Maroko, kraljevski gradovi

Maroko, kraljevski gradovi
  • Polazak dolazak 16.4. - 24.4.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 9.185 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA03


Kraljevski gradovi Maroka: MARRAKESH – FEZ – MEKNES – RABAT – CASABLANCA

Datum putovanja: 16.4. – 24.4.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana / 7 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – BEČ – MARRAKECH
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OS682 (Austrian) u 09:10 sati. Dolazak u Beč predviđen je u 09:15 sati. Nastavak leta za Marrakech u 09:50 sati na liniji OS899. Slijetanje u Marrakech predviđeno je u 13:05 sati. Transfer do hotela. Slobodno poslijepodne ili odlazak s pratiteljem putovanja do Medine i souka. Večera i noćenje.

2. dan | MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled „Bisera Juga“ ili „Crvenog Grada“ kako još nazivaju Marrakech. Razgled započinje posjetom vrtovima Menara, te se nastavlja najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. od kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia i palače Bahia. Nakon stanke za ručak, odlazak u istraživanje glavnog trga Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. Trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija i vodonošama. Povratak u hotel, večera. Fakultativni odlazak na Fantasia show i večeru. Noćenje.

3. dan | MARRAKECH – BENI MELLAL – FEZ
Doručak. Odlazak prema Fezu preko tipičnog berberskog sela Immouzer du Kandar i skijaškog središta Ifrane, prolazeći kroz prekrasne alpske krajolike s nekoliko stajanja za slikanje, ručak i odmor. Ovaj put kroz Maroko, od juga prema sjeveru, pruža raznovrsnost živopisnih impresija, prirodnih ljepota i uvid u način života na području gorja Atlas. Stajanje i pauza za ručak te predah u Beni Mellalu, jednom od poznatih agrokulturnih središta Maroka. Dolazak u Fez u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

4. dan | FEZ
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine koja je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet vratima Anania Medersas, te nastavak šetnje labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom i začinima do fontane Nejjarine i mauzoleja Moulay Idrissa II. te Karaouine džamije (obilazak izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi obilazak Fez el Jdida, jedne od tri stare gradske jezgre unutar Feza a još se naziva i „novi Fez“ ili „bijeli Fez“. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. dan | FEZ – MEKNES – RABAT
Doručak. Odlazak prema Meknesu, tzv. „marokanskom Versaillesu“, zadnjem kraljevskom gradu s početka 18. st. poznatom po zidinama dugim 40 km koje odvajaju stari od novog dijela grada. Posjet gradskim vratima Bab Mansour, monumentalnom zdanju iznimno fascinantnih proporcija i izgleda koja se nerijetko nazivaju najljepšim vratima Meknesa. Nastavak putovanja prema svetom gradu Moulay Idriss i posjet najpoznatijem marokanskom arheološkom nalazištu iz rimskog doba Volubilis. Nastavak putovanja prema Rabatu. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan | RABAT – CASABLANCA
Nakon doručka slijedi panoramski obilazak Rabata, glavnog grada Kraljevine Maroko. Obilazak slikovite četvrti Oudaya Kasbah, kraljevske palače (Mechouar), Hassanovog tornja i čuvenog mauzoleja Mohameda V. koji će vas zadiviti svojom ljepotom tradicionalne marokanske arhitekture. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Casablanci. Po dolasku večera i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Razgled započinje veličanstvenom džamijom Hassana II., po veličini druga džamija u svijetu, s 200 metara visokim mineratom (razgled izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet glavnoj tržnici, četvrti Habous, Trgu Muhameda V. i rezidencijalnom području Anfa. Poslijepodne slobodno za šetnju gradom. Noćenje.

8. dan | CASABLANCA
Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan za šetnju gradom ili shopping. U večernjim satima transfer do zračne luke i prijava na let za Frankfurt na liniji LH1331 (Lufthansa).

9. dan | CASABLANCA – FRANKFURT – ZAGREB
Polazak zrakoplova u 01:40 sati. Dolazak u Frankfurt u 06:05 sati. Nastavak leta za Zagreb u 10:05 sati na liniji OU417 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:30 sati.

 


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  9.580
kn  9.185 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Zrakoplovne pristojbe (1.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona – 2 noćenja u Marrakechu, 2 noćenja u Fesu, 1 noćenje u Rabatu, 2 noćenja u Casablanci, noćenja u dvokrevetnim standard sobama, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (osim za džamiju Hassana II. u Casablanci i Karaouine džamiju u Fezu), svi transferi, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena paket- aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn, napojnice vodiču i vozaču na putu (preporuka ca. 25 EUR po osobi), dodatne doplate, zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

 

Fakultativni sadržaji:
Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima 850 kn
Doplata za Fantasia show i večeru u Marrakechu 350 kn
Informativna cijena ulaznice u džamiju Hasana II. 13 eura


Napomene:
– hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
– organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Korisne informacije:
Položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Broj stanovnika: 33,2 milijuna (procjena za 2005.g).
Površina: 446,550 km2
Državno uređenje: Ustavna monarhija sa izabranim parlamentom. Nezavisnost od Francuske 1956.g. Kralj Mohammed Vl. (od 1999.g.).
Glavni grad: Rabat, 1.5 milijuna stanovnika
Službeni jezik: arapski/francuski.
Vjeroispovijest 98% Muslimani, 1% Kršćani, 1% Židovi
Vremenska razlika: -1 u odnosu na Hrvatsku
Novac: Marokanski dirham (MAD) = 100 centima. Novčanice za MAD 200, 100, 50, 20 i 10. Kovanice za MAD 10, 5 i 1, te od 50, 20, 10 i 5 centima (1 MAD = 0,1 EUR).
Pozivni broj: +212.
Mobilne veze: T-mobile, VIPnet
Električni napon: 220 V.
Klima (meteorološki uvjeti) mediteranska, uz obalu sjevernog dijela Maroka klima je mediteranska, a u unutrašnjosti nešto oštrija, s hladnijim zimama i toplijim ljetima
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Cijepljenje: nije potrebno.
Dokumenti potrebni za putovanje: putovnica, mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana odlaska na put.
Minimalan br. putnika: 15.

Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj kategorizaciji zemlje.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 15

 

Preporuka:
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)