Kopenhagen, city break

Kopenhagen, city break
  • Polazak dolazak do 3.10.2019.
  • Cijean putovanja po osobi od 3.590 kn FM
  • Smještaj hotel 2*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPMT42


Datumi putovanja: 4.4. – 7.4.| 25.4. – 28.4.| 22.6. – 25.6.| 3.10. – 6.10.2019. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
hotel u centru grada!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, te direktan let za Kopenhagen u 08.05 h. Po slijetanju, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18 st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, nacionalnog muzeja, stare burze, danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji – palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti. Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Nemojte propustiti ni čuvenu tvornicu Carlsberg gdje možete probati više vrsta piva (otvorena do 17 h). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | KOPENHAGEN
Doručak. Razgled grada započinjemo bezvremenskim okruglom kulom (Rundetårn). Kralj Christian IV sagradio ju je kao zvjezdarnicu 1642 g. i glasi za najstariju u Europi, a s nje se pruža prekrasan pogled na grad. Krećemo prema srcu metropole, pješačkoj zoni, ulici Störget, najpoznatijoj gradskoj šetnjici, prepunoj dizajnerskih, ali i svakodnevnih dućana. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac Christiansborg. Šetnja ili plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – Morskoj sireni iz bajke danca Hansa K. Andersena, te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni kraljevski par – Mary, nekada obična australka, a sada princeza i princ Frederik sa svojom djecom. U blizini se nalazi i Kastellet, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružana otok utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca Rosenborg, doma danskih kraljeva od početka 17 st. (ulaz u dvorac moguć od 10 h -14 h). Slobodno vrijeme. Možda ste zaljubljenik u umjetnost, pa će Vam posjet Ny Carlsberg Glyptoteci biti prava poslastica uživajući u djelima stare umjetnosti i klasika poput Gauguina, Degasa ili Rodina. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru ili odlazak u blještavi zabavni park Tivoli, park „otac „ svih parkova, još iz davne 1843 g., s 4,5 milijuna posjetitelja na godinu drži 2. mjesto odmah iznad pariškog Disneylanda. Park je otvoren do 23 h.

3. dan | KOPENHAGEN –fakultativni izlet u MALMO (Švedska)
Doručak. Za današnji dan imamo više prijedloga, ovisno o vašim željama i interesima.
Za one koji žele ostati u Kopenhagenu, grad će vam uvijek ponudi više. Predlažemo posjet Nacionalnom muzeju, gdje je vjerno predočeno kulturno nasljeđe Danske. Vrijedi posjetiti i dio Christiania, „slobodan grad“ unutar Copenhagena, u biti komunu proglašenu slobodnim gradom od njegovih stanovnika još 1970 god. Uz gomilu priča koje ćete čuti, od kojih se još mnoge vode, ovo je nezaobilazno mjesto za fotografiranje.
Malmö, Švedska; izlet koje će mnoge impresionirati samim putovanjem, upravo zbog mosta Öresund. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Kako ne bi ometao zračni promet zračne luke Kopenhagen koja je u neposrednoj blizini i kako bi omogućio nesmetani prolazak brodova prvi dio puta vodi vas tunelom ispod mora. Sjednete li na vlak u Kopenhagenu, za 35 minuta izaći ćete u centru trećeg po veličini švedskog grada Malma. Grad je do 17 st. pripadao Danskoj i bio je strateška tvrđava za kontrolu plovidbe brodova, a danas ima jedno od najvećih brodogradilišta u svijetu. Od modernih atrakcija ističe se vijugasti neboder Turning Torso, sa svojih 190 m visine druga po visini stambena zgrada u Europi i najviša zgrada u Švedskoj.

4. dan | KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke. Let zrakoplova za Zagreb u 11.20. Dolazak u Zagreb predviđen oko 13.40.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

za polaske 4.4.| 25.4.:  3.790 kn  3.590 kn FIRST MINUTE

za polaske 22.6.| 3.10.3.990 kn  3.790 kn FIRST MINUTE


Cijena aranžmana uključuje: 
prijevoz zrakoplovom prijevoznika Croatia Airlines Zagreb-Kopenhagen-Zagreb, smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu Cabinn City u centru Kopenhagena na osnovi 3 noćenja s doručkom, pratitelja putovanja, transfer od zračne luke u Kopenhagenu do hotela i natrag, panoramski razgled grada autobusom, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kndoplatu za jednokrevetnu sobu 890 kn, preporučamo doplatu komfornije sobe tipa Commodore 300 kn po osobi, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, fakultativne izlete, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), putno zdravstveno osiguranje.


Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetne sobe moguća, popust za 3. osobu 200 kn!


Fakultativni izleti: 

Izlet u Malmo u pratnji vodiča: 40 Eur
Vožnja kanalima (ca 1h): 17 Eur


Napomena:
zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Kopenhagenu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u listopadu 2017. godine i podložna su promjeni.

 

Više informacija o Kopenhagenu: www.visitcopenhagen.com/copenhagen-tourist

 

Minimalan broj putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)