Nova godina u Rimu

Nova godina u Rimu
  • Polazak dolazak 30.12.20. – 2.1.2021.
  • Cijean putovanja po osobi od 1.690 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra NGEPBP15


Datum putovanja: 30.12.2020. – 2.1.2021. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – RIM
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | RIM
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Moguć odlazak javnim prijevozom na doček Nove godine na gradskim trgovima i ulicama… (organizacija dočeka je u nadležnosti gradskih turističkih ureda). Povratak u hotel. Noćenje.

Sretan Nova godina!

3. dan | RIM – VATIKAN
Doručak. Odlazak javnim prijevozom prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu -omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slijedi slobodno vrijeme i uživanje u prvom danu 2021. godine. Nocenje.

4. dan | RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.790 KN 1.690 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* na području Rima, turističkog pratitelja tijekom putovanja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €; boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 – 6 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu); putno osiguranje.


Popusti: 
djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.


Informativne cijene ulaznice (mogu biti podložne promjenama):
Vatikanski muzeji 17 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), Koloseum 16 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta), žičara do Orvieta – 2,60 € po osobi.

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu i posjetiti Vatikanske muzeje u utorak 31.12. Preporučujemo rezervaciju karata preko interneta.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta za utorak 31.12.). Ulaznica za Koloseum uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

 

Minimalan broj putnika za putovanje: 40

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)