Indija, Rajastan – zemlja kraljeva

Indija, Rajastan – zemlja kraljeva
  • Polazak dolazak 23.11.| 25.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 11.780 kn
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPT07


DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR –  JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR – PUSHKAR 

Datumi putovanja: 23.11. – 3.12.| 25.12.19. – 4.1.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 11 dana/ 9 noćenja

 
Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja iz¬razitih suprotnosti. S jedne strane nas očarava sa spokojnošću joge i meditacije, dok se na drugoj strani odvija kaotični način života. Njezina raznolikost se odražava i u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Vara¬nasiju – gradu pokraj svete rijeke Ganges, od udaljenih sela do teh¬nološki razvijenih gradova. Ogrnimo se svilom i krenimo na bogato kulinarsko putovanje tijekom kojeg nas očekuju indijske delicije s curryjem pripremljene na tisuću i jedan način te uživajmo u šalici pravog indijskog čaja.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | obližnja zračna luka/ ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DELHI let, noćenje
Let u indijsku prijestolnicu
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi. Smještaj i noćenje.

2. dan | DELHI doručak, večera, noćenje
Zaprepaštenje i harmonija u gradu Delhi
Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. Dok se u New Delhi-u nalaze brojne kolonijalne, britanske zgrade (parlament, predsjednička palača, brojna ministarstva) i zanimljivi 47 m visok vojni spomenik »Vrata Indije«, u starom Delhiju ćemo obići najveću indijsku džamiju Jami Masjid i kompleks Qutub Minar, prvu indijsku džamiju s najvišim minaretom. Odlazak u razgled prekrasnog hrama Lotus i spomenika koji je posvećen Mahatma Gandhiju. Doživljaj ne bi bio potpun bez odlaska na Chand Chowk, tržnicu na kojoj se svakodnevno trguje, mjesto gdje se odjednom može doživjeti kaotična slika glasnih prodavača i kupaca, životinja, biciklista i automobilskih sirena. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan | DELHI – AGRA doručak, večera, noćenje
Slikoviti indijski baazar u Agri
Doručak. Autobusna vožnja kroz slikovite krajolike u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh. Smještaj u hotel. Odlazak do tvrđave Agra i grobnice Itmadud – Daulaha. Poslijepodne ćemo provesti na lokalnoj, slikovitoj tržnici.Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan | AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR doručak, večera, noćenje
Od Taj Mahala, preko grada duhova Fatehpur Sikri u crveni grad Jaipur
Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj spomenik vječne ljubavi, izgradio je veliki mogul Šah Jaha svojoj supruzi. Prekrasan mauzolej od mramora, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Vožnja u Jaipur, pokraj grada pobjede Fatehpur Sikri, kojeg je izgradio Veliki Akbar. Dolazak u „crveni grad“ – Jaipur. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan | JAIPUR doručak, večera, noćenje
Palača vjetrova
Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače i muzeja. Krajem dana ćemo posjetiti zvjezdarnicu Jantar Mantar i razgledati Palaču vjetrova – Hava Mahal, simbol Jaipura. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan | JAIPUR – JODHPUR doručak, večera, noćenje
Plavi grad
Doručak. Vožnja u Jodhpur, „plavi grad“ brojnih palača koje se uzdižu iz pustinje. Nakon smještaja u hotel, posjetiti ćemo jednu od najvećih indijskih utvrda – Mehrangarh s brojnim zbirkama glazbala, namještaja i topova. Odlazak do starog grada i njegovih zidina, gdje se ulice ističu po plavim pročeljima kuća. Večera i noćenje.

7. dan | JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR doručak, večera, noćenje
1.444 stupa hrama Ranakpur
Nakon doručka putovanje po Indiji nastavljamo s odlaskom u Ranakpur. Razgledati ćemo jedan od najljepših Jain hramova u Indiji, hram Ranakpur i njegovih 1.444 stupova od bijelog mramora. Slijedi vožnja u Udaipur odnosno »istočnu Veneciju«. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan | UDAIPUR doručak, večera, noćenje
Zemlja maharadža
Doručak. Razgled gradskih znamenitosti, gradske palače i Jagdish hrama. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za šetnju ovim romantičnim gradom. Predlažemo krstarenje po jezeru Pichola s pogledom na palaču i Jag Mandir uz zalazak sunca. Večera i noćenje.

9. dan | UDAIPUR – PUSHKAR doručak, večera, noćenje
Romarsko duhovno svetište
Doručak. Vožnja u Puškar, sveti indijski grad s više od 500 hramova u kojem je nekoć živio Brahma. Nakon razgleda, uživati ćemo u pogledu na zalazak sunca. Večera i noćenje.

10. dan | PUSHKAR – DELHI – europska/ azijska zračna luka doručak, vlak, let
Vlakom u Delhi
Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja u Delhi. Po dolasku, prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. dan | europska/ azijska zračna luka – obližnja zračna luka/ ZAGREB let
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   11.780 kn

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, pristojbe zračne luke (obavezna doplata, podložne promjenama), smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, vožnja s rikšama u Delhiju, jahanje slonova do tvrđave Amber, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.040 kn, vizu 470 kn, napojnice za vodiče/ vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

 

Viza: potrebna za hrvatske državljane. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografi ja u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a odgovorni organizator posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja iznosi 100 kn.

Važne informacije:
Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Preporuka:
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr

 

Minimalni broj putnika: 25

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)