Toskana, najljepši mali gradići

Datumi putovanja

-

Trajanje putovanja

3 dana/ 2 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
termini za 2024. uskoro!--
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn
PRATO – CHIANCIANO TERME – SAN QUIRICO – BAGNO VIGNONI – PIENZA – MONTEPULCIANO – CORTONA – AREZZO

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB/ RIJEKA – PRATO – CHIANCIANO TERME
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak iz Karlovca u 05:45 sati (okvirno vrijeme) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu najavu prilikom rezervacije putovanja. Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Toskani uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Naš posjet toskanskim gradovima započinjemo u Pratu, nekad poznatom središtu proizvodnje tkanina. Šetnja do glavnog trga i poznate katedrale sv. Stjepana i do utvrde Castello dell Imperatore i povijesne jezgre. U katedrali se čuva slavna relikvija svetog pojasa Naše Gospe. Nastavak vožnje kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2. dan, CHIANCIANO TERME – izlet NAJLJEPŠI MALI GRADIĆI TOSKANE
Doručak. Cjelodnevni izlet uključuje posjet tipičnim toskanskim krajolicima u dolini Orcia, neke od najpoznatijih i najljepših motiva Toskane. Polja s čempresima, vinogradi, motivi koji su inspirirali slavne slikare talijanske renesanse, usamljeni samostani na brežuljcima – to je očaravajući svijet juga Toskane! Posjet gradiću San Quirico in Orcia, nekad važnom mjestu na starom hodačasničkom putu Via Francigena koji je povezivao Rim i sjever Italije. Mjesto je okruženo renesansnim vrtovima Horti Leonini i s 14 malih tornjeva, a u sredini je crkva Collegiata iz12.stoljeća. Posjet toplicama srednjeg vijeka mjestu Bagno Vignoni. Neobična ljepota ovog mjesta je i u srednjevjekovnom bazenu koji je na mjestu glavnog gradskog trga. Posjetiti ćemo Pienzu idealni renesansni grad pape Pia II, ući u uličice romantičnih imena poput Ulice ljubavi, zaustaviti se na vidikovcu s pogledom na prekrasnu prirodu, doći na Papin trg i imati prilike kupiti poznati ovčji sir.  Izlet ćemo završiti posjetom  Montepulcianu, brdskom gradiću poznatom po vinu nobile. Glavni trg Piazza Grande s gradskom palačom i i plemićkim kućama idealno je mjesto za predahnuti uz čašu vina ili capuccino. U brojnim vinskim podrumima moći ćete kupiti poznata vina, toskansko maslinovo ulje i kolačiće cantucci. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, CHIANCIANO TERME – CORTONA – AREZZO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet gradiću Cortona koji je postao svjetski poznat po romanu „Pod suncem Toskane“. Prošetati ćemo poznatim gradićem do glavne ulice Via Nazionale gdje možete kupiti proizvode poznate toskanske keramike i do trga s katedralom. Naše razglede gradova južne Toskane završit ćemo posjetom Arezzu, nekad važnom etruščanskom i rimskom gradu u dolini rijeke Arno. Šetnja renesansnom gradskom jezgrom: Piazza Grande, trg okružen srednjevjekovnim palačama – katedrala – crkva Santa Maria della Pieve – crkva San Francesco u kojoj je poznati ciklus freski Piera della Francesce. Grad Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filma „Život je lijep”. Slobodno vrijeme za ručak, aperitiv ili odličan sladoled na glavnom gradskom trgu. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim satima.

*Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
razglede i izlete prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u mjestu Chianciano Terme u južnoj Toskani, licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja, osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
troškove organizacije i realizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 29 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi; ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), boravišnu pristojbu koja se plaća direktno u hotelima na recepciji oko 1,50 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu), gradske vodiče, putno zdravstveno osiguranje – preporučujemo.


Popusti:
– za treću osobu u dvopkrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 5%.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 15 EUR
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu doplata po osobi 15 EUR
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 15 EUR
– bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 EUR

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu : lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.


Preporuka putovanja: 
Ovo vas putovanje vodi u južnu Toskanu u slikovite male povijesne gradiće doline Val d Orcia. Polja s čempresima, vinogradi, motivi koji su inspirirali slavne slikare talijanske renesanse, usamljeni samostani na brežuljcima – to je očaravajući svijet juga Toskane! Doživite ugođaj juga Toskane na ovom putovanju !

Važne informacije:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.