Atena, Delfi i Meteora

Datumi putovanja

7.10. - 11.10., 14.10. - 18.10.2023.

Trajanje putovanja

5 dana/ 4 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovne cijeneFIRST MINUTE
07.10.2023.650 EUR (4.897,42 kn)-
14.10.2023.650 EUR (4.897,42 kn)630 EUR (4.746,73 kn)
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn
ATENA – METEORA – DELFI

VRIJEDNOST VIŠE: odlično locirani hoteli, izvrstan vodič na hrvatskom jeziku!
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – ATENA
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 17.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 19.05h, s dolaskom u Atenu u 22.55h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan, ATENA – DELFI – KALAMBAKA
Doručak. Odlazak iz Atene u pravcu Delfa. Po dolasku, razgled arheoloških ostataka: Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Nastavak puta prema Kalambaki, mjestu smještenom podno poznatih Meteora. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, METEORA – TERMOPIL – ATENA
Doručak. Uspon autobusom do „Lebdećih stijena“ (na grčkom Meteora) tj. čuvenih grčkih pravoslavnih manastira, smještenih na vrhovima stijena. Posjet jednom od manastira gdje i danas žive svećenici i održavaju obrede. Slijedi povratak prema Ateni. Usputno zaustavljanje kod Termopila, odnosno Termopilskog klanca gdje se odigrala čuvena Termopilska bitka između Spartanaca i Perzijanaca. Tu se nalazi Leonidov spomenik podignut u čast čuvenog spartanskog vojskovođe i kralja Leonida. Kraća stanka za fotografiranje. Nastavak vožnje prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

4. dan, ATENA – KORINTSKI KANAL – MIKENA – NAUPLION – EPIDAURUS – ATENA
Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, kraći razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

5. dan, ATENA – ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica do polaska autobusa prema zračnoj luci u ranim popodnevnim satima. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 17.20 h, te dolazak u Zagreb u 18.20 h.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, zrakoplovne pristojbe (157,94 EUR/1.190 kn), prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3/4* u centru na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, organizaciju i jamčevinu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 105 EUR (791,12 kn), dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 2 Eur po sobi i po noćenju).


Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene:
Akropola 20 EUR, Novi muzej Akropole 10 EUR, arheološki muzej 12 EURr, Mikena 12 EUR, Epidaurus 12 EUR, Delfi 12 EUR, Meteora 5 EUR
*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
– izlet Argoloda 50 EUR (minimum 15 osoba, ulaznice se plaćaju na licu mjesta)
– večera uz folklorni show na Plaki 40 EUR


Polasci, Aegean airlines
ZAGATH           1905 2155
ATHZAG           1720 1820

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.


Napomene:
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20.


COVID-19 info:

Državljani RH mogu ući u Grčku bez ograničenja.
Nošenje maske obvezno je u svim zatvorenim prostorima.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Grčku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).