Škotska i Irska

Škotska i Irska
  • Polazak dolazak 1.8. - 12.8.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 9.590 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*/ brodske kabine
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPBP19


Edinburgh – Glasgow – Belfast – Dublin – Wales i Engleska

Datum putovanja: 1.8. – 12.8.2019. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 12 dana/ 11 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – FRANKFURT
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica – crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan | FRANKFURT – AMSTERDAM/IJMUIDEN – BROD
Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Amsterdam i vožnja do Ijmuidena, luke za putnički promet. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba… Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan | BROD – NEWCASTLE – EDINBURGH
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Newcastle. Vožnja prema sjeveru kroz divlje visoravni i predjele velikih prirodnih ljepota. Posjet Edinburghu, glavnom gradu Škotske, često zvanom i „Atena Sjevera“. Razgled grada: katedrala – Royal Mile – Castle – spomenik Walteru Scottu – Parlament – Holyroadhouse – glavna ulica Princess Street – Calton Hill – Charlotte Square – ulica George Street. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, kupovinu i posjete muzejima. Odlične su mogućnosti shoppinga u glavnoj trgovačkoj ulici Princess Street, posjet nekom od tipičnih pubova, kupovinu škotskog whiskeya, suvenira ili osobne programe. Smještaj u hotel u okolici Edinburgha. Noćenje.

4. dan | EDINBURGH – JEZERO LOCH LOMMOND – NACIONALNI PARK TROSSACHS – GLASGOW
Doručak. Vožnja do jezera Loch Lommond „kraljice škotskih jezera“. Nastavak vožnje do područja nacionalnog parka Trossachs. Ovo je jedan od najljepših škotskih krajolika. Ljepota krajolika često je bila inspiracija brojnim piscima, a najpoznatiji škotski pisac sir Walter Scott upravo je ovdje smjestio radnje nekih od svojih najpoznatijih novela. Jezera okružena šumama i područjima spomenutim u romantičnim novelama, mjesta su na kojima su živjeli škotski nacionalni junaci Rob Roy i William Wallace zvani Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce”. Razgled Glasgowa, grada poznatog po viktorijanskoj arhitekturi: park Glasgow Green – trg George Square – sveučilišna četvrt -katedrala – Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli. Sveti Mungo kojem je posvećena gotička katedrala podigao je ovdje prvu crkvu u 6.stoljeću, a poslije se od tog mjesta počeo širiti grad. Glasgow je nekada bio najvažnije industrijsko središte Britanskog Imperija poslije Londona, a danas je poznat po brojnim muzejima, galerijama i kulturnom životu. Smještaj u hotel u okolici Glasgowa. Noćenje.

5. dan | GLASGOW – FIRTH OF CLYDE – CAIRNYAN – BELFAST
Doručak. Vožnja do područja Firth of Clyde, velikog zaljeva zaštićenog od oceana poluotokom Kintyre.Tu su brojni mali dvorci, u blizini je nacionalni park Galoway, brojni vrtovi, polja okružena tradicionalnim kamenim zidovima, neke od najstarijih crkvi Škotske i pješčane plaže s brojnim zaljevima i malim lukama. Ukrcaj na dnevni brod za Belfast. Plovidba u trajanju od dva i pol sata do Sjeverne Irske. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Dolazak u Belfast. Belfast je od 1920.glavni grad sjeverne Irske, velika luka na mjestu gdje rijeka Lagan utječe u rukavac Sjevernog mora. Proizvodnja lanenog platna i brodogradilište utjecali su na širenje i razvoj grada, danas živahne luke i trgovačkog centra. Razgled Belfasta: Opera – gradska vijećnica – toranj Albert Memorial – sveučilište Queens – City hall – trg Donnegall – katedrala sv.Ane – Linen Hall Library – Crown Liquor Salon. Smještaj u hotel na području Belfasta. Noćenje.

6. dan | IZLET OBALA SJEVERNE IRSKE I LONDONDERRY
Doručak. Izlet na područje prekrasne obale Sjeverne Irske zvane Antrim Coast. Unutrašnjost ovog područja puna je uskih dolina, a morski zaljevi tzv. Glens of Antrim obiluju prirodnim ljepotama, malim ljupkim naseljima i slikovitim krajolicima. Svjetski poznata točka ovog područja su bazaltne stijene zvane Giants Causeway (Prolaz divova) koje se sastoje od 40.000 spojenih bazaltnih stupova koji su pod zaštitom UNESC-a kao velika prirodna znamenitost. Po legendi prolaz divova gradio je irski srednjovjekovni ratnik Finn McCool kako bi osigurao zaštitu od škotskih vitezova. Zaustavljanje kod Centra za posjetitelje i slobodno vrijeme za obilazak obale, kupnju suvenira ili šetnju (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslijepodnevni posjet drugom najvećem gradu sjeverne Irske Londonderryju. Ovo je jedini irski grad koji ima kompletno sačuvane gradske zidine iz 17. stoljeća,a u gradskom središtu brojne su zanimljive neogotičke građevine uključujući Guildhall. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel na području Belfasta. Noćenje.

7. dan | BELFAST – DUBLIN
Doručak. Vožnja prema jugu i Republici Irskoj. Po dolasku u Dublin razgled grada autobusom i pješice: katedrala sv. Patricka (uključena ulaznica) – Trinity college – georgijanski trgovi – Grafton Street, glavna trgovačka ulica s kipom popularne Molly Malone, ovjekovječene u irskoj narodnoj pjesmi – Bank of Ireland – trg Merrion – Dublin Castle – Gradska vijećnica – četvrt pubova Temple Bar – Christ Church katedrala – ulica O Connell – Custom House – rijeka Liffey. Smještaj u hotel u okolici Dublina. Noćenje.

8. dan | DUBLIN
Doručak. Nastavak razgleda grada posjetom dublinskom parku Phoenix, jednom od največih gradskih parkova u Europi. U parku je najveći europski obelisk u spomen slavnog vojskovođe Wellingtona, dvorac Ashdown, ostatak vikinškog groblja, zoološki vrt, kao i prekrasna vegetacija i stada divljači koja se slobodno kreću parkom. Ovdje je i predsjednička palača. Slobodno vrijeme za moguć posjet slavnoj destileriji Guiness. Uživajte uz čašu Guinessa ili irskog whiskeya u irskim pubovima, posjetite Nacionalnu galeriju ili Nacionalni muzej ili prošetajte glavnim trgovačkim ulicama uz odlične mogućnosti shoppinga. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | DUBLIN – BROD – HOLYHEAD – OBALA SJEVERNOG WALESA – CHESTER
Doručak kao lunch paket zbog ranijeg odlaska iz hotela. Ukrcaj na brod u luci Dublina. Iskrcaj s broda u engleskoj luci Holyhead u sjevernom Walesu. Putovanje Walesom započinjemo posjetom viktorijanskom ljetovalištu Llandudno. Šetnja povijesnom promenadom uz more s dugom pješčanom plažom i otmjenim viktorijanskim vilama. Posjet ljupkom gradiću i ribarskoj luci Conwy iznad kojeg se uzdiže ruševina srednjovjekovnog dvorca, kao dio utvrde „željeznih prstena“ kralja Edwarda I. Gradić je na jednom od najljepših položaja u Walesu okružen planinama Snowdonie, a obnovljena povijesna jezgra s tradicionalnim kućama, uskim uličicama i vilama je poput putovanja u prošlost. Posjet Chesteru, jednom od najljepših engleskih gradova kuća s drvenim gredama. Slikoviti grad je još u rimsko doba bio jedan od središta rimske provincije i okružen je i danas rimskim zidinama. Razgled povijesne jezgre: crkva sv. Petra – Chester Rows – tradicionalna trgovačka ulica Bridge Street – Falcon Inn. Smještaj u hotel na područje Chestera. Noćenje.

10. dan | CHESTER – CAMBRIDGE – HARWICH – BROD
Doručak. Vožnja prema istočnoj obali Engleske. Posjetiti ćemo Cambridge, slavni sveučilišni grad. Ragled gradskog središta: Kings i Queens college – most Matematike – obala rijeke Cam – crkva sv. Marije. Slobodno vrijeme u ovom jednom od najtradicionalnijih sveučilišnih gradova Europe. Vožnja prema Harwichu i ukrcaj na brod. Plovidba prema Nizozemskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi i tax free trgovina. Noćenje u kabinama na brodu.

11. dan | BROD – ROTTERDAM – MAINZ – FRANKFURT
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Rotterdama Hoek van Hollandu. Vožnja prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Mainzu, jednom od najvažnijih povijesnih gradova Njemačke na Rajni i pobratimu našeg Zagreba: katedrala – gradski trg – renesansna fontana – kuće s drvenim gredama. Mainz je jedna od najstarijih njemačkih biskupija. Guthenberg, izumitelj štamparskog stroja rodio se u ovom gradu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

12. dan | FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB
Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  9.990 kn  9.590 kn FIRST MINUTE

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj na osnovi ukupno 9 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4*: 2 noćenja s buffet doručkom u Frankfurt/okolici, 1 noćenja sa škotskim toplim doručkom u okolici Edinburgha, 1 noćenje sa škotskim toplim doručkom u okolici Glagowa, 2 noćenja s irskim toplim doručkom na području Belfasta, 1 noćenje s irskim toplim doručkom na području Dublina, 1 noćenje s lunch paketom za doručak zbog ranog odlaska broda na području Dublina, 1 noćenje s engleskim toplim doručkom na području Chestera; smještaj na osnovi ukupno 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima Amsterdam/Ijmuijden – Newcastle i Harwich-Rotterdam/Hoek van Holland, dnevni prijevoz brodom Cairnyan – Belfast, dnevni prijevoz brodom Dublin – Holyhead, razgledavanja prema programu, ulaznicu za katedralu sv.Patricka u Dublinu, stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u Škotskoj i Irskoj, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima) 3.790 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima) 3.990 kn, doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi 490 kn, doplatu za večere u Škotskoj i Irskoj ( 6 večera u 3 slijeda u škotskim i irskim hotelima od 3. do 8. dana putovanja, doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja): 1.090 kn, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene ucijenu putovanja, ulaznicu za Visitors Centre posjet prirodnoj znamenitosti Giants Causeway u Sjevernoj Irskoj: 12,50 GBP (doplata na licu mjesta, informativna cijena može biti podložna promjeni), ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), putno osiguranje.

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima nije moguća.

Važno! Podaci potrebni prilikom rezervacije aranžmana:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.


Doplata za večere u Škotskoj i Irskoj:

Preporučujemo doplatu za večere – 6 večera od 3 slijeda ili buffet večera u škotskim i irskim hotelima (od 3. Do 8. dana putovanja). U većini irskih i škotskih hotela na raspolaganju imate izbor između više predjela, glavnih jela i deserta i nivo prehrane visoke je kvalitete i u pravilu iznad europskog prosjeka prehrane na grupnim putovanjima. Molimo da se odmah prilikom rezervacije aranžmana izjasnite i odlučite želite li uplatiti doplatu za večere ili ne, naknadne promjene nisu moguće. Posebne zahtjeve i želje u vezi prehrane nismo u mogućnosti primati jer je u pitanju grupni turistički menu (osim napomene ako ste vegetarijanac i ne jedete meso, molimo napomenite odmah prilikom rezervacije programa ako uplaćujete doplatu za večere).


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA:
Ovo putovanje je spoj prekrasnih prirodnih ljepota Škotske i Irske u kombinaciji s najvećim gradovima punim kulturno-povijesnih znamenitosti. Na ovom putovanju moći ćete doživjeti kako ruralni, tako i gradski ambijent, upoznati najveće znamenitosti, ali i uživati u zelenom prirodnom okruženju, prekrasnim jezerima i ljepoti atlantske morske obale. Posjet sjevernom Walesu i povijesnim engleskim gradovima upotpuniti će Vaš dojam ovog velikog europskog putovanja. Ugodne i ležerne vožnje brodovima uz brojne brodske sadržaje upotpuniti će Vaš doživljaj ovog velikog putovanja. Naš iskusni pratitelj s velikim iskustvom vođenja putovanja u ove zemlje približiti će Vam odredišta na ovoj turi, način života, povijest i običaje. Prije polaska na put putnici će dobiti detaljne praktične upute.


Praktične napomene:

– valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Republici Irskoj je Euro.
– preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na sve brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.
– ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću
– adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji i Irskoj možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi u brodskoj trgovini ili na licu mjesta

Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe.

Republika Irska pokriva 70 000 kvadratnih kilometara otoka Irske, dok je jedna šestina otoka pod Ujedinjenim kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske. Oko 4 773 000 stanovnika živi u Republici Irskoj. Glavni grad je Dublin. Zbog bujnog zelenila Irska je „zeleni“ ili „smaragdni“ otok. Obala je stjenovita i razvedena s brojnim stijenama, a krajolici u unutrašnjosti planinski i ispresjecani vodenim tokovima i malim jezerima.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82 672. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

 

Minimalan br. putnika: 40

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)