Kapadokija

Datumi putovanja

28.2. - 7.3., 7.3. - 14.3., 14.3. - 21.3., 21.3. - 28.3., 28.3. - 4.4., 4.4. - 11.4., 11.4. - 18.4., 18.4. - 25.4., 25.4. - 2.5., 2.5. - 9.5.2022.

Trajanje putovanja

8 dana/ 7 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena po osobiFIRST MINUTE
28.02.2022.3.348 KN2.598 KN
07.03.2022., zatvorena prodaja!3.548 KN2.798 KN
14.03.2022.3.648 KN2.898 KN
21.03.2022.3.848 KN3.098 KN
28.03.2022.3.948 KN3.198 KN
04.04.2022.4.048 KN3.298 KN
11.04.2022.4.148 KN3.398 KN
18.04.2022.4.248 KN3.498 KN
25.04.2022.4.448 KN3.698 KN
02.05.2022.4.448 KN3.698 KN
First minute cijena vrijedi za rezervacije do 90 dana prije putovanja!
Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija - Belek - Göreme - Nevsehir...

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – ANTALIJA
Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Belek/Side. Večera i noćenje.

2. dan | ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3. dan | MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno – isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Povratak u hotel , večera i noćenje.

4. dan | GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas uz zaustavljanje za foto stanke provesti ovim nestvarnim krajolikom. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan | KAPADOKIJA – SULTANHANI – ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja. Večera i noćenje na području Belek/ Side.

6. dan | ANTALIJA – VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

7. dan | ANTALIJA – slobodno ili fakultativni izlet
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8. dan | ANTALIJA – ZAGREB
Doručak. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: povratni charter let Zagreb – Antalya, zrakoplovne pristojbe 799 kn po osobi, asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija, 7x noćenje u hotelima s 4* ili 5* u dvokrevetnoj sobi, 7x polupansiona u hotelu iz ponude švedskog stola, ulaznica i stručno vođenje – Mevlana muzej u Konyi, ulaznica i stručno vođenje – Göreme, muzej na otvorenom, panoramski razgled dolina, stručno vođenje – Sultanhani, prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu, voditelja putovanja i lokalnog vodiča, jamčevno osiguranje prema propisima.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 850 kn, putno osiguranje (preporuka), dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete; napojnice za lokalne vodiče i vozače, troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…).


FAKULTATIVNI IZLETI (rezervacija i doplata na destinaciji*):
– dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €
– vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca. 45 €
– Geen Canyon Tour sa ručkom: cca. 55€ ili izlet u grad Alanya s ručkom:cca. 55€
– turska večer u Kapadokiji : cca. 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića)
– Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca. 20 €
– vožnja balonom: cca. 110 € (izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu.
– hamam (Turska kupelj): cca 35 €

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene i ponuda fakultativnih izleta su informativni. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.


Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 150 dana od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti putni obrazac „Traveler Entry Form“ (dostupan na poveznici https://register.health.gov.tr) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju. Obrazac treba isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je imati putovnicu. Na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je potreban za ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre u Turskoj.

U razdoblju od 1. lipnja 2021. do daljnjega za ulazak u Tursku na snazi su vladine mjere prema kojima putnici (uključujući hrvatske državljane) moraju predočiti:
negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).
ili
potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva)
ili
potvrdu izdanu od službenih relevantnih tijela da je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci


Napomene:
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
– O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
– U slučaju posebnih zrakoplova (charter let/), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
– Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
– Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
– Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
– Molimo da se o preporukama za putovanje na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.


Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.Konya
, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.
Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.
Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova, obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.
Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najočuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.