Stockholm i Helsinki, city break

Stockholm i Helsinki, city break
  • Polazak dolazak 7.10. - 11.10.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 5.180 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/ 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPPT40


Datum putovanja: 7.10. – 11.10.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja

 

Smješten na obali Finskog zaljeva, grad legendarne dizajnerske i gurmanske scene, Helsinki je sjajna destinacija za opušteno uživanje. Spoj moderne i secesijske arhitekture, prostranih aleja koje podsjećaju na pariški Champs Elysees i neobičnog šarma osvojit će vas na prvi pogled. Kad tome dodate Stockholm, „Veneciju sjevera“, grad u kojem se isprepliću šarena pročelja s idiličnim arhipelagom, moderni način života s opuštenom atmosferom, živopisni stari grad sa suvremenom arhitekturom, dobivate idealno putovanje u dvije izuzetne prijestolnice u jednom dinamičnom city break predahu.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – STOCKHOLM
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU 484 (Croatia Airlines) u 15:00 sati. Po slijetanju u Stockholm u 17:25 sati, transfer do hotela . Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Smještaj u hotel. Obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo do večernjih sati svakako preporučujemo odlazak do grada s voditeljem putovanja, javnim gradskim prijevozom koji je u gradu izvrsno organiziran. Noćenje.

2. dan | STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem autobusom do grada. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u EURopi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira predlažemo odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Nakon razgleda slobodno poslijepodne. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. dan | STOCKHOLM – HELSINKI (vožnja brodom)
Doručak. Odjava iz hotela i predaja prtljage na recepciji. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. Poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavamo na brod i smještamo po kabinama. Naše krstarenje brodom s bogatom ponudom a la carte restorana, buffet restorana, dućana i barova kreće iz Stockholma prema Helsinkiju. Tijekom plovidbe brodom svakako nemojte propustiti prolazak stockholmskim arhipelagom s 24 tisuće otoka od kojih je samo oko tisuću naseljenih. Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu i jedan od najvećih arhipelaga baltičkog mora! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Noćenje na brodu.

4. dan | HELSINKI
Doručak. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, EURopsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Nakon razgleda transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne, predlažemo posjet tzv. Glavnoj tržnica (ili ‘ribljoj tržnici’) koja se nalazi uz samu obalu, a gdje se mogu kupiti svježi odresci lososa i meso soba. Glavna tržnica je i mjesto gdje lako možete naći suvenire kao što su ruske krznene kape, rezbarene drvene zdjele, sobove kože i laponske lovačke noževe. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

5. dan | HELSINSKI – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer do zračne luke Helsinki. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 12:25 sati na liniji OU 4487 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 14:05 sati po srednjoeuropskom vremenu

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  5.380 kn  5.180 kn

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (obavezna doplata, podložne promjenama), transfer zračna luka – hotel – zračna luka, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu Stockholm – Helsinki u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat); razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja, ulaznicu za čuvenu „Crkvi u stijeni“ u Helsinkiju, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu za polaske 1.890 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza (pojedinačna karta za odraslu osobu od 44 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata), putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.


Popusti: 10% popusta za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju.

 

Informativne cijene ulaznica (cijene mogu biti podložne promjenama):
Stockholm: Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 125 SEK, ABBA muzej 250 SEK, muzej Vasa 150 SEK, Nordijski muzej 140 SEK, Stockholm Pass cijena od 669 SEK za 24 sata.
Helsinki: muzej Ateneum 17 EUR, muzej finskog dizajna 12 EUR, Helsinki City Card 49 EUR.

 

Napomena:
– putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
– informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr.
– u slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene.
– u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
– pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.

 

Minumum prijavljenih putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)