Maroko, kraljevski gradovi

Datumi putovanja

16.2. – 23.2., 16.4. - 23.4., 18.6. - 25.6.2022.

Trajanje putovanja

8 dana/ 7 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
16.02.2022., garantiran polazak8.680 KN8.380 KN
16.04., 18.06.2022.7.980 KN7.680 KN
First Minute popust 300 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska!
CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH

– uključen polupansion na turi
– jedinstveni Fez – najstariji kraljevski grad u Maroku
– doživite „Biser Juga“ kako nazivaju Marrakech


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Pariz u 12.25 sati na liniji AF1561 (Ar France), dolazak u Pariz u 14.40 sati. Nastavak putovanja za Casablancu u 18.35 sati na liniji AF1496 (Air France). Dolazak u Casablancu u 21.45 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan | CASABLANCA, doručak, (ručak), večera, noćenje
Nakon doručka slijedi odlazak u razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan | CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ, doručak, (ručak), večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan | FEZ, doručak, (ručak), večera, noćenje
Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka – tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan | FEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH, doručak, (ručak), večera, noćenje
Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan | MARRAKECH, doručak, (ručak), večera, noćenje
Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu na licu mjesta za ulaznicu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show Fantasia s večerom u restoranu Chez Ali. Noćenje.

7. dan | MARRAKECH – (fakultativni izlet DOLINA RIJEKE OURIKA) – MARRAKECH, doručak, (ručak), večera, noćenje
Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marrakecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan | MARRAKECH – PARIZ – ZAGREB, doručak
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakechu. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Pariz na liniji AF9407 (Air France) u 7.00 sati. Po dolasku u Pariz u 10.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12.30 sati na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.15 sati.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, pristojbe zračnih luka (u iznosu od 1.690 kn), smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4*, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu 1.850 kn, doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture 850 kn, Chez Ali Fantasia Show s večerom i povratnim transferom 350 kn (min. 10 prijavljenih), poludnevni izlet u Dolinu Ourika: 340 kn (min. 10 prijavljenih), ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 EUR, ulaznica u vrtove Majorelle u Marrakechu: 8 EUR, napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (obavezna doplata – plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta).


Fakultativni sadržaji:
– doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture 850 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
– poludnevni izlet u Dolinu Ourika: 340 kn (min. 10 prijavljenih)
– Chez Ali Fantasia Show s večerom i povratnim transferom 350 kn (min. 10 prijavljenih)
– ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 EUR
– ulaznica u vrtove Majorelle u Marrakechu: 8 EUR


COVID-19 NAPOMENA:
Za ulazak u Maroko potrebna je COVID-19 potvrda o cijepljenju. Putnici moraju biti cijepljeni s obje doze (ili jednom, u slučaju cjepiva Janssen), a zadnja doza mora biti primljena najkasnije 14 dana prije polaska na putovanje. Ova se mjera ne odnosi na mlađe od 12 godina. Putnici moraju popuniti obrazac na sljedećem linku: https://www.onda.ma/form.php. Obrazac se mora isprintati te pokazati prilikom dolaska.


Važne napomene:
– Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palma Travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma Travel d.o.o.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


Korisne informacije:
Položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Broj stanovnika: 33,2 milijuna (procjena za 2005.g).
Površina: 446,550 km2
Državno uređenje: Ustavna monarhija sa izabranim parlamentom. Nezavisnost od Francuske 1956.g. Kralj Mohammed Vl. (od 1999.g.).
Glavni grad: Rabat, 1.5 milijuna stanovnika
Službeni jezik: arapski/francuski.
Vjeroispovijest 98% Muslimani, 1% Kršćani, 1% Židovi
Vremenska razlika: -1 u odnosu na Hrvatsku
Novac: Marokanski dirham (MAD) = 100 centima. Novčanice za MAD 200, 100, 50, 20 i 10. Kovanice za MAD 10, 5 i 1, te od 50, 20, 10 i 5 centima (1 MAD = 0,1 EUR).
Pozivni broj: +212.
Mobilne veze: T-mobile, VIPnet
Električni napon: 220 V.
Klima (meteorološki uvjeti) mediteranska, uz obalu sjevernog dijela Maroka klima je mediteranska, a u unutrašnjosti nešto oštrija, s hladnijim zimama i toplijim ljetima
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Cijepljenje: nije potrebno.
Dokumenti potrebni za putovanje: putovnica, mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana odlaska na put.
Minimalan br. putnika: 15.

Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj kategorizaciji zemlje.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 15

Preporuka:
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr