Berlin, Prag, Potsdam i Dresden

Berlin, Prag, Potsdam i Dresden
  • Polazak dolazak 28.12.19. – 1.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.999 kn FM
  • Smještaj hotel 2*/ 3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra NGEPPTL12


Datum putovanja: 28.12.2019. – 1.1.2020. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja

VRIJEDNOST VIŠE: obilazak čak 4 grada, izlet u Sachsenhausen, najdetaljniji razgled Berlina!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – PRAG
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04.00h. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Češku i Njemačku uz kraća zaustavljanja tokom puta. Dolazak u Prag u popodnevnim satima. Po dolasku prijava u hotel. Slijedi odlazak javnim gradskim prijevozom u centar Praga, do glavnog praškog trga Václavské namestí s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima. Kraći razgled najbitnijih znamenitosti uz pratnju vodiča te slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te uživanje u čarima Češke metropole. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | PRAG – DRESDEN – BERLIN 
Doručak. Slijedi vožnja do naše prve destinacije, Dresdena. Dolazak u grad koji je do prije drugog svjetskog rata bio sedmi po veličini u Njemačkoj. Zanimljivo je da je skroz do 1944. – godine grad bio pošteđen razaranja, no onda je u samo jednom naletu razoren do temelja, te je postao simbol razorene Njemačke. Dresden se zato i danas naziva gradom kulture, ali svakako je i grad prekrasne arhitekture i dobrog shoppinga. Prije razaranja nazivali su ga i Firenza na Elbi, te je to grad u kojem je Friedrich Schiller napisao tekst Ode radosti. Po dolasku u grad slijedi razgled grada: Dresdenska katedrala – Dresdenski dvorac iz 15. Stoljeća koji je bio središte Saskih kraljeva – Zwinger – crkve Frauenkirche i Hofkirche – Bruhlska terasa – Semper opera – Zid saskih vojvoda – Prekrasni Augustov most, najimpresivniji dresdenski most preko rijeke Labe. Slobodno vrijeme za obrok te nastavak vožnje prema Berlinu. Po dolasku, panoramski razgled najbitnijih berlinskih znamenitosti ukoliko nam vrijeme bude dopuštalo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan | BERLIN
Doručak. Slijedi razgled grada uz pratnju vodiča. Autobusom odlazimo prema centru grada, te se preko ulice 17. Juni Strasse te prekrasnog Stupa pobjede i najpoznatijeg berlinskog parka Tiergartena vraćamo u strogi centar grada te iskrcavamo ispred velebnog Reichstaga/Budnestaga – sjedišta njemačke vlade, odakle započinjemo poduži razgled grada pješice. U blizini se nalazi i slika koju ćete vidjeti na svim berlinskim razglednicama, Brandeburška vrata. Nastavljamo razgled pješke: Trg Parizer Platz – Hotel Adlon – Spomenik ubijenim židovima 2. svjetskog rata – lokacija Hitlerovog bunkera – Potsdamer Platz gdje se nalazi jedan od najvećih shopping centara u Berlinu – Detlev-Rohwedder-Haus, jedina preostala zgrada iz doba nacizma u Berlinu koja nije nastradala tokom bitke za Berlin, a koja je služila kao ministarstvo avijacije ( Luftwaffe ) a poslije rata kao zgrada centralnog komiteta Istočne Njemačke – Friedrichstraße – ostaci Berlinskog zida i muzej Topografije terora izgrađen na mjestu bivšeg sjedišta SS – Checkpoint Charlie koji se nalazi na nekadašnjoj granici Zapadnog i Istočnog Berlina gdje se nalazi i replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu slikaju s turistima – Muzej berlinskog zida – Gendarmenmarkt, trg pokraj kojeg se nalazi i geografsko sjedište Berlina sa njemačkom i francuskom crkvom, te koncertnom dvoranom. Nastavljamo sa trgom gdje se nalazi Humboldtovo sveučilište čiji su najslavniji polaznici bili Albert Einstein, Karl Marx pa čak i Vladimir Lenjin, a ispred kojeg su nacisti 10.5.1933 zapalili knjige nepoželjnih pisaca. Glavnom berlinskom ulicom Unter Den Linden nastavljamo razgled: Bebelsplatz – Zgrada Opere – Berlinska katedrala – otok muzeja – Berliner Dom – TV Toranj, jedan od simbola Berlina, sagrađen 1969. koji sa svojih 368 m predstavlja najvišu građevinu u Njemačkoj – Alexandreplatz. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Predlažemo posjet KUNFURSTERDAMU, najvećoj i najpoznatijoj shopping uz KaDeVe robnu kuću. Slobodno vrijeme za istraživanje noćnog života Berlina. Noćenje.

4. dan | BERLIN – SACHENHAUSEN
Doručak. Predlažemo fakultativni odlazak u koncentracijski logor nadomak Berlina SACHENHAUSEN, koji je jedan od najpoznatijih spomenika Holokaustu uz onaj u Aushwitzu, te koji je bio jedan od prvih nacističkih koncentracijskih logora, a ujedno i jedan od najbrutalnijih zbog same blizine njemačke prijestolnice. Razgled logora uz pratnju našeg pratitelja. Povratak u Berlin u ranim poslijepodnevnim satima. Za one koji ne budu išli na izlet slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Predlažemo posjet jednom od mnogobrojnih muzeja: Muzej DDR, Nacionalni povijesni muzej, Pergamonski muzej (antika, bliski istok) ili Novi muzej koji je druga najveća egipatska zbirka na svijetu iza Londona, Muzej Stasija, Checkpoint Charlie. Navečer slobodno vrijeme za doček Nove Godine na nekom od trgova ili mnogobrojnih barova ili disko klubova. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

5. dan | BERLIN – POTSDAM – ZAGREB
Doručak. Odlazak autobusom do Potsdama, jednog od najljepših malih njemačkih gradova koji je poznat po veličanstvenim palačama i parkovima nastalim u vrijeme pruskih kraljeva, te je ujedno i mjesto čuvene Postzdamske konferencije održane 1945. godine. Kraći panoramsko – pješački razgled grada uz pratnju vodiča: Nova palača, park i dvorac Sanssouci – pruski Versailles, Alter Markt, crkva sv. Nikole, Vrata sreće, Ured Vlade, Nizozemska četvrt s zgradama izgrađenim od crvene opeke u nizozemskom stilu. Slobodno vrijeme za ručak. Polazak za Zagreb. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju do Hrvatske uz zaustavljanja putem radi pauze. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnim noćnim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  2.199 kn  1.999 FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! 


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim/ trokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Pragu, 3 noćenja s doručkom u sobama hotela 2/3* u Berlinu ili okolici, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu u Berlinu, Potsdamu i Dresdenu; jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 650 kn, ulaznice za pojedine objekte, vlastite troškove, boravišna pristojba u hotelima 2/3 – cca 2,5 eura po osobi i danu, cijena povratne dnevne karte U-Bahn/ S-Bahn sistema u Berlinu je cca 7 eura (računajte na kupnju nekoliko karata koje će nam služiti tokom razgleda grada i za vaše vlastito kretanje gradom), zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – preporučujemo.

Fakultativni izlet Sachsenhausen – Oranuienburg: 15 eura

 

Mogućnost doplate za određeno sjedalo u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
sjedala iza 2. vrata – 100 kn
ostala raspoloživa sjedala – 50 kn


Važna napomena: 

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Korisne informacije: 
Valuta u Berlinu je Euro (1 Euro je cca 7,55 kn)
Cijena javnog prijevoza (bus/ tramvaj) u Berlinu u je cca 3,2 eura u jednom smjeru – vrijedi 1h
Moguće je kupiti i dnevnu prijevoznu kartu za U-Bahn ili S-Bahn koja stoji cca 7 eura.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 40

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)