Barcelona, SMILE

Datumi putovanja

2.5. -5.5., 23.5.-26.5., 30.5.-2.6., 20.6.-23.6., 27.6.-30.6., 1.8.-4.8., 15.8.-18.8., 29.8.-1.9., 26.9.-29.9., 3.10.-6.10., 10.10.-13.10., 17.10.-20.10.2024.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
02.05.2024.770 EUR-
23.05.2024.670 EUR-
30.05.2024770 EUR-
20.06.2024.770 EUR750 EUR
27.06.2024.770 EUR750 EUR
01.08.2024.770 EUR750 EUR
15.08.2024.770 EUR750 EUR
29.08.2024770 EUR750 EUR
26.09.2024.770 EUR750 EUR
03.10.2024.720 EUR700 EUR
10.10.2024.720 EUR700 EUR
17.10.2024.720 EUR700 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

VRIJEDNOST VIŠE: uključena ulaznica u Park Güell!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu kod kioska Tiska u 13:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Barcelonu u 15:20 sati te dolazak u zračnu luku u Barceloni u 17:30 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela, smještaj u hotel. Po želji predlažemo odlazak u grad, u orijentacijsku šetnju, javnim gradskim prijevozom. Prošetat ćemo najužim središtem grada, slavnom Ramblom, najživljom gradskom ulicom i jednim od najprepoznatljivijih motiva katalonske prijestolnice. Odmorite se uz večeru u jednom od lokalnih restorana i započnite svoj boravak u Barceloni s čašom sangrije. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

2. dan, BARCELONA
Doručak. Panoramski razgled grada našim autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaza Cataluña – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Odlazak s voditeljem putovanja do parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Slijedi odlazak u središte grada i šetnja prema jednoj od najzanimljivijih četvrti starog grada, Born. U toj četvrti se nalazi sjajni muzej Pabla Picassa, preporučujemo posjet u slobodno vrijeme. Šetnju dovršavamo kod poznate Gotičke četvrti i katedrale (razgled izvana). Slobodno vrijeme možete iskoristiti posjetom najljepše tržnice na svijetu, slavne Boquerije i uživati u tapasima i ostalim delicijama. U večernjim satima moguć zajednički odlazak na trg Plaza España na predstavu „Magične fontane“, koja dočarava raskošnu igru vode i svjetlosti, uz glazbenu podlogu. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.

3. dan, BARCELONA
Doručak. Slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Predlažemo posjet slavnoj bazilici Sagrada Família, čiji je puni naziv “Basilica i Temple Expiatori de la Sagrada Família” (Bazilika i poklonička crkva Presvete Porodice), koju je dizajnirao poznati katalonski arhitekt Antoni Gaudí. Razgled unutrašnjosti bazilike bit će s lokalnim vodičem na engleskom jeziku u određeno vrijeme i traje sat i pol (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Unutrašnjost crkve je jednako impresivna kao i vanjski dio, s ogromnim stupovima koji nalikuju šumskim drvećem i prekrasnim svjetlosnim efektima koji prolaze kroz obojene staklene prozore. Nakon razgleda iskoristite priliku za posjet fenomenalnom barcelonskom akvariju, šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell, posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Navečer predlažemo odlazak na flamenco predstavu s uključenim pićem (uz doplatu na licu mjesta). Povratak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan, BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe i posjete poznatim muzejima kojima Barcelona obiluje, poput Pomorskog muzeja, Muzeja katalonske umjetnosti ili muzeja Joana Miroa, panoramsku vožnju brodićima po luci Barcelone ili posjet Pueblu Español, jedinstvenom kompleksu građevina u raznim stilovima iz cijele Španjolske. Ili se jednostavno zaputite prema gradskoj plaži Barceloneti i nagradite se ručkom u jednom od odličnih restorana. Povratak u hotel i transfer za zračnu luku u ranim večernjim satima. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 20:50 sati. Dolazak u Zagreb u 22:50 sati. Kraj programa.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb, obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade, 1 komad predane prtljage po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Barceloni, ulaznicu u Park Güell, vanjski razgledi prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu 216 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), boravišnu pristojbu od 5,50 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu), napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3 EUR po osobi i danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti), putno osiguranje i rizik od otkaza putovanja – preporučujemo!


Popusti i doplate:
– 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Predviđeni hotel: Hotel Catalonia Sagrada Familia 3*


Doplate:
Mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita, Zadra, Dubrovnika i Pule po osobi od 70 EUR ili samo jedan smjer 50 EUR – raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu.
Promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR


Fakultativni izleti i sadržaji: 
– posjet crkvi Sagrada Familia uz stručno vodstvo lokalnog vodiča na engleskom jeziku: 60 EUR (ulaznica ne uključuje posjet tornjevima) – prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih putnika

Informativne cijene ulaznica (po želji, cijena ulaznica je podložna promjeni – stanje na dan 31.8.2023.)
– Casa Batlló: 35 EUR odrasli, djeca do 12 god. gratis,
– Muzej Picasso: 12 EUR  odrasli, mladi 18-25 god. 7 EUR, djeca do 18 god. gratis (od utorka do nedjelje)
– Metro Barcelona 10 karata iznosi 11,35 EUR po osobi
– Flamenco show s uključenim pićem 55 EUR odrasli, djeca do 7,99 godina 28 EUR, plaćanje na licu mjesta


Korisne informacije:

Barcelona gradski prijevoz
Gradski je prijevoz izvrsno organiziran razgranatom mrežom metroa i autobusa, a okolica povezana brzim i udobnim regionalnim vlakovima.

Shopping u Barceloni
Široka ponuda i raznovrsne trgovine, no najugodnije je kupovati u velikim trgovačkim centrima: Maremagnum Shopping Centre (u staroj luci), Barcelona Glories, L’illa Diagonal shopping centre, El Corte Ingles i drugi, koji rade neprekidno od 9.30 do 20.30. Manje trgovine imaju dvosatnu stanku.

Muzeji i atrakcije
Akvarijum, Casa Batlló, Pedrera, Park Güell i Pueblo Espanyol otvoreni sve dane
Muzej Picasso u nedjelju i ponedjeljak ne radi
Camp Nou – ne radi nedjeljom


Važne napomene:
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator nije odgovoran niti može znati unaprijed radno vrijeme “Magičnih fontana” te jesu li u funkciji ili ne.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni.
Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d’Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: consulcroacia@telefonica.net. Počasni konzul: Juli C. Bàrcena San José.
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak od 9:00 do 13:00 • petak od 9:00 do 12.00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.