Kenija, Mombasa

Kenija, Mombasa
  • Polazak dolazak 5.8. - 16.8.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 7.890 kn UFM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPBP16


Datum putovanja: 5.8. – 16.8.2020. zrakoplovom iz Zagreba, garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 12 dana/ 9 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, srijeda | BEOGRAD – DOHA
Prijava na let kompanije QATAR Airways i polijetanje zrakoplova na letu QR 232 za Mombasu via Doha u 12:05 sati. Dolazak u Zračnu luku Doha u 17:55 sati po lokalnom vremenu gdje ćete se sastati s pratiteljem putovanja.

2. dan, četvrtak | DOHA – MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS
Nastavak leta za Mombasu u 02:30 sati na letu QR 1333. Noćni let. Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 08:30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 14:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan, petak | MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS – AMBOSELI
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 15 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale…) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan, subota | MOMBASA – fakultativno AMBOSELI – TSAWO EAST
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan, nedjelja | MOMBASA – fakultativno TSAWO EAST
Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te noćenje.

6. dan, ponedjeljak | MOMBASA
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

7. dan, utorak | MOMBASA – fakultativno razgled MOMBASE
Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.
Večera. Noćenje.

8. dan, srijeda | MOMBASA
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

9. – 10. dan, četvrtak – petak | MOMBASA – fakultativno OTOK WASINI
Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

11. dan, subota | MOMBASA – DOHA
Transfer autobusom do zračne luke u 13:00 sati. Polazak zrakoplova za Dohu na letu QR 1334 u 16:50 sati. Slijetanje u Dohu u 23:25 sati po lokalnom vremenu.

12. dan, nedjelja | DOHA – BEOGRAD
Nastavak leta za Beograd u 06:45 sata na letu QR 231. Slijetanje u Zračnu luku Beograd u 11:05 sati po lokalnom vremenu.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  8.890 kn

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA:  7.890 kn
FIRST MINUTE CIJENA:  8.390 kn

Ultra First Minute cijena vrijedi do 29.4. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni!
First Minute cijena vrijedi do 29.5. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!


Cijena paket-aranžmana uključuje:
povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Qatar Airways: Beograd – Doha – Mombasa – Doha – Beograd, dozvoljena količina predane prtljage 20 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 8 kg po osobi, smještaj u hotelu TRAVELLER’S BEACH 4* na osnovi 9 polupansiona (doručak i večera), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka u Mombasi, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku (s pratiteljem putovanja sastat ćete se u Zračnoj luci Doha 6.8.), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe u iznosu 2.945 kn (podložne promjeni), doplata za jednokrevetnu sobu 1.300 kn, doplate za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja), trošak ishođenja vize za Keniju – viza se dobiva u zračnoj luci u Mombasi – cijena 50 USD ili 40 EUR (u putovnici moraju biti slobodne minimum dvije prazne stranice), napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera; putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo).


Cijena fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

– razgled Mombase – 35 EUR (poludnevni)
– otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
– cijene safarija na upit

 

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: za državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 5 dana prije početka putovanja.

 

Korisne informacije:

Službeni naziv: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)
Predsjednik: Uhuru Kenyatta
Broj stanovnika: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%
Granice: 3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km
Glavni grad: Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika
Valuta: kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA
(prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)
Vremenska razlika: +2 sata
Službeni jezik: engleski i svahili
KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,
VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTOR: Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.
FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..
EL. NAPON: 240 V
DI PLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:
Veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici, kontakt:
1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819 mail: vrhjar@iafrica.com
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h

 

Minimalan broj putnika za putovanje je 16.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)