Nova godina u Kolumbiji i Panami

Nova godina u Kolumbiji i Panami
  • Polazak dolazak 26.12.19. – 8.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 13.850 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPGOT51


Bogota – Cartagena – Medellin – Nacionalni park Tayrona – Guatape – Panama city

Datum putovanja: 26.12.19. – 8.1.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 14 dana/ 11 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 26.12. | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Nastavak leta za Bogotu u 02.05h. Noćni let.

2. dan, 27.12. | BOGOTA – city tura
Dolazak u Bogotu predviđen je u 08.25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s brda Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, 28.12. | BOGOTA – MEDELLIN
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satim predlažemo (fakulativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan, 29.12. | MEDELLIN – city tura
Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim preformansima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 30.12. | MEDELLIN – GUATAPE I STIJENA PENOL
Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih živim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane.

6. dan, 31.12. | MEDELLIN – CARTAGENA
Nakon doručka transfer do aerodrome. Prijava i ukrcaj na let za Cartagena. Transfer do hotela. Po dolasku u predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533 godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Prijava u hotel. Pripreme za doček Nove godine. Zabava!

SRETNA NOVA GODINA!

7. dan, 1.1. | CARTAGENA – SANTA MARTA
Nakon doručka slijedi transfer do Santa Marte. Dolazak u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan, 2.1. | SANTA MARTA – NP TAYRONA
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice, te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.Slikovni rezultat za santa marta colombia

9. dan, 3.1. | SANTA MARTA
Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i uživanje na plaži. Noćenje.

10. dan, 4.1. | SANTA MARTA – PANAMA CITY
Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava i ukrcaj na let za Panama City. Nakon graničnih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.Slikovni rezultat za panama city

11. dan, 5.1. | PANAMA CITY
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Panama City je živ, kozmopolitski grad, glavni grad Republike Paname. Posjet ćemo započeti Starom Panamom gdje se nalaze monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada koji je na osnovao Pedro Arias de Avila 1519. godine kao prvo europsko naselje na pacifičkoj obali Amerike. Panama je bila jedno od glavnih postaja trgovačkih puteva u povijesti američkog kontinenta, kroz koje je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike za Španjolsku. Nastavljamo kroz povijesno središte modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje se nalazi mješavina arhitektonskih stilova, a oko 800 građevina odražava razne kulturne utjecaje: španjolske, karipske, francuske i kolonijalne. Naš obilazak završavamo s posjetom Panamskom kanalu, žili kucavici pomorskog svijeta, prolazu koji je spojio dva oceana, čija je gradnja bila daleko najveći poduhvat tog vremena, a i danas se smatra jednim od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan, 6.1. | PANAMA CITY
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada ili uživanje na plaži. Noćenje.

13. dan, 7.1. | PANAMA CITY – ISTANBUL
Nakon doručka transfer na aerodrom, prijava i ukrcaj na let za Istanbul u 13.00 sati.

14. dan, 8.1. | ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  14.950 KN  13.850 KN FIRST MINUTE

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje: avionska karta Zagreb – Bogota , Panama – Zagreb, unutarnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Santa Marta – Panama City, smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom, transferi iz zračne luke od/do hotela, organizacija putovanja, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 2.980 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama), jednokrevetna soba 2.930 kn, putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate), izleti i ulaznice za razglede, putno osiguranje – preporučujemo!, osobne troškove.


Fakultativni izleti: 

– Bogota city tura s uključenim ručkom 430 kn
– Medellin city tura s uključenim ručkom 510 kn
– Medellin coffee tura 525 kn
– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom 590 kn
– Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom 860 kn
– Cartagena city tura s uključenim ručkom 420 kn
– Panama City tura ( čekamo potvrdu cijene)

Napomena: izleti se bookiraju i plaćaju u hrvatskoj 15 dana prije putovanja

 

Vize: za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu.


Raspored letova:
26DEC ZAGRE ISTANBUL 2000 0010
27DEC ISTANBUL BOGOTA 0205 0825
07JAN PANAMA ISTANBUL 1300 0955
08JAN ISTANBUL ZAGREB 1855 1905

Napomene:
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
– Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalni broj putnika: 10

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)