Nova godina u Kopenhagenu, city break

Nova godina u Kopenhagenu, city break
  • Polazak dolazak 29.12.19. - 1.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 4.480 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA42


Datum putovanja: 29.12.19. – 1.1.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:45 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:40 sati. Po dolasku razgled grada autobusom s voditeljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima – Mala sirena – Tivoli – Amalienborg – gradska vijećnica – Christiansborg – kraljevska knjižnica – katedrala – parlament – burza – mornarička crkva. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, najzabavniju četvrt u gradu s kućama šarenih boja sa zabatima, slikovito smještenim uz kanal sa starim jedrenjacima, a u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Upravo je ta četvrt ona koja je tipična za grad, stalni motiv razglednica i vodiča, puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Opuštena i živahna atmosfera, veseli ljudi – to je Kopenhagen! Noćenje.

2. dan | KOPENHAGEN – fakultativno odlazak u Malmö u Švedskoj
Doručak. Dan slobodan za osobne programe i razglede ili mogući individualni fakultativni izlet vlakom do nedalekog švedskog grada Malmö-a, koji je s Kopenhagenom spojen mostom Øresund. Most koji spaja Dansku i Švedsku dugačak je 7845 metara i riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Malmö je treći po veličini švedski grad, glavni grad najjužnije švedske pokrajine Skane. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom – najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi.
Za one koji odluče ostati u gradu, Kopenhagen pruža odlične dodatne mogućnosti za posjet muzejima kao što su npr. Muzej voštanih figura, Muzej lijepih umjetnosti s odličnom zbirkom francuskih impresionista, muzej velikog danskog kipara Thorvaldsena – jednog od najvećih skandinavskih umjetnika, muzeji u gradskim dvorcima Christiansborg ili Rosenborg (kraljevska riznica) koji se nalazi u jednom od najpopularnijih parkova u gradu. Noćenje.

3. dan | KOPENHAGEN
Doručak. Zajednički odlazak s voditeljem putovanja do vrlo bogate i zanimljive gliptoteke Carlsberg (jedna od najboljih zbirki antičkih kipova u svijetu). Za preporuku je i Nacionalni muzej (bogata zbirka vikinškog nasljeđa). Svakako treba posjetiti i zabavni park Tivoli, najveću tradicionalnu atrakciju Kopenhagena gdje stanovnici Kopenhagena slave sve što mogu slaviti, od rođendana preko svadbi i raznih drugih obljetnica – čak je i kraljica Margareta tu proslavila svoj okrugli šezdeseti rođendan. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), vožnju brodom po kanalima i osobne programe. Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kavane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive)… Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda). Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

4. dan | KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:25 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  4.680 kn  4.480 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn uključene u cijenu!


Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb-Kopenhagen-Zagreb, zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (obavezna doplata, podlčožne promjenama), smještaj u hotelu Good Morning Copenhagen Star* u središtu Kopenhagena u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, voditelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Kopenhagenu, razgled grada autobusom po dolasku te troškove organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.190 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.


Soba s pomoćnim ležajem na upit!


Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule:
470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Informativna cijena ulaznica (prema stanju u svibnju 2019. g.): Tivoli 130-140 DKK/djeca od 3-7 g. 60 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, dvorac Kronborg 95 DKK, Muzej Thorvaldsen 70 DKK, dvorac Christiansborg 160 DKK (kombinirana ulaznica)/ispod 18.g. gratis; karta za vlak na liniji Copenhagen-Malmö u jednom smjeru cca. 10 €: NAPOMENA: NE ZABORAVITE OSOBNE DOKUMENTE ZA IZLET U MALMÖ!

 


Napomena:
zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Kopenhagenu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u svibnju 2019. godine i podložna su promjeni.

 

Više informacija o Kopenhagenu: www.visitcopenhagen.com/copenhagen-tourist

Preporučujemo:
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
Hrana i piće: Danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Od ranih 2000-ih neki su danski kuhari razvili novu dansku kuhinju, inovativan način kuhanja na temelju visokokvalitetnih lokalnih proizvoda. Ova nova filozofija i kuhinja privukla je pozornost međunarodne gurmanske zajednice, te je doprinijela znatnom broju visoko cijenjenih restorana u Kopenhagenu i pokrajini, od kojih mnogi nose Michelinove zvijezde.
Kupovina: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
Sef: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Pokriva Republiku Island)
Søtorvet 5, 1st fl.1371 Copenhagen K.

Tina Krce, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0045 33 91 90 95
00 45 33 91 71 31
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda i petak 10.00-13.00

Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

 

Minimalan broj putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)