuma, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni talijanski grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, dugačkim plažama, mnoštvom restorana i kafića … idealno mjesto za odmor. Večera (doplata). Noćenje.

2. dan | RIMINI
Doručak. Prije nego što se prepustimo čarima plaže i mora, upoznavanje Riminija počinjemo od povijesnog centra grada – Centro Historico. Sam centar grada je većim dijelom pješačka zona koja povezuje antičke rimske spomenike i renesansne dvorce. Da bismo upoznali antički Rimini, šetnju ćemo početi od Augustovog slavoluka, jednog od najstarijih svoje vrste u Italiji podignutog 27. godine p.n.e. Desetak minuta šetnje glavnom ulicom Corso D’Agusto, dovodi nas do prelijepog centralnog trga Piazza Tre Martiri i obližnjeg Piazza Cavour, u okolini trga se nalaze skupi butici, kao i puno kafića i restorana. Inače, jeftinije je ručati ili kupiti suvenir pokraj obale nego na trgu Cavour. U neposrednoj blizini je katedrala Tempio Malatestiano iz 14. stoljeća u kojoj se nalaze sarkofazi lokalnog vladara Sigismonda Malateste i njegove supruge. Dvorac moćne dinastije Malatesta smješten je na ivici centra grada – Sismondo, danas služi kao izložbeni prostor. Šetnja starim gradom završava se na Tiberijevom mostu preko rijeke Marecchije, jednom od najvećih očuvanih rimskih mostova, čiju je gradnju započeo Imperator August, a završio Imperator Tiberije 21. n.e. Ovaj most, koji je i danas u funkciji gradskog prometa, jedinstven je po svom dizajnu i konstrukciji (ima pet polukružnih lukova, a građen je od istarskog kamena). Slobodno vrijeme. Večera (doplata). Noćenje.

3. dan | RIMINI – SAN MARINO s degustacijom vina (fakultativni izlet)
Doručak. Predlažemo izlet u SAN MARINO (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili uživanje u kupovini u tax free zoni. Prilikom povratka do hotela posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina te ih vrlo povoljno možete i kupiti. Povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

4. dan | RIMINI – AKVARIJ CATTOLICA (fakultativni izlet)
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje na plažama Rimini rivijere. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet i obilazak Akvarija Cattolica (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), najvećeg akvarija na Jadranu s 2.500.000 litara morske vode, i više od 3000 primjeraka preko 400 različitih vrsta riba. Ovo je čarobno mjesto koje uključuje i 4 fantastična unutarnja akvarija, idealno mjesto za posjetiti tijekom vrućih, sunčanih dana. U bogatoj i raznolikoj ponudi akvarija uživati će i odrasli i djeca … kao na kraju iskustvo “licem u lice s morskim psima” posjetiteljima se nudi ekskluzivnu mogućnost sigurnog ronjenja s morskim psima u akvariju. Povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

5. dan | RIMINI – zabavni park MIRABILANDIJA (fakultativni izlet)
Doručak. Predlažemo izlet u MIRABILANDIJU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koja se nalazi 40 km sjevernije od Riminija i najveći je zabavni park na talijanskoj jadranskoj obali. Ima 37 atrakcija u šest tematskih cjelina i godišnji preko milijun i pol posjetitelja, te ponosno nosi ime vodećeg europskog zabavnog parka. Na velikoj površini od 700.000 četvornih metara isprepliću se priroda i najmodernija tehnologija. Mirabilandija nudi zabavu i opuštanje gdje će se djeca, ali i odrasli podjednako zabaviti i gdje ćete bez problema provesti cijeli dan, a da to ni ne osjetite. Najveće atrakcije su: Zemlja mašte – Santa Fe’ Express – Ottoland – Mini rapide – Monosaurus – Obiteljska avantura – Leprotto express – Leteći Artur – Niagara – Mirabilandia Express – Explorer – Rio Bravo – Mongolfiere – Plava rijeka – Ispeed – Otkriće – Columbia – Katun – Nissan Grand Prix – Autoplash – Delirium i Las Vegas te još mnogo toga. Pored svih atrakcija možete uživati i u 20-tak restorana i kafića sa širokom ponudom za apsolutno svakoga, znači koliko za djecu toliko i za odrasle. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

6. dan | RIMINI – MODENA i PARMA (fakultativni izlet)
Doručak. Predlažemo izlet u MODENU I PARMU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Modena je treći najveći grad regije Emila Romagna. Poznata po proizvodnji “Aceto Balsamico”, Modena je čuvena i po tome što je rodno mjesto poznatog talijanskog tenora Luciana Pavarottija, ali i Enza Ferrarija, čiji su domovi pretvoreni u muzeje. Po dolasku razgled gradske jezgre: Duomo (upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine, gdje se možete popeti i na 87 m visok zvonik te uživati u pogledu na grad) – Torre della Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bologne Piazze Grande – Vijećnica – Duždeva palača u kojoj se danas nalaze muzeji …. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema obližnjoj Parmi, kulinarskoj prijestolnici Italije poznatoj po specijalitetima kao što su pršut (Prosciutto di Parma), sir parmezan (Parmigiano), salama Culatello di Zibello, tjestenina Barilla … Po dolasku razgled grada: Piazza dela Pilota – katedrala – Piazza Garibaldi. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupnju suvenira, ručak ili možda za degustaciju finih proizvoda koje možete kušati samo u Parmi. U poslijepodnevnim satima povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

7. dan | RIMINI
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje na plažama Rimini rivijere. Preporučujemo obilazak talijanskog “Minimundusa” odnosno tematskog parka “Italija u minijaturi”, jer ako volite putovanja i povijesne znamenitosti, onda je ova priča kao stvorena za vas jer vjerovali ili ne, u samo 3-4 sata možete obići i razgledati rimski koloseum, toranj u Pisi ili pak čitavu Veneciju. U parku možete uživati u razgledavanju 275 zapanjujućih reprodukcija arhitektonskih bisera, osobito iz Italije, kao i drugih dijelova Europe umanjenih 25 do 50 puta. Park godišnje posjeti oko pola milijuna turista a prostire se na 85 km2, posebna atrakcija je Venecija u omjeru 1:5 koja se, osim veličinom, gotovo i ne razlikuje od originalne. Predah možete napraviti u nekom od šarmantnih kafića i restorana, a u suvenirnici kupiti nešto za poklon ili uspomenu. Večera (doplata). Noćenje.

8. dan | RIMINI – FERRARA – ZAGREB
Doručak. Nakon odjava iz hotela vožnja prema Ferrari – jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Bila je važno središte talijanske renesanse pa je stari dio grada upisan na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 kilometara zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Juraja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu – dvorac Castello Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  2.390 kn 2.190 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do 40 dana do putovanja ili do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! 

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 7 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na Rimini rivijeri, razglede prema programu, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn, doplata za 7 večera (minimum 20 putnika): 600 kn odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 420 kn – uplata prilikom rezervacije putovanja (preporučamo); sve što nije navedeno kao uključeno (najam ležaljki i suncobrana, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično), putno osiguranje i osiguranje od otkaza – preporučujemo!

Obavezna doplata: boravišna pristojba u hotelu 2 € po osobi i noći, plaćanje na licu mjesta.


Popust:
jedno dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta, odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 10%.

 

Fakultativne doplate:
– izlet u San Marino odrasla 15 eur odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 10 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled San Marina i degustaciju vina)
– izlet u Akvarij Cattolica 10 eur + ulaznica za akvarij prema važećem cjeniku (može biti podložna promjeni): odrasla osoba 21 eur, djeca visine od 100 cm – 140 cm 17 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz
– izlet u zabavni park Mirabilandia 12 eur + ulaznica za park prema važećem cjeniku (može biti podložna promjeni): odrasla osoba 39,90 eur, djeca visine 100 cm – 140 cm 29,90 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, cjelodnevnu ulaznicu za park), moguća doplata za plažu u Mirabilandiju (informativna cijena iz 2018. godine 13 eur po osobi, djeca visine 100 cm – 140 cm 10 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz)
– izlet u Modenu i Parmu 30 eur odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 20 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled Modene i Parme)


Informativne individualne cijene (mogu biti podložne promjeni):
ulaznica za Tematski park “Italija u minijaturi”: 23 eur odrasla osoba, djeca visine od 100 cm do 140 cm 17 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz

Predviđeni hotel za smještaj naših grupa je hotel MOROLLI 3*: www.gabrielhotelrimini.it
Hotel Morolli smješten je na mirnoj lokaciji Rimini rivijere, u predjelu Viserba di Rimini, na samo 50 metara od plaže i 3,5 km od centra Riminija (autobusna stanica je udaljena 100 m od hotela). Hotel je potpuno renoviran, opremljen svim udobnostima za kako bi vam omogućio da uživate tijekom boravka u Riminiju. Gostima su na raspolaganju besplatni bežični internet u cijelom objektu, renovirane prostrane sobe, terasa, restoran i elegantan bar. Sve sobe ima imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim programima i potpuno opremljenu modernu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. Veličina dvokrevetnih soba je oko 14 m², a trokrevetnih oko 16 m². U hotelu se poslužuje buffet doručak a za večeru restoran poslužuje tradicionalnu talijansku kuhinju (predjelo, glavnog jelo i desert). Hotel ima terasu gdje se gosti mogu opustiti i uživati na suncu.


Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
Za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj 3,4 100 kn
– 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
Za dodatno prazno sjedalo u autobusu 900 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

 

Napomene: trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke, te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)