Filipini

Datumi putovanja

2.11. - 14.11.2024.

Trajanje putovanja

13 dana/ 10 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
02.11.2024.2.600 EUR2.370 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
MANILA – CEBU – BOHOL – BORACAY

– rajski otoci Palawan i Bohol
– najmanji majmuni na svijetu
– odlična hrana i ljubazni domaćini
– živahna Manila i okolica
zrakoplovne pristojbe uključene!

Filipini su predivna zemlja sa više od sedam tisuća otoka, ogromnim gradovima, kristalno čistim morem, prašumama i zelenim rižinim poljima. Upoznajte svijet podzemnih špilja i umirite svoj pustolovni duh raznolikim sportovima na vodi. Razgledajte gradsku jezgru, glavnog filipinskog grada. Manilla je grad španjolske, kolonialne arhitekture i prestižne četvrti Bonifacio. Rajski otok Palawan, još uvijek je neistražen kao i otočići u El Nidu. Posjetite čudo svijeta, podzemnu rijeku u nacionalnom parku Sabang. Razgledajte čokoladna brda i doživite susret s najmanjim živućim primatom na otoku Bohol. Tarsier izgledom podsjeća na astronauta, a najveća posebnost je njegova mogućnost rotacije glave 360°. Ljubitelje kajtanja i ronjenja će oduševiti otok Boracay sa svojom rajskom plažom White Beach.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja 2h prije polijetanja zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let i polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airways za Dohu u 15.45h. Dolazak u Dohu predviđen je u 23.00 h. Nastavak leta za Manilu u 02.55h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. dan, DOHA – MANILA
Slijetanje u Manilu predviđeno je u 16:30h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

3. dan, MANILA city tura – CEBU
Nakon doručka, odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni razgled glavnoga grada. Glavni grad Manila jedna je od najuzbudljivijih Azijskih prijestolnica, kozmopolitski grad sa preko milijon i pol stanovnika u kojem život teče 24h na dan. Sa preko 3 stoljeća Španjolske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i naslijeđe, uključujući crkve, utvrde, te brojne druge kolonijalne zgrade. Daleko od gustog prometa i visokih zgrada u Manili leži stara španjolska četvrt Intramuros – najstariji dio grada. Intramuros ili “Unutar zidina” što i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. Obilazak utvde Santiago – španjolske tvrđave smještene uz rijeku Pasig, koja je stoljećima bila sjediše stranih vojnih sila. Posjet crkvi San Agustin, najstarijoj kamenoj crkvi na Filipinima. Ova fascinantna barokna građevina izgrađena 1607. godine, uvrštena je u UNESCO-vu svjetsku baštinu, a u unutrašnjosti crkve nalazi se muzej sakralne umjestnosti. Odlazak do glavnog gradskog parka Rizal, mjestu mnogih važnih događaja u povijesti zemlje. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke, te prijava na let za otok Cebu. Po dolasku, transfer do hotela u predjelu Mactan. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, CEBU – plivanje s kitopsinama
Predlažemo odlazak na plivanje s kitopsinama. Polazak u ranim jutarnjim satima, te vožnja prema mjestu Osloba. Po dolasku organizirano plivanje s nježnim divovima- kitopsinama. Vjerujemo da će vam ovaj doživljaj ostati zauvijek u pamćenju. Za sve koje nemaju hrabrosti zaplivati s ovim bezopasnim stvorenjima, možete ostati na brodu i promatrati sa sigurne udaljenosti. Nakon ove uzbudljive pustolovine, osvježenje ćemo potražiti u Tumalog slapovima, gdje ćete se moći kupati i uživati u prekrasnoj prirodi. Nakon ručka slijedi povratak prema hotelu. Dolazak u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.2022 Travel Guide: Whale Shark Watching in Oslob

5. dan, CEBU city tura
Nakon doručka predlažemo poludnevni obilazak grada Cebu, glavnoga grada istoimenog otoka. Otkriti ćemo šarm najstarijeg kolonijalnog grada na Filipinima s više od 500 godina povijesti. Vidjeti ćemo najstariju znamenitos Magellanov križ koji označava mjesto gdje je 1521. godine pokršteno lokalno stanovništvo. Sljedeća stanica nam je tvrđava San Pedro, koja je bila jezgra prvog španjolskog naselja u zemlji, a sada je pretvorena u muzejski park. Posjetit ćemo i baziliku St.Nino, kuću predaka, te taoistički hram. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, SLOBODAN DAN
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe, vlastito istraživanje ili uživanje u suncu i moru. Noćenje.

7. dan, CEBU – BOHOL
Cool Facts About Tarsiers – KKday BlogNakon ranijeg doručka predlažemo odlazak na otok Bohol. Transfer do trajektne luke, te vožnja trajektom do otoka (cca 2h) , po dolasku posjećujemo jednu od glavnih atrakcija otoka – Čokoladna brda, smještena među rižinim poljima. Ovi travnati brežuljci tijekom zalaska sunca, mjenjaju svoju boju u boju čokolade, a jedna od legendi kaže kako su nastali iz suza zbog neuzvraćene ljubavi. Na otoku Bohol prebivaju avetnjaci, najmanji živući primati na svijetu, specifičnog su izgleda zbog izrazito velikih očiju, a nalaze se na popisu ugroženih vrsta. Otkrivanje ljepota ovoga otoka ćemo nastaviti uz ručak na brodu tijekom plovidbe rijekom Lombok, te posjetom šumi mahagonija i kamenoj crkvi. U poslijepodnevnim satima odlazak u luku te povratak trajektom na otok Cebu. Dolazak u hotel u predvečernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan, CEBU – BORACAY
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke, te prijava na let. Po dolastu transfer brodom i mini busom do hotela koji se nalazi u najpopularnijem odredištu na otoku – White Beach. Smještaj u hotel te slobodno vrijueme za vlastite programe. Noćenje.Boracay is one of the ‘World’s Greatest Places of 2022 …

9. dan, BORACAY – obilizak otoka
Nakon doručka predlažemo poludnevni obilazak otoka brodom gdje ćemo posjetiti neke od najatraktivnijih lokacij. Imamo priliku istražiti Boracay na jedan jedinstven morski način. Vidjet ćemo otok Krokodila, Magični otok, Puka plažu, a i Crystal Cove otok. Na ovom izletu uživat ćete u predivnom borakajskom moru i snorklati s mnoštvom riba. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.The Ultimate Boracay Beach Guide – All Beaches, All Information

10. dan, BORACAY
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe, te uživanje na bijelim plažama i tirkiznom moru. Predlažemo da se opustite u popularnim spa ritualima u mnogobronim spa centrima na otoku. Noćenje.BORACAY ISLAND, PHILIPPINES – Allstar.ph

11. dan, BORACAY
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

12. dan, BOROCAY – MANILA – DOHA
Nakon ranog doručka odjava iz hotela, slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Manilu. Po dolasku slijedi prijava na let za Dohu u 18.30h. Obroci tijekom leta. Dolazak u Dohu u 23:20h po lokalnom vremenu.

13. dan, DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02.30h, s očekivanim povratkom u Zagreb u 06:35h po lokalnom vremenu.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi Zagreb – Doha – Manila, Manila – Doha – Zagreb, pristojbe zračne luke (410 €), unutarnje letove na relaciji: Manila- Cebu, Cebu – Boracay, Boracay – Manila, 1 noćenja s doručkom u htl 4* u Manili, 5 noćenja s doručkom u htl 4* na otoku Cebu, 4 noćenja s doručkom u htl 4* na otoku Boracay; pratitelja putovanja, organizaciju putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu 690 EUR, akultativne izlete: Manila city tura, Plivanje s kitopsinama, Cebu city tura, Izlet na Bohol, Obilazak otoka Boracay – CIJENE USKORO!, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta), putno zdrastveno osiguranje i rizik od otkaza – preporučujemo!


Važne napomene:
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja.


Minimum prijavljenih putnika: 15