Indija i Nepal

Datumi putovanja

17.2. - 27.2., 11.4. - 21.4., 16.11. - 26.11.2022.

Trajanje putovanja

11 dana/ 9 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
17.02., 11.04., 16.11.2022.14.480 KN13.980 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Nepal i Indija: KATHMANDU – SWAYAMBHUNATHU – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – NEW DELHI

– prošetajte starim gradskim trgovima Kathmandua, Patana i Bhaktapura. Posjet budističkom svetištu – Swayambhunath
– p
ridružite se tibetanskim svećenicima na duhovnoj šetnji kroz stoljeća
– izlazak sunca s pogledom na Mount Everest ili lanac Anapurne
– posjet mauzoleju Taj Mahal, najljepšem spomeniku ljubavi


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – KATHMANDU, let, obroci u zrakoplovu
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati, a nastavak leta za Kathmandu u 01.55 sati na liniji TK726 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan | KATHMANDU, večera, noćenje
Slijetanje u zračnu luku Kathmandu predviđeno je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje viznih formalnosti, te sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor do večere u hotelu. Noćenje.

3. dan | KATHMANDU – SWAYAMBHUNATHU – BOUDDANATH – PASHUPATINATH – KATHMANDU, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, krećemo s razgledom grada u pratnji lokalnog vodiča. Otići ćemo do glavnog gradskog trga Durbar, posjetiti Hanuman Dhoka, kompleks sa kraljevskom palačom kraljeva Malla i Shah dinastije. Obići ćemo Mahadev i Parvati hram, Machchendra Bahl koji se smatra čuvarom doline, a smješten je na predjelu Kel Tol, sjeverno od glavnog gradskog trga Durbar. Zatim posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu – Swayambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, sagrađen prije više od 2.500 godina i dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom. Slobodno vrijeme za posjet živopisnom bazaru. U drugoj polovici dana nastavljamo razgled odlaskom prema hramu Pashupatinath smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati i jedan od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednoj od najvećih stupa na svijetu Bouddanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan | KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR – KATHMANDU, doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Nastavljamo prema gradu Bhaktapuru, najočuvanijem kraljevskom grad Doline Kathmandua, a čije ime u prijevodu sa sanskrta znači „grad sljedbenika“ zbog tri glavna trga prepuna hramova među kojima su neki od najboljih primjera religiozne arhitekture u cijelom Nepalu. Grad je osnovan u 9. stoljeću i treći je po veličini u dolini Kathmandua, a nekada je bio i nepalska prijestolnica, poznat je po bogatoj kulturi, hramovima te umjetninama od drveta, metala i kamena. Posjetit ćemo povijesni trg Durbar, hram Nyatapola i druge hramove. U večernjim satima tradicionalna nepalska večera uz folklorni program u jednom od lokalnih restorana u gradu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan | KATHMANDU – NEW DELHI, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Kathmandu. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema New Delhiu. Po dolasku u Indiju obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela 5* u Delhiu. Odlazak na popodnevni poludnevni razgled Starog Delhia; razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora, Raj Ghat – memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju, vožnja podno Crvene utvrde izgrađene od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Potom, odlazak do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja kroz bazar Chandni Chowk. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan | NEW DELHI – AGRA, doručak, večera, noćenje
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi odlazak na razgled novog dijela grada. Posjet impozantnom modernom hranu Lakshminarayan sagrađenom 1938. godine donacijom jedne od najbogatijih indijskih obitelji. Nastavljamo s vožnjom pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Po završetku razgleda krećemo prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Zaustavljanje u Sikandri, gdje slijedi razgled mauzoleja Akbara Velikog, najvećeg mogulskog vladara. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan | AGRA, doručak, večera, noćenje
U vrijeme izlaska sunca odlazak na razgled jednog od 7 svjetskih čuda – Taj Mahala – fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. st. kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska povratak u hotel na doručak. Slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je ograđena 20 m visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Uz doplatu, mogućnost odlaska na plesno-scensku predstavu Mohabbat-the-Taj, o ljubavi Shaha Jahana i njegove voljene supruge Mumtaz Mahal. Večera i noćenje.

8. dan | AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak vožnje prema Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku, posjet hinduističkom hramu Birla Mandir. Potom, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan | JAIPUR, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i freski potječe iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar, izgrađene od mramora i kamena, koja posjeduje 17 golemih instrumenata od kojih je većina još uvijek u uporabnom stanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan | JAIPUR – NEW DELHI, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, vožnja prema New Delhiju. Po dolasku, posjet zanimljivom kompleksu Qutab Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 metara visok toranj pobjede iz 12. stoljeća, kasnije pretvoren u minaret te poznati željezni stup sačuvan još od 4. stoljeća. Odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj, večera i noćenje.

11. dan | NEW DELHI – ISTANBUL – ZAGREB, doručak, obroci u zrakoplovu
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 7.00 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 11.25 sati, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.20 sati po srednjoeuropskom vremenu.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu, zrakoplovne pristojbe 2.490 kn, smještaj u hotelima 5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 3.690 kn, turističku vizu za Indiju (vrijedi 30 dana): 180 kn (mogućnost posredovanja agencije za vizu uz naknadu od 100 kn po vizi), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta), vizu za Nepal 25 USD (plaćanje na licu mjesta), lokalne pristojbe u zračnoj luci Kathmandu cca 25 USD (plaćanje na licu mjesta), dodatne obroke, usluge i izlete, putno osiguranje (preporučujemo).


Viza: potrebna.
Indija: viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju: 25 USD (cca 180 kn)
Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
– popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
– skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja
– 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine
Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju vize za Indiju uz naknadu za usluga posredovanja u iznosu od 100 kn.
Nepal: viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji.


Napomene: organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela u Indiji i Nepalu odgovaraju službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.