Nova godina u Dubaiju

Nova godina u Dubaiju
  • Polazak dolazak 27.12.20. - 2.1.2021.
  • Cijean putovanja po osobi 6.490 kn FM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra NGDPGOT11


Datum putovanja: 27.12.20. – 2.1.2021. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 7 dana/ 5 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul s polaskom u 08.35h. Po dolasku u Istanbul u 12:50h slijedi nastavak leta za Dubai u 19:45h. Dolazak u Dubai predviđen je u 01:10h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizirani transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2. dan | DUBAI – CITY TURA
Nakon doručka odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Posjetiti ćemo i stari i novi dio Dubai-ja, te vidjeti kako se ovaj grad razvijao i rastao u posljednjih nekoliko desetljeća. Razgled je zamišljen tako da imate osjećaj kao da putujete kroz povijest. Započinjemo obilaskom najstarijeg dijela Dubai-ja gdje su nalaze najstarije građevine. Posjetit ćemo Al Fahidi utvrdu u kojoj je danas smješten muzej grada Dubai-ja. Prelaskom “creeka” tradicionalnom abrom ćemo vidjeti kako je ovaj grad živio prije pronalaska nafte. Prošetati ćemo kroz tradicionalnalne sukove gdje ćete pronaći bazare zlata, čaja, svile, začinjene opojnim mirisima arapskih začina. Nastavljamo kroz rezidencijalnu ulicu Jumeirah Road pored “Kuće unije” do jednog od simbola Dubai-ja, poznatog hotela “Burj al Arab”, pauza za slikanje. Slijedi nastavak do Palme, svjetskog arhitektonskog čuda , prvog umjetnog otoka u obliku palme na kojem se nalaze brojne luksuzne rezidencije i hoteli kao što je Atlantis The Palm, pauza za slikanje. Vožnja kroz ulicu Sheika Zayeda do najveće građevine na svijet Burj Khalife u čijem se podnožju nalaze čuvene Dubai fontane koje su postavljene na velikom umjetnom jezeru, te predstavljaju najveću fontanu na svijetu, koja ima nekoliko izvedbi dnevno popraćenih glazbenim nizom klasične ali i suvremene svjetski poznate glazbe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti u Dubai Mall-u. Povratak u hotel javnim prijevozom uz pomoć pratitelja. Noćenje.

3. dan | DUBAI – BURJ KHALIFA – SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih obzervatorija. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najlješih i najvećih džamija na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo poslijednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, te pored nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije pauze za ručak panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima, a gdje se između ostaloga nalazi i Ferrari world – najveći zabavni park na zatvorenom. Povratak u Dubai u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan | DUBAI
Nakon doručka slobodan dan za vlastite aktivnosti. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na plaži ili za posjet još nekoj od brojnih atrakcija ili zabavnih parkova. Predlažemo odlazak u vodeni park Aquaventure od popularnog hotela Atlantis gdje ćete uživati u najzabavnijim vodenim atrakcijama. Ulaznica vrijedi i za ulazak u Lost Chambers, akvarij s raznim biljnim i životinjskim morskim vrstama, a može se kombinirati i sa ulaznicom za delfinarij. U poslijepodnevnim satima pripreme za Novogodišnju noć. Dočekajte Novu godinu uz uzbudljiv vatromet kakav možete doživjeti samo u Dubaiju. Noćenje.

6. dan | DUBAI – MIRACLE GARDEN – FRAME
Nakon kasnijeg doručka predlažemo poludnevni izlet u Miracle Graden i Dubai Frame. Miracle Garden je otvoren 2013. godine i prestavlja najveći cvjetni vrt na svijetu, prostire se na 72 000 četvornih metara i broji preko 250 milijuna biljaka i 50 milijuna cvjetova oblikovanih u šarene lukove, uzorke i oblike. Spektakularni krajobraz Dubai Miracle Garden-a zaradio je dva Guinnessova rekorda; za najveći okomiti vrt u 2013. godini i najveću cvjetnu skulpturu na svijetu u obliku aviona Airbus A380 u 2016. godini. Nastavak do Dubai Frame-a, jednog od najnovijih znamenitosti grada, najveći je okvir za slikanje na svijetu koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana “Dubai Frame” odnosno “Okvir Dubaija” nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubai-ja od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. Po povratku slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku.

7. dan | DUBAI – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul u 02:50h. Po dolasku u Istanbul u 06:45h slijedi nastavak leta za Zagreb u 08:05h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15h po lokalnom vremenu.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:   6.990 KN  6.490 KN FIRST MINUTE

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba za Dubai s aviokompanijom Turkish Airways, smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, transfer od/do zračne luke, pratitelja iz Zagreba, vođenje na hrvatskom jeziku, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje, poludnevna Dubai City Tura.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.490 kn (podložne promjeni do izdavanja zrakoplovnih karata), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.150 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja(mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate).


Obavezna doplata:

– turistička taksa 15 AED, po osobi i noćenju (plaća se na licu mjesta)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 EUR po osobi

Fakultativni izleti:
Abu Dhabi city tura – 450 kn
Jeep Safari s uključenom večerom – 490 kn
Dhow cruise s uključenom večerom – 590 kn
Miracle Garden i Dubai Frame – 450 kn
Burj Khalifa ulaznica – 420 kn ( bez transfera)

 

Raspored letova:
TK1054 27DEC ZAGREB ISTANBUL 0835 1250
TK 760 27DEC ISTANBUL DUBAI 1945 0110

TK 761 02JAN DUBAI ISTANBUL 0250 0645
TK1053 02JAN ISTANBUL ZAGREB 0805 0815

Minimalni broj putnika: 15

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:
– ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. uvede se obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)