Kapadokija

Datumi putovanja

4.10. - 11.10.2021.

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena po osobi
04.10.3.370 KN4.120 KN
First minute cijena vrijedi za rezervacije do 15.07.2021.
Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija - Belek - Göreme - Nevsehir...

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan, OSIJEK, ZAGREB, ANTALIJA
Transfer putnika iz Osijeka do Zagreba. Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2. dan, ANTALIJA, KONYA, KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3. dan, MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno – isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan, GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan, KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja. Noćenje i večera.

6. dan, ANTALIJA, VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Noćenje i večera.

7. dan, SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.

8. dan, povratni let
Doručak. U skladu s vremenom leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let za Zagreb. Transfer do Osijeka.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: Transfer Osijek – Zagreb, zračna luka – Osijek, Povratni charter let Zagreb – Antalya, Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija, 7 noćenja hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi, 7x polupansion (7x doručak i 7x večera), ulaznicu i stručno vođenje – Mevlana muzej u Konyi, ulaznica i stručno vođenje – Göreme, muzej na otvorenom, dolina Simon – panoramski razgled, stručno vođenje – Sultanhani, Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu, Voditelja putovanja i lokalnog vodiča, Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije):
● Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit
● Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte: 799 kn po osobi
● Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 850 kn


DOPLATE NA LICU MJESTA:
● Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €
ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €
● Vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca. 45 €
ili Geen Canyon Tour sa ručkom: cca. 55€
ili izlet u grad Alanya s ručkom:cca. 55€
● Turska večer u Kapadokiji : cca. 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića
● Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca. 20 €
● Let balonom iznad Kapadokije: cca. 200€ (izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu.
● Jeep safari: cca. 50€ po osobi
● Hamam (Turska kupelj): cca 35,00 €
*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci i polica zdravstvenog osiguranja. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Informacije za putnike vezano za COVID-19

Državljani Republike Hrvatske za ulazak u Tursku moraju predočiti jedan od slijedećih dokumenata:
– potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljenom prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva)
– potvrdu da je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci, izdanu od službenih relevantnih tijela
– negativni nalaz PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).
Također, uvedena je i obveza popunjavanja putnog obrasca „Traveler Entry Form“ kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju (ne odnosi se na putnike u tranzitu) i na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je potreban za ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre.
Detaljne informacije oko ulaska u Tursku možete pogledati na stranicama MVEP-a


Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Važno: raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.Konya
, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.
Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.
Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova, obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.
Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najočuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 15 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.