Amsterdam, autobusom

Datumi putovanja

01.06. – 06.06., 17.06. – 22.06., 030.8. – 08.08.2021.

Trajanje putovanja

5 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
01.06.2.199 KN1.999 KN
17.06.2.299 KN2.099 KN
03.08.1.999 KN1.799 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB
Polazak u 18.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Slijedi noćna vožnja autobusom kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja tokom puta.

2. dan | AMSTERDAM
Nastavak vožnje prema Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam predviđen u ranim popodnevnim satima. Slijedi prijava u hotel, smještaj i kratki odmor. Odlazak u centar grada javnim gradskim prijevozom uz pratnju vodiča. Krećemo sa razgledom grada i upoznavanjem sa samim centrom: Kraljevska palača – Židovska četvrt – Glavni gradski trg Dam – Kuća Anne Frank – Rembrandtova Kuća. Nakon razgleda glavnih znamenitosti slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo posjet jednom od mnogobrojnih amsterdamskih muzeja. Za one koji žele, mogućnost nezaboravne vožnje amsterdamskim kanalima iz koje ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | AMSTERDAM – MALA NIZOZEMSKA TURA – AMSTERDAM
Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na Malu Holandsku turu. Oni koje ne žele ići mogu obilaziti amsterdamske muzeje. Oni koji će ići sa nama, prvo idemo prema sjeveru Nizozemske do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom, gdje se nalaze najljepši primjerci vjetrenjača u Nizozemskoj i gdje ćemo vidjeti manufakturu klompi – tradicionalni nizozemski proizvod. Potom idemo u Edam, grad poznat po izradi sira (Svi smo čuli za poznati sir Edamer). Slijedi posjet prekrasnim ribarskom selu Volendam. Volendam je romantična ribarska luka s mnoštvom ribljih restorana. Slobodno vrijeme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i nabavku suvenira. Povratak u Amsterdam. Ponovno odlazimo u grad javnim gradskim prijevozom te nastavljamo razgled centra grada: Leidseplein – Rembrantsplein – Munt, tržnica cvijeća – Begijnhof – Museumplein. Prošetati ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Posjetiti ćemo i plutajuću tržnicu cvijeća Bloemenmarkt na kanalu Singel. Odmah do tržnice nalazi se Mint Tower, ostatak glavnog ulaza u stari grad. Šetnju nastavljamo prema nizozemskoj operi gdje se s jednog od mostova pruža pogled na najpoznatiji most u Amsterdamu, Magere brug (mršavi most). Most se često može vidjeti u filmovima, kao npr. u James Bondu “Dijamanti su vječni”. Prolazimo i pokraj Trga Muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuzej, muzej Vincenta Van Gogha te Coster brusionice dijamanata. Nakon posjeta brusionici dijamanata u kojoj možete kupiti dijamante po tvorničkim cijenama, slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i kupovinu. Noćenje.

4. dan | AMSTERDAM – VELIKA HOLANDSKA TURA – AMSTERDAM
Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na Veliku Holandsku turu. Prvo idemo u posjet Den Haagu, sjedištu nizozemske vlade i kralja. Šetnja povijesnom jezgrom grada. Nastavljamo par kilometara do obala Sjevernog mora, do poznatog ljetovališta Scheveningenu, gradiću poznat po dugačkoj pješčanoj plaži i šetnici s luksuznim hotelima i kasinima. Kraće slobodno vrijeme za šetnju uz obalu te kavu. Slijedi odlazak do Delfta, jednog od najstarijih Nizozemskih gradova, čuvenog po proizvodnji plavog porculana. Razgled grada; NieuWekerk s grobnicom nizozemskih vladara, gradska vijećnica, stara gradska jezgra. Nastavak puta prema Rotterdamu: tijekom razgleda vidjeti ćemo Rotterdam, grad sa najvećom i najprometnijom lukom u Europi. Panoramski razgled autobusom te mogućnost uspona na toranj Euromast, simbol Rotterdama, odakle se pruža veličanstven pogled na cijeli grad. Povratak u Amsterdam u večernjim satima te slobodan ostatak dana. Oni koji ne budu htjeli ići na izlet imaju slobodno vrijeme u Amsterdamu. Noćenje.

5. dan | AMSTERDAM
Doručak. Nakon doručka polagano spremanje i odjava iz hotela. Još jednom svi skupa odlazimo u centar grada, na posljednju kavicu i poneki suvenir. U poslijepodnevnim satima krećemo prema Zagrebu i Hrvatskoj. Slijedi vožnja kroz Nizozemsku, Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja tokom puta radi okrijepe.

6. dan | AMSTERDAM – ZAGREB
Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb predviđen u ranim jutarnjim satima.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/ trokrevetnim sobama u hotelima 3/4*, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit, fakultativni izleti i ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, boravišna pristojba u hotelima 3/4* cca 2,5 eura po osobi i danu, povratna dnevna karta od aerodroma do centralne amsterdamske stanice je 7,8 eura (računajte na kupnju barem 3 povratne karata koje ćemo koristiti prilikom odlaska na razglede), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.


Fakultativni izleti (plaćanje prilikom rezervacije):
– mala holandska tura: 90 kn
– velika holandska tura: 150 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

Informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni): vožnja amsterdamskim kanalima 15 €, Van Gogh muzej 17 €, Rijksmuzej 17,5 €, kuća Anne Frank 9 €, Rembrandtova kuća 12,5 €.


Više o smještaju: Holiday Inn Express Amsterdam – Schiphol 3*

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– 1. red, sjedalo 3, 4 doplata po osobi 100 kn
– 2. red, sjedalo 5, 6, 7, 8 doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza 2. vrata doplata po osobi 100 kn
– ostala raspoloživa sjedala doplata po osobi 50 kn


Važna napomena: 
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Korisne informacije: 
Valuta u Amsterdamu je Euro ( 1 Euro je cca 7,55kn )
Cijena javnog prijevoza (bus/ tramvaj) u Amsterdamu je 2,6 Eur u jednom smjeru – vrijedi 1h
Dnevna karta za javni prijevoz: 1 dan 6,50 Eur, 2 dana 12,00 Eur, 3 dana 16,50 Eur.

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 17,170,000 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82,349,400 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH za putovanje u Nizozemsku i Njemačku viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40.