Dubai i Maldivi

Datumi putovanja

19.4. - 26.4.2022.

Trajanje putovanja

8 dana/ 6 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
19.04.2022.11.490 KN10.990 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana ispred šaltera informacija u 13 h. Prijava za let te polazak zrakoplova za Dubai na liniji FZ1794 (Fly Dubai) u 15:15 h. Dolazak u Dubai u 22:55 h. Prijava i smještaj u hotel 4*.

2. dan | DUBAI
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada starog i modernog Dubaia. Panoramska vožnja najstarijim dijelovima Dubai-a: Deira i Bur Dubai. Vožnja pored Bastakye – stare četvrti autohtone arhitekture. Vožnja na drugu stranu zaljeva tradicionalnim brodićem abra do poznatih tržnica začina, tekstila i zlata: spice souk i gold souk. Nastavak vožnje do najluksuznijeg dijela Dubaia – Jumeirah. Zaustavljanje pored džamije Jumeirah – razgled izvana. Vožnja uz poznatu plažu do hotela u obliku jedra: Burj Al Arab jednog od najluksuznijih hotela na svijetu. Kraća pauza za fotografiranje. Slijedi odlazak do čuvene Dubai Palme – umjetno stvorenog otoka u obliku palme na kojem se nalaze luksuzni hoteli i vikendice poznatih svjetskih zvijezda. Vožnja do impozantnog hotela Atlantis koji se nalazi na vrhu palme. Po silasku sa palme odlazak do predivne Dubai Marine uz kraće zaustavljanje. Nastavak vožnje cestom Sheikh Zayed, novim središtem grada (downtown) pored najvišeg tornja na svijetu Burj Khalife, visine 828 m i 160 katova. Odmah do tornja nalazi se Dubai mall, najveći trgovački centar na svijetu. Slobodno vrijeme za okrijepu, shopping, posjet vidikovcu Burj Khalifa (uz doplatu i prethodnu rezervaciju). Povratak u hotel sa pratiteljem ili individualno. Noćenje.

3. dan | DUBAI – ABU DHABI (fakultativni izlet) ili SAFARI (fakultativni izlet s večerom)
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu – džamiju Šeika Zayeda koja odiše bogatstvom i raskoši, prima 40.000 vjernika, te zaista ostavlja bez daha! Zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Villageu – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Predlažemo ručak u tradicionalnom restoranu uz lokalne specijalitete. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz kraće zaustavljanje na Yas otoku gdje se nalazi jedna od atrakcija Abu Dhabia – Ferrari World. Povratak u Dubai. Slobodno vrijeme. Noćenje.
Za one koji ostaju u Dubaiju predlažemo doručak u najluksuznijem hotelu na svijetu, hotelu Burj Al Arab. Ukoliko koji bi željeli vidjeti panoramu Dubaia iz zraka, predlažemo vožnju helikopterom koja pruža nezaboravan doživljaj Dubaija iz zraka. U poslijepodnevnim satima preporučamo zajednički odlazak na jeep safari sa večerom i programom u pustinji – adrenalinska vožnja zlatno crvenim pješčanim dinama. Uživanje u zalasku sunca u pustinji. Dolazak u beduinski kamp: jahanje na devama, sokolarenje, nargila.
Slijedi večera uz roštilj i trbušni ples. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | DUBAI – MALE/MALDIVI
Rani doručak. Odjava iz hotela te transfer do zračne luke u Dubai-u. Slijedi let za Male na letu FZ1569 u 09:20 h. Slijetanje u zračnu luku Male u 14:40 h. Transfer do hotela Malahini Kuda Bandos 4*/North Male Athol. Prijava u sobe, večera, noćenje.

5. dan | MALDIVI
Doručak. Dan iskoristite za sunčanje, kupanje i opuštanje na prekrasnoj plaži. Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od 1200 otoka. Mnogi ih nazivaju „rajem na zemlji“. Većina stanovništva su muslimani tako da je alkohol izvan resorta strogo zabranjen. Na otocima se najčešće uzgaja slatki krumpir, ječam, ananas i limun. Jedno od najpoznatijih lokalnih jela je Hedhikaa finger food koji možete konzumirati u lokalnim kafićima. Poslužuje se cijeli dan, topla i svježe pečena s crnim čajem bez kojeg lokalno stanovništvo ne može. Hedhikaau čine jela kao što su: Gulha (kuglice punjene tunom, lukom čilijem i kokosom), Biskeemiyaa (prženi snack od mješavine kupusa, kuhanog jajeta, luka, čilija i curry lišća), Bajiya (samosa s dimljenom tunom, lukom, čilijem, pahuljicama, curry lišće) itd. Večera u hotelu, noćenje.

6. dan | MALDIVI
Doručak. Danas se možete opustiti na plaži ili pak dio dana iskoristiti za ribolov, ayurvedski tretman lica i tijela, snorkeling i sl. Maldivi su otoci s najnižom nadmorskom visinom u svijetu. Na njima su neka od najljepših mjesta za snorkeling i ronjenje. Vidjet ćete ribe svih boja i oblika, kornjače, morske pse i delfine. Ručak u hotelu. Kako biste stekli dojam o životu lokalnog stanovništva predlažemo izlet brodom na jedan od takvih otoka jer su turisti do 2009. trebali dozvolu za posjet jednom od takvih otoka. Lokalna arhitektura nije samo plavo-bijela već i svježe obojana živim bojama poput tirkizne, narančaste, ljubičaste. Često ćete vidjeti Jorli – metalni okvir s mrežom koji vise s drveta, ekvivalent klupi u parku na kojima ljudi sjede, razgovaraju i odmaraju. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan | MALDIVI – DUBAI
Doručak. Odjava iz hotela do 11 h te slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Poslijepodne slijedi transfer do zračne luke Male te polazak za Dubai na letu FZ1570 u 23:40 h.

8. dan | DUBAI – ZAGREB
Slijetanje u Dubai u 03:10 h. Nastavak leta za Zagreb u 10:00 h na liniji FZ1793 (Fly Dubai). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:15 h.

**Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Fly Dubai)
razgled Dubaija, transferi od zračne luke do hotela i natrag (na Maldivima transfer brodom), 3 noćenja u hotelu 4* u Dubai-u na bazi noćenja s doručkom i 3 noćenja u hotelu Bandos 4* na Maldivima na bazi polupansiona, stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: obavezna doplata kod prijave za pristojbe zračnih luka 3.290 kn (pristojbe su podložne promjenama), obavezna doplata za turističku taksu 15 AED po osobi i noćenju, napojnice za lokalne vodiče i vozače 15 USD po osobi, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).


Fakultativni izleti Dubai (uplata uz rezervaciju):
Abu Dhabi city tura s uključenim ručkom i ulaznicom u predsjedniču palaču – 610 kn
Jeep Safari (uključuje 4X4 safari + BBQ večeru) – 520 kn
Odlazak na vrh najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa – 410 kn ( bez transfera)


Red letenja:
FZ1794 19APR ZAGDXB 1515 2255
FZ1569 22APR DXBMLE 0920 1440
FZ1570 25APR MLEDXB 2340 0310+1
FZ1793 26APR DXBZAG 1000 1415
Dopuštena težina prtljage: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 30 kg , 1 komad ručne prtljage do 7 kg.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Viza za UAE (Dubai): za ulazak u UAE viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Putnici s pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE.
Viza za Maldive: izdaje se na graničnom prijelazu.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Unos lijekova na recept u UAE:
Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata je donijelo novu obvezatnu proceduru vezanu za unos lijekova na recept na koju skrećemo pažnju te smo isti naputak stavili u napomenu naših programa:
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.


Informacije za putnike vezane uz COVID 19:
Dubai
– Obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.
– Nošenje maski u otvorenim prostorima nije više obavezno.
– Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Dubai moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom.
– Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Dubai moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrdu o preboljenom COVID-19 s QR kodom izdanu unutar mjesec dana prije putovanja u Dubai.

Abu Dhabi
– Obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.
– Nošenje maski u otvorenim prostorima nije više obavezno.
– Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom.
– Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati.
– Za obilazak turističkih atrakcija i trgovinskih centara potrebno je imati Green Pass i negativan PCR test ne stariji od 96 sati.

Djeca do 12 godina su izuzeta od obaveze testiranja.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja na navedenim linkovima:
UAE: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/ujedinjeni-arapski-emirati,143.html
MALDIVI: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/maldivi,83.html