Dubai i Maldivi

Datumi putovanja

5.1. - 15.1.2024.

Trajanje putovanja

11 dana/ 9 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
05.01.2024.3.020 EUR (22.754,19 kn)2.950 EUR (22.226,78 kn)
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

VRIJEDNOST VIŠE: uključen poludnevni razgled grada u Dubaiu, all inclusive usluga na Maldivima i kasna odjava iz hotela zadnji dan!


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan, ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija tri sata prije leta. Prijava na let zrakoplovne kompanije Fly Dubai za Dubai. Polijetanje zrakoplova u 14:35 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:20 sata prema lokalnom vremenu. Po dolasku, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, DUBAI
Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje grada (u cijeni aranžmana). Razgled započinje vožnjom do Jumeiraha, najluksuznijeg i najpoznatijeg dijela u Dubaiju. Foto stop ispred najpoznatijeg hotela Atlantis The Palm, na Palm Islandu. Nastavak razgleda vožnjom po ulici Sheika Zayeda, gdje ćete vidjeti najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu. Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje ćete osjetiti egzotične mirise, boje i okuse raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Nakon posjeta tržnici odlazak do Dubai Mall, gdje možete uživati u čarobnim fontanama i večeri. Povratak u hotel samostalno. Noćenje.

3. dan, DUBAI – SAFARI
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. Mogućnost odlaska na vidikovac (124.kat) najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari (uz doplatu). Tura započinje nezaboravnom vožnjom luksuznim džipovima po pješčanim dinama do kampa. Po dolasku u kamp koji je uređen u tradicionalnom arapskom stilu, mogućnost jahanja deva, ukrašavanje kože kanom ili uživanje u aromatskoj vodenoj luli. Slijedi večera uz roštilj i druge specijalitete te glazbeni program koji kulminira plesom trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, DUBAI
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za plažu i kupanje ili predlažemo posjetite Miracle Garden ili Dubai Frame. Miracle Garden je botaničko čudo koje je preraslo u najveći cvjetni park u ovom dijelu svijeta, a obiluje mnogobrojnim cvjetnim aranžmanima: avion Airbus A380 kompanije Emirates napravljen od cvijeća, Walt Disneyev cvjetni Mickey Mouse, veliki medo, prolazi napravljeni u obliku srca, jezero, cvjetni sat, cvjetni dvorac i mnogobrojni sadržaji uvest će vas u poseban svijet mašte i kreativnosti u kojem je iskorišteno više od 150 milijuna cvjetova aranžiranih u raznovrsnim oblicima. Dubai Frame, poznati zlatni 150 metara visoki okvir koji je u kratkom vremenu postao arhitektonski spomenik Dubaia smješten u Zaabel Parku. Povratak u hotel, uzimanje prtljage i odlazak prema zračnoj luci oko 22:00 sata.

5. dan, DUBAI – MALE
Prijava na let za Male u 2:00 sati. Dolazak u Male u 07:15 po lokalnom vremenau. Let traje 4 sata i 15 minuta. Po dolasku u zračnu luku Male, transfer brodom pola sata do Adaaran Hudhurafushi resort, ručak. Prijava u sobe nije moguća u pravilu prije 15:00 sati ali se domaćin uvijek potrudi i ranije. All inclusive usluga.

6. dan, MALDIVI
All inclusive usluga, odmor i uživanje.

7. dan, MALDIVI
All inclusive usluga, odmor i uživanje.

8. dan, MALDIVI
All inclusive usluga, odmor i uživanje.

9. dan, MALDIVI
All inclusive usluga, odmor i uživanje.

10. dan, MALDIVI
All inclusive usluga, odmor i uživanje. Kasna odjava iz hotela u cijeni aranžmana. Odlazak prema zračnoj luci Male oko 20:00 sati. Prijava na let za Dubai u 23:30.

11. dan, DUBAI – ZAGREB
Slijetanje u Dubai u 03:10 sati po lokalnom vremenu. Slobodno vrijeme u zračnoj luci. Prijava na let Dubai – Zagreb u 10.00 sati. Dolazak u Zagreb u 13:35 sati.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: povratni let Zagreb – Dubai – Male – Zagreb u ekonomskoj klasi Fly Dubai, zrakoplovne pristojbe i naknade, 1 komad predane prtljage po osobi do 20 kg + 1 komad ručne prtljage do 7 kg (55x40x23 cm), obrok na letu; povratni transfer (zračna luka – hotel – zračna luka),
smještaj u hotelu 4* u Dubaiu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, poludnevni razgled Dubaia, razgledavanja prema programu, smještaj u hotelu 4* na Maldivima na bazi all inclusive usluge u dvokrevetnoj sobi, garden villa; kasna odjava iz hotela na Maldivima, sve takse i boravišna pristojba na Maldivima, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 885 EUR (6.668,03 kn), obavezna doplata ako osoba putuje sama; obaveznu lokalnu pristojbu „turizam dirhem“ koja se naplaćuje po sobi po danu: hoteli 4*: AED 15 (cca 30 kn), napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD (Dubai), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
fakultativne izlete, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).


Predviđeni hotel Dubai: Signature 1 Hotel Barsha Heights 4*
Predviđeni hotel Maldivi: Adaaran Hudhurafushi 4*, garden villa, all inclusive i kasni check out zadnji dan

Popusti:
– 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
– 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni


Red letenja:
Fly Dubai
05JAN ZAGREB 14:35 DUBAI 23:20
09JAN DUBAI 02:00 MALE 07:15
14JAN MALE 23:30 DUBAI 03:10* sljedeći dan
15JAN DUBAI 10:00 ZAGREB 13:35


Fakultativni izleti :

Pustinjski safari* 73 EUR (550,02 kn) po osobi, djeca do 12 godina 57,07 EUR (429,99 kn) po osobi (kvalitetniji kamp).
Odlazak na vrh najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa (bez transfera) 55,74 EUR (419,97 kn) po osobi, djeca do 12 god 39,82 EUR (300,02 kn) po osobi.

Opis izleta:
BURJ KHALIFA TICKET (ulaznica za vidikovac na 124.katu, bez transfera):
Pogledajte Dubai iz potpuno nove perspektive – s nebodera Burj Khalifa, najviše svjetske građevine visoke 828 metara i s više od 160 katova. Nijedna zgrada u svijetu u modernoj svjetskoj povijesti nije nikada pobudila toliko znatiželje i zaintrigirala posjetitelje kao Burj Khalifa. Ovaj posjet odgovorit će na sva Vaša pitanja i nedoumice koliko je zapravo moderan Dubai poseban i impresivan. Ulaznica uključuje rezervaciju termina, odlazak liftom do 124. kata gdje se nalazi vidikovac- otvorena terasa te odlazak pješke na 125. kat – klimatizirani vidikovac sa trgovinom suvenira.

PUSTINJSKI SAFARI sa uključenom večerom (poslijepodnevni poludnevni izlet):
Ovaj safari pružit će nam uvid u pustinjski život u samo nekoliko sati. Doživite adrenalinsku vožnju po žuto zlatnim pješčanim dinama u udobnom klimatiziranom 4 WD terenskom vozilu. Vozeći se kroz visoke dine, doći ćemo do kampa, smještenog kao enklava unutar pustinje koji vjerno dočarava autentičan arapski pustinjski svijet. Ovdje, u miru i tišini koje pustinja pruža, okruženi impresivnim pješčanim dinama koje izgledaju kao da svijetle u sutonu, večerat ćemo tradicionalni arapski roštilj, nekoliko vrsta mesa i arapskih salata. Nakon večere, opustite se uz shishu (vodenu lulu) i trbušne plesačice, jahanje na devama ili oslikavanje tijela kanom. Uz sve ove prijedloge, noć u pustinji postat će nezaboravna. Izlet pustinjski safari ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom, s obzirom da se radi o adrenalinskoj vožnji. Večera uključena u cijenu. Djeca do 3 godine – nije moguće uplatiti safari. Djeca od 4-12 godina, potrebno rezervirati sjedalicu.

*Minimalan broj putnika za gore navedene izlete: 15


Državljani RH mogu ući na Maldive bez ograničenja.

Aktualne informacije vezane uz COVID za putovanje na Maldive.

Državljani RH mogu putovati u UAE bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UAE  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


VAŽNO!
Nova regulacija unosa propisanih lijekova za putnike koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate!
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura je sljedeća:
 Nova regulacija unosa propisanih lijekova 

  • Kliknuti SERVICES 
  • Kliknuti E-SERVICES 
  • Odabrati poglavlje INDIVIDUAL SERVICE 
  • Kliknuti ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE 
  • Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore) 
  • Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove. 

Traženi dokumenti: 

  1. recept koji je izdao obiteljski liječnik
  2. medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika
  3. sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Emirate. 


Napomene:
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Fly Dubai objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD/EUR (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Zbog učestalih promjena uvjeta ulazaka u Ujedinjene Arapske Emirate, preporuča se prije putovanja posjetiti službenu stranicu države.