Filipini

Datumi putovanja

25.11. - 08.12.2021.

Trajanje putovanja

14 dana/ 11 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
25.11.18.400 KN-
MANILA – PALAWAN – PODZEMNA RIJEKA SV. PAVLA – EL NIDO – BOHOL

Filipini su predivna zemlja sa više od sedam tisuća otoka, ogromnim gradovima, kristalno čistim morem, prašumama i zelenim rižinim poljima. Upoznajte svijet podzemnih špilja i umirite svoj pustolovni duh raznolikim sportovima na vodi. Razgledajte gradsku jezgru, glavnog filipinskog grada. Manilla je grad španjolske, kolonialne arhitekture i prestižne četvrti Bonifacio. Rajski otok Palawan, još uvijek je neistražen kao i otočići u El Nidu. Posjetite čudo svijeta, podzemnu rijeku u nacionalnom parku Sabang. Razgledajte čokoladna brda i doživite susret s najmanjim živućim primatom na otoku Bohol. Tarsier izgledom podsjeća na astronauta, a najveća posebnost je njegova mogućnost rotacije glave 360°. Ljubitelje kajtanja i ronjenja će oduševiti otok Boracay sa svojom rajskom plažom White Beach.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/obližnja zračna luka – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – MANILA, noćni let
Sastanak putnika u zračnoj luci ( Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na let u Manilu preko europske/azijske zračne luke.

2. dan | MANILA, kraljica Pacifika, noćenje
Dolazak u Manilu, glavni grad Filipina odnosno zemlje arhipelaga i tisuću otočića. Vožnja do hotela, smještaj i noćenje.

3. dan | MANILA, glavni grad Filipina, doručak, ručak, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled Manile, glavnog grada Filipina. Panoramska vožnja do zaljeva i šetnja do staroga kolonijalnog grada Intramuro, španjolske arhitekture. Odlazak do gradskog trga Rizal, kineskih vrtova, poslovene i moderne četvrti Makati i prestižne četvrti Bonifacio. Usputno zaustavljanje na najvećem američkom groblju izvan SAD-a. U večernjim satima predlažemo odlazak na krstarenje brodom zaljevom i uživanje u zalasku sunca tijekom večere. Noćenje.

4. dan | MANILA – PALAWAN, rajski otok Palawan, doručak, let, noćenje
Doručak. Vožnja u zračnu luku i let na otok Palawan, otok neodoljivih plaža i nevjerojatnih lokacija za ronjenje. Savršen je izbor za odmor, rekreaciju i uživanje. Smještaj u hotel. Razgled Puerto Princesse u poslijepodnevnim satima. Obilazak farme krokodila, imanja Mitra i odlazak do BayWalk-a gdje možete uživati u prekrasnim zalascima sunca ili uživati u večeri. Noćenje.

5. dan | PALAWAN – PODZEMNA RIJEKA, PODZEMNA RIJEKA SV. PAVLA – čudo prirode, doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka, slijedi vožnja prema Nacionalnom parku podzemne rijeke Puerto Princesa, velikoj znamenitosti otočja Palawan. Vožnja s brodom do početka podzemne rijeke, nakon čega ćemo se ukrcati na kanue i uživati u pogledu na prekrasne stalaktite i stalagmite. Povratak u hotel je predviđen u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima predlažemo opuštanje uz masažu. Noćenje.

6. dan | PALAWAN – EL NIDO, biser El Nido, doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja prema El Nidu, filipinskom biseru koji će vas očarati svojom netaknutom prirodom, ljubaznim domaćinima i ukusnom hranom. U El Nidu ne postoje luksuzni hoteli, ovdje je sve jednostavno i opušteno, bez turističke gužve. Smještaj u hotel i odmor. U večernjim satima predlažemo šetnju obalom i odlazak u riblji restoran. Noćenje.

7. dan | EL NIDO – Hopping tour, doručak, ručak, noćenje
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet s brodom i otkrivanje predivnih arhipelaga, smaragdno-tirkiznih laguna i visokih litica. Razgledati ćemo špilje, pronaći netaknute plaže i uživati u kupanju, ronjenju i istraživanju bogatog podvodnog svijeta. Ručak uključen u cijenu. Povratak u El Nido. Noćenje.

8. dan | EL NIDO, prekrasna plaža Las Cabanas, doručak, noćenje
Doručak. Po želji, predlažemo odlazak do plaže Las Cabanas, jedne od najljepših plaža ovog područja. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

9. dan | PUERTO PRINCESSA, doručak, noćenje
Doručak. Kasno poslijepodne do Puerta Princesse i zadnje noćenje na Palawanu. Predlažemo odlazak na večeru u jedan od lokalnih restorana ili uživanje u masaži. Noćenje.

10. dan | PUERTO PRINCESSA – CEBU – BOHOL na otok iznenađenja, doručak, noćenje
Doručak i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do otoka Cebu. Po dolasku, ukrcaj na trajekt i vožnja do rajskog otoka Bohol. Smještaj u hotelskom resortu, noćenje.

11. dan | BOHOL, doručak, ručak, noćenje
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po otoku. Posjetiti ćemo najveću zanimljivost otoka, Čokoladna brda, smještena među rižinim poljima. Ovi travnati brežuljci tijekom zalaska sunca, mjenjaju svoju boju u boju čokolade, a legenda kaže kako su nastali iz suza zbog neuzvraćene ljubavi. Na otoku Bohol prebivaju tarsiji, najmanji živući primati na svijetu, koji su aktivni uglavnom noću, a zbog svog neobičnog izgleda, nalaze se na popisu ugroženih vrsta. Otkrivanje ljepota ćemo nastaviti uz ručak na brodu tijekom plovidbe rijekom usred prašume. Slijedi obilazak najstarije kamene crkve na otoku kao i važnog spomenika. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel, noćenje.

12. dan | BOHOL, doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za uživanje na rajskim plažama.

13. dan | BOHOL – MANILA – europska/azijska zračna luka, doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i let u Manilu. Nastavak leta prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

14. dan | europska/azijska zračna luka – obližnja zračna luka/ ZAGREB
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku slijedi nastavak leta u dolaznu zračnu luku (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, pristojbe zračne luke, unutarnje letove prema programu, prijevoz trajektom Cebu – Bohol, smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu, izlete na otok Boho, Puerto Princessu i El Nido (u pratnji lokalnog vodiča, ulaznice uključene), pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za manji broj putnika (do 19 putnika) 770 kn, doplata za jednokrevetnu sobu 4.540 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, napojnice za vodiče/ vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 45 USD, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.


Važne napomene:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.


Minimum prijavljenih putnika: 15