Jordan i noć u pustinji

Datumi putovanja

25.5. - 31.5., 26.10. - 1.11., 16.11.-22.11.2024.

Trajanje putovanja

7 dana/ 6 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
25.05.2024.1.500 EUR1.450 EUR
26.10.2024.1.460 EUR1.430 EUR
16.11.2024.1.465 EUR1.415 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
AMMAN – WADI RUM – PETRA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE – PUSTINJSKI GRADOVI

– sve ulaznice u cijeni
– noćenje u pustinji
zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati (red letenja iskazan je na dnu programa). Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati prema lokalnom vremenu drugi dan.
*za polaske 26.10. i 16.11.: Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20:30 sati (red letenja iskazan je na dnu programa). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:40 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan, ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amman u 02:20 / 01:40 sati. Dolazak u Amman u 04:40 / 03:55 sati po lokalnom vremenu.
*za polaske 26.10. i 16.11.: Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amman u 01:45 sati. Dolazak u Amman u 04:00 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel. Noćenje/odmor do podne kada krećemo prema Jerashu (ulaznica u cijeni).
Smještaj. Noćenje/odmor do podne kada krećemo prema Jerashu (ulaznica u cijeni). Nekih 50-ak kilometara udaljen od jordanskog glavnog grada, Jerash nazivaju i „Pompejima Bliskog istoka“. Radi se o jednom od najbolje očuvanih klasičnih antičkih gradova i tipičnom primjeru rimskog urbanizma. Grad Jerash naseljen je već prije 6500 godina, a u grčko i rimsko doba nosio je ime Gerasa kad je bio prijestolnica rimske provincije Sirije. I danas možete proći kroz trijumfalna vrata posvećena caru Hadrijanu, prošetati 600 m dugom ulicom s kolonadama i diviti se na vrhu brda Artemidinom hramu. Nakon razgleda ručak u restoranu (u cijeni aranžmana). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Amman, slobodan ostatak dana za vlastite programe. Noćenje.

3. dan, AMMAN – MT.NEBO – PETRA
Doručak. Poslije doručka odjava ih hotela. Upućujemo se prema Citadeli (ulaznica u cijeni), smještenoj na vrhu brijega Jabal al-Quala. Većina posjetitelja počinje svoju šetnju Ammanom upravo s tog mjesta, brda koje je bilo naseljeno od pradavnih vremena. Navodno su tu ljudi živjeli već u neolitiku, a bila je mjesto prijestolnice Amonaca oko 1300.g.pr.n.e. Prošli su tu mnogi narodi, od Asiraca i Babilonaca pa sve do Omejida u 7.st.n.e., a danas je Citadela neizostavno mjesto za posjet jer osim što daje odličan pogled na cijeli grad, još više nudi dobar uvod u fascinantnu povijest grada, ali i zemlje. Polazak prema brdu Nebo (ulaznica za lokalitet u cijeni), mjestu s kojeg je Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje je sahranjen. Nebo, koje Arapi zovu Siyagha, predstavlja jedno od najsvetijih mjesta u Jordanu za „ljude od knjige“ – poznavatelje judaizma, kršćanstva i islama. Putovanje nastavljamo prema Petri, gradu koji se nalazi na važnoj točki uz nekadašnji „Put tamjana“, jednog od najvažnijih trgovačkih putova antike. Po dolasku smještaj u hotel. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.

4. dan, PETRA – WADI RUM
Doručak. Odlazimo u obilazak drevnog „Grada crvenih ruža“, jednog od najvećih i najljepših arheoloških nalazišta na svijetu – Petre (ulaznica u cijeni). O Petri je napisano mnogo, ali nitko ne može opisati osjećaj koji čovjeka obuzme kad kroz sjenu i polutamu fascinantnog kanjona koji dužinom od 1,2 km vodi prema skrivenom gradu, izroni silueta građevine poznate kao Riznica. Petra, opisana kao osmo čudo starog svijeta 2007.g. je stavljena na popis od 7 novovjekih svjetskih čuda, bez sumnje je jedno od najvećih jordanskih blaga i glavna turistička atrakcija koja u Jordan privlači putnike iz svih dijelova svijeta. Ručak po želji u restoranu u Petri. Nastavljamo prema pustinji Wadi Rum, spektakularnoj i veličanstvenoj „Crvenoj pustinji“, uz Petru sigurno najatraktivnijoj jordanskoj atrakciji. Vadi Rum je s površinom od 720 km kvadratnih upisan na popis svjetske baštine organizacije UNESCO, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota, već i kao kulturni spomenik. Na 2500 petroglifa i 20 000 natpisa na stijenama dokumentirano je 12 000 godina ljudskog naselja. Smještaj u luksuzne šatore. Vožnja džipovima po pustinji (u cijeni) koja je toliko slikovita da je poprište snimanja mnogih filmova, od slavnog filma „Lawrence od Arabije“, preko „Ratova zvijezda“ do „Dine“. Povratak u kamp. Večera (u cijeni aranžmana). Noćenje.
*Na polasku u veljači safari džipovima će biti drugi dan ujutro zbog kraćih dana.

5. dan, WADI RUM – AQABA
Doručak. Napuštamo čarobnu pustinju i nastavljamo putovanje prema krajnjem jugu Jordana, nedaleko udaljenom gradu Aqabi. Po dolasku smještamo se u hotel, kraće slobodno vrijeme za šetnju središtem jedine jordanske luke, smještene neposredno uz izraelsku granicu. Mjesto koje se nekoć zvalo Ajla, odavno je bilo mjesto zaustavljanja karavana i putnika. Danas je Aqaba zbog svoje blizine Petri i Wadi Rumu stavljena u tzv. Zlatni trokut u Jordanu i idealno je mjesto za odmor na kraju putovanja od sjevera do juga. Dan za odmor na plaži i vlastite aktivnosti. Preporučujemo vožnju brodom u trajanju od dva sata u kojoj ćete kroz stakleno dno broda imati prigodu vidjeti i poznate koralje, kao i olupine potopljenih brodova ili aviona, te u jednom trenutku uživati i u kupanju u toplom Crvenom moru (doplata na licu mjesta). Večera u hotelu (u cijeni aranžmana). Noćenje.

6. dan, AQABA – BETANIJA – MRTVO MORE – ZRAČNA LUKA AMMAN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja od juga prema sjeveru, prema Mrtvom moru, poznatom slanom jezeru koje se smjestilo između Jordana i Izraela, na najnižoj točki na svijetu – čak 430,5 metara ispod razine mora. Prije dolaska do Mrtvog mora posjetit ćemo Betaniju (ulaznica u cijeni), mjesto krštenja Isusa. U biblijskoj Knjizi postanka govori se o dolini rijeke Jordan oko Mrtvog mora kao o „vrtu Gospodinovom”. Tu su bili postavljeni temelji kršćanstva, tu je živio i propovijedao Ivan Krstitelj. Spuštamo se prema Mrtvom moru, smještaj u hotel. Po želji možete otići isprobati kupanje u Mrtvom moru ili uživati u hotelu. Odmor u hotelu na Mrtvom moru. Navečer oko 22 sata odlazak prema zračnoj luci (vožnja traje cca. 45 minuta).

7. dan, AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul u 03:20 sati, a dolazak u Istanbul se očekuje oko 5:50 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 08:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15 sati (lokalno vrijeme).
* na povratku 1.11. i 22.11.: Prijava na let za Istanbul u 02:45 sati, a dolazak u Istanbul se očekuje oko 05:15 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25 sati (lokalno vrijeme).
*Satnice leta iskazane na dnu programa.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Amman – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe i naknade, 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Ammanu, ručak u Jerashu, 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Petri, 1 polupansion (doručak i večera) u Wadi Rumu pustinjski kamp, 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 4* u Aqabi;
1 dnevni odmor u hotelu 4* na Mrtvom moru, ulaznice: arheološki lokalitet Jerash, citadela u Ammanu, Mt.Nebo, Petra, Wadi Rum, Betanija; vožnja džipovima Wadi Rum, viza za Jordan, autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani), uključen 1 kom predane prtljage po osobi do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg (dimenzija 55x40x23 cm); razgledavanja i izlete prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, lokalni vodič na engleskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 312 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi; napojnice za vozača i vodiča 50 USD po osobi, doplata za bubble šator u pustinjskom kampu 120 EUR po osobi (plaćanje prije polaska pri prvoj uplati, ovisno o raspoloživosti), napojnice za lokalne vodiče na konjima u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta), slikanje s devama u Petri 7 USD (plaćanje na licu mjesta), jahanje na devama od Petre do Basina 15 USD + 7 USD napojnice (plaćanje na licu mjesta), izlet brodom s ručkom u Aqabi 50 USD (plaćanje na licu mjesta), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), putno osiguranje i rizik od otkaza – preporučujemo!


Popusti: 
– 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Predviđeni hoteli za polazak 25.5.:
AMMAN: Ayass hotel 4*  ili Sulaf Luxury Hotel Amman 4*
PETRA: Petra Moon hotel 4*
WADI RUM: Sun City CampAl Sultana camp ili slično

Predviđeni hoteli za polaske 26.10., 16.11.:
AMMAN: Gerasa Hotel 4*
PETRA: RN Hotel Petra
WADI RUM: Rum Oasis Camp Wadi Rum
Smještaj u pustinjskom kampu: šator (uključeno u cijenu aranžmana)

Smještaj u pustinjskom kampu: bubble šator (uz doplatu – po Vašoj želji i ako je raspoloživo)
Bubble šator vrhunsko je pustinjsko iskustvo. Bilo da uživate u jednoj od nezaboravnih zvjezdanih noći Wadi Ruma ili se budite uz prekrasan izlazak sunca u pustinji, bubble šator nudi neograničen pogled iz udobnosti vašeg kreveta.

AQABA: Hotel Oryx 4*/5*
MRTVO MORE: Holiday Inn Dead Sea 4*/5*


Informacije o letu: TURKISH AIRLINES

Polazak 25.05.2024.
TK1056 ZAGREB 20:30 ISTANBUL 23:40
TK 814 ISTANBUL 01:45 AMMAN 04:00
TK 834 AMMAN 02:15 ISTANBUL 04:40
TK1053 ISTANBUL 06:55 ZAGREB 08:00

Polazak 26.10.2024.
TK1056 ZAGREB  20:30  ISTANBUL 23:40
TK  814 ISTANBUL 01:45  AMMAN    04:00
TK  834 AMMAN    02:45  ISTANBUL 05:15
TK1053 ISTANBUL 08:15 ZAGREB    08:25

Polazak 16.11.2024.
TK1056 ZAGREB 19:55 ISTANBUL 00:10* drugi dan
TK 814 ISTANBUL 02:20 AMMAN 04:30
TK 834 AMMAN 02:45 ISTANBUL 05:15
TK1053 ISTANBUL 08:15 ZAGREB 08:25


Napomene:
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u dolarima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Od 5.1.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: dr.sc. Ivana Zerec

Za putovanje u Jordan potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna viza.

Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, moguć je uz QR kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Arapskoj Republici sa sjedištem u Kairu, Egipat nerezidentno pokriva: Etiop Jemen, Jordan, Libanon, Libiju, Siriju, Sudan, UAE, Saudijsku Arabiju; radno pokriva: Džibuti, Eritreju i Palestinsku Samoupravu, Telefon: 00202 273 83 155, 273 55 815, Adresa:3, Abou El Feda St., Zamalek, Cairo, EGYPT, Email: croemb.cairo@mvep.hr

Minimalan br.prijavljenih putnika: 15.