Lisabon, city break

Lisabon, city break
  • Polazak dolazak 19.6.| 18.9.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 4.580 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/ 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA32


Datum putovanja: 19.6. – 22.6.| 18.9. – 21.9.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana / 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:50 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada – Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

2. dan | LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u Sintru (doplata prilikom rezervacije aranžmana!), na Cabo da Roca i Cascais – tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila – gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata na licu mjesta, kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | LISABON
Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan | LISABON – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  4.780 KN 4.580 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, razgled grada autobusom po dolasku, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.090 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, izlet Lisabonska rivijera, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu u iznosu od 2 € po putniku po noćenju (plaćanje na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

Doplata za izlet Lisabonska rivijera: 240 kn
(isključivo prilikom rezervacije aranžmana, za realizaciju izleta potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika)

Mogućnost doplate po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu).


Informativne cijene ulaznica (prema stanju u prosincu 2019. g.):
Oceanario de Lisboa 19 € (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 €), Museu Calouste Gulbenkian 14 €, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 €.

 

Napomene: zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

 

Minimalan broj putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)