Kenija, Mombasa

Kenija, Mombasa
  • Polazak dolazak 5.1. - 14.1.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 7.990 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPBP16


Datum putovanja: 5.1. – 14.1.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 11 dana/9 noćenja

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Zagreb  –  Istanbul – Mombasa
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:30 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak aviona u 09:30 sati, dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Nakon stanke, nastavak leta prema Mombasi u 20:55 sati. Na datumu polaska 05.01. nastavak leta prema Mombasi u 19:00 sati. Noćni let.

2. dan Mombasa-(Taita Hills) 
Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 04:15 sati ujutro po lokalnom vremenu. Na datumu polaska 05.01. slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 03:20 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli) 
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale…) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East) 
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje. Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan Mombasa-(Tsawo East) Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

6. dan Mombasa
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

7. dan Mombasa- (razgled Mombase) 
Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase. Večera. Noćenje.

8. dan Mombasa 
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

9. dan Mombasa 
Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

10. dan Mombasa
Transfer autobusom do zračne luke u 01:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 19:10 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:20 sati po lokalnom vremenu.

Na datumu povratka 14.01. ovo je zadnji dan putovanja: Transfer autobusom do zračne luke u 01:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 19:10 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:20 sati po lokalnom vremenu.

11. dan Mombasa–Istanbul- Zagreb 
Transfer autobusom do zračne luke u 02:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 05:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:05 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:15 sati po lokalnom vremenu.
Na datumu povratka 31.10. transfer autobusom do zračne luke u 01:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:25 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:35 sati te nastavak leta za Zagreb u 19:00 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:05 sati po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  8.490 KN   7.990 kn FM

FIRST MINUTE cijena vrijedi do 20.11.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!


Cijena aranžmana uključuje: 
 povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Mombasa-Zagreb, smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 9 polupansiona u Mombasi, povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžman.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe u iznosu 2.490 kn (obavezna doplata, podložne promjenama), nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn, doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta),  kenijska viza (dobije se u zračnoj luci u Mombasi, cijena: 50 USD ili 40 EUR, u putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice putno osiguranje.


Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):
1. razgled Mombase – 25 EUR (poludnevni)
2. otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
3. cijene safarija na upit

 

 

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: za državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 5 dana prije početka putovanja.

 

Korisne informacije:

Službeni naziv: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)
Predsjednik: Uhuru Kenyatta
Broj stanovnika: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%
Granice: 3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km
Glavni grad: Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika
Valuta: kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA
(prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)
Vremenska razlika: +2 sata
Službeni jezik: engleski i svahili
KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,
VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTOR: Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.
FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..
EL. NAPON: 240 V
DI PLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:
Veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici, kontakt:
1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819 mail: vrhjar@iafrica.com
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days