Madrid, city break

Madrid, city break
  • Polazak dolazak 7.1.-11.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 4.080 FM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA36


Datum putovanja: 7.1. – 11.1.2020.
zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja

 

Kao rijetko koja prijestolnica u svijetu, Madrid impresivnošću i monumentalnošću svojih trgova i palača svjedoči o ulozi koju je imperijalna Španjolska imala u povijesti te koju ima danas.
Pođete li sa Španjolskog trga uz skulpturu Miguela de Cervantesa niz kozmopolitsku Gran Vía-u, uz bezbroj šarmantnih bistroa, raskošnih palača i blještavih robnih kuća, doći ćete na Plaza de Cibeles, kultno mjesto navijača Real Madrida, a Palacio de Comunicaciones u pozadini bit će odlična kulisa Vaše fotografije za pamćenje.
Nećete požaliti što ste u Madridu, najvatrenijoj europskoj prijestolnici.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3197 u 16:00 sati. Po dolasku u 18:55 sati transfer do hotela i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u večernju, orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ – Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova, a madridske lude noći ovjekovječene su u mnogim filmovima i u književnim djelima. Noćenje.

2. dan | MADRID
Doručak. Odlazak u panoramski razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” – Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija – stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colón, Kolumbov trg – fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba – Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica – Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” – Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja – Retiro, glasoviti gradski park – Atocha, prometno gradsko čvorište – Puerta de Alcalá – Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

3. dan | MADRID
Doručak. Danas predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Madrid je svjetski poznat po tvz. “Trokutu umjetnosti”, čije kutove čine glasoviti Prado – uz Louvre i Ermitaž najslavniji europski muzej – u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, slavna privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina, te Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. A nakon što se nauživate umjetnosti, ne sumnjamo da ćete iskoristiti iznimnu trgovačku ponudu koju španjolska prijestolnica nudi: svi slavni španjolski modni brandovi u Španjolskoj su jeftiniji nego u ostatku Europe, a početkom siječnja počinju poznate španjolske rasprodaje! Slobodna večer. Noćenje.

4. dan | MADRID – fakultativni izlet u Toledo
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak prema Madridu u 15 sati. Slobodan ostatak dana i večeri za osobne programe. Noćenje.

5. dan | MADRID – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3196 za Zagreb u 12:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 15:15 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  4.280 KN  4.080 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene su u cijenu paket aranžmana!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz od/do zračne luke u Madridu, panoramski razgled Madrida, smještaj u hotelu 4* u Madridu u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom, razglede prema programu (vanjski razgledi), te troškove organizacije i prodaje. 

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 890 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje i rizik od otkaza (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

 

Doplata za poludnevni fakultativni izlet u Toledo: 390 kn
Izlet u Toledo prijavljuje se prilikom rezervacije aranžmana! Minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika.

 

Informativne cijene ulaznica:
Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;
Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: www.museothyssen.org/en, 12 €
Kraljevska palača www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

 

Redovi letenja:
IB3197  07JAN  ZAGMAD    16:00 18:55   
IB3196  11JAN  MADZAG    12:35 15:15 


Napomena: 
za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

 

Minimalni broj putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)