Nova godina u Veneciji

Nova godina u Veneciji
  • Polazak dolazak 30.12.19. - 1.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.090 kn FM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPIDP32


VENECIJA – PADOVA – OTOCI LAGUNE

Datum putovanja: 30.12.2019. – 1.1.2020. autobusom iz Zagreba, garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
hotel 4*, odličan noviji hotel u Noventa di Piave, neposredno uz dizajnerski outlet Noventa di Piave Designer Outlet iz grupacije McArthurGlen Designer Outlets!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – PADOVA – HOTEL
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 06.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 06.45 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 08.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi – Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga caffe bez vrata jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada, pogled na Katedralu. Polazak iz Padove je predviđen u 18.00 sati. Vožnja do hotela u okolici Venecije. Smještaj. Noćenje.

2. dan | VENECIJA 
Doručak planiramo oko 8.30. Slobodno jutro za shopping u Designer Outletu Noventa di Piave. Outlet se nalazi u neposrednoj blizini hotela i odlazite do njega pješice, a dućani se otvaraju u 10:00 uz predviđeno radno vrijeme do 17:00 na ovaj dan. Odmorni krećemo iza podneva na izlet u Veneciju u kojoj ostajemo sve do ponoći. Kratko se vozimo autobusom te nastavljamo u centar Venecije gradskim vlakom. Uživat ćete u vlaku koji je udoban, vidjet ćete Ponte della Liberta koji je spojio Veneciju s teraferrmom. Od stanice vlaka Santa Lucia pješice krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo preko mnogobrojnih kanala, mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama. Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. Stižemo i do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Organizacija dočeka ovisi isključivo u gradskim vlastima. Povratak brodićem i autobusom iza ponoći u hotel. Dolazak u hotel svakako iza 01.00. Noćenje.
Napomena: Iz Venecije se možete vratiti samostalno i ranije, gradskim vlakom, od Santa Lucije do San Dona di Piave, pa taksijem (oko 15 eur) do hotela.

3. dan | OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ZAGREB
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 22 eur po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti Murano gdje će nas dočekati “maestro” u izradi stakla. Posjet tvornici stakla i njihovim trgovinama. Pola sata slobodno za kraću šetnju i nastavak plovidbe kroz lagunarne sprudove prema Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih Burano keksa, prošeka ili aperol spritza – popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana povratak prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i polazak. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.190 kn 
1.090 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, smještaj u Noventa di Piave u hotelu 3/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom, razgledavanja prema programu, izlet u Padovu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn, napojnicu za vozača i vodiča 2-5 EUR po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.); putno osiguranje – preporučujemo.


Popusti i doplate: 30% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
– trokrevetne sobe dostupne po redovnoj cijeni
– doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi


Informativne cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica (podložne promjenama):
– vožnja vlakom (San Dona di Piave-Santa Lucia) i brodom/vaporettom (San Marco/Riva degli Schiavoni-Punta Sabbioni) iza ponoći – 15 eur
– slušalice za razgled Venecije – 3 EUR po osobi
– izlet brodićem na otoke lagune s voditeljem putovanja (Murano i Burano) 22 EUR po osobi
– posjet Duždevoj palači 20 EUR cijena ulaznice po osobi http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/ 
– bazilika Santa Maria Salute – besplatan ulaz
– muzej San Marco – 4 EUR po osobi 
– Zvonik Sv.Marka – 8 EUR po osobi 
– Accademia – 15 EUR po osobi

Više informacija o hotelu: Hotel Base 4*


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
Za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj. 3,4  100 kn
– 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
Za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


Važne informacije:

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

 

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

 

Minimalan broj putnika: 40

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)