Madrid, city break

Madrid, city break
  • Polazak dolazak polasci do 19.2.2021.
  • Cijean putovanja po osobi 3.980 FM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPPT36

 

Datumi putovanja: 20.11. – 24.11.| 8.1. – 12.1.| 19.2. – 23.2.2021. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noćenja

 

Kao rijetko koja prijestolnica u svijetu, Madrid impresivnošću i monumentalnošću svojih trgova i palača svjedoči o ulozi koju je imperijalna Španjolska imala u povijesti te koju ima danas.
Pođete li sa Španjolskog trga uz skulpturu Miguela de Cervantesa niz kozmopolitsku Gran Vía-u, uz bezbroj šarmantnih bistroa, raskošnih palača i blještavih robnih kuća, doći ćete na Plaza de Cibeles, kultno mjesto navijača Real Madrida, a Palacio de Comunicaciones u pozadini bit će odlična kulisa Vaše fotografije za pamćenje.
Nećete požaliti što ste u Madridu, najvatrenijoj europskoj prijestolnici.

– izravan let Zagreb – Madrid
– izlet Toledo i Aranjuez
– zlatni trokut umjetnosti Reina Sofia – Thyssen-Bornemisza Museum – el Prado
– centralno lociran hotel 4* u Madridu
– izlet Segovia i Avila
– “Grad koji nikad ne spava“ – Madrid je jedan od najživahnijih svjetskih gradova

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 12:10 sati. Po dolasku u 15:15 sati slijedi panoramski razgled „kraljevskog grada“ uz pratnju voditelja putovanja na putu do hotela u centru grada: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja pješice/javnim prijevozom u orijentacijsku večernju šetnju središtem grada. Noćenje.

2. dan | MADRID
Nakon doručka odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom u pješački razgled starog dijela Madrida: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente i Teatro Real – Plaza de la Vila i Plaza Mayor – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado. Poslijepodne, preporučamo odlazak javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča do „muzejskog trokuta“: Prado koji se ubraja među najbogatije svjetske muzeje, s najboljom svjetskom zbirkom djela slavnih španjolskih umjetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murilo. Zatim, tu je i Centro del arte Reina Sofia” – sa stalnom postavom djela slikara Miró, Dalí, gdje se nalazi slavna Picassova “Guernica», te posjet Kraljevskoj palači iz 18 st., jednoj od najbolje očuvanih u Evropi, simbolu Madrida, gdje se održavaju najznačajnije kraljevske ceremonije: audijencije, gala večere, potpisivanje ugovora, primanje ambasadora. Preporučamo večeru u nekom od odličnih restorana, Madrid je pravi „kulinarski raj“, grad s najviše restorana i barova po glavi stanovnika. Prošetajte predivnim malim trgovima s terasama kafića na kojima možete kušati popularno piće sangria, uz sendvič „bocadillo“, ili tradicionalna jela poput paelle, gazpacha, tortille… Noćenje.

3. dan | MADRID (fakultativni izlet TOLEDO i ARANJUEZ)
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem i ulaznicu u katedralu i crkvu sv. Tome). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Prvo ćemo otići na vidikovac Mirador del Valle odnosno Mirador de Toledo, odakle se pruža fantastičan pogled na sam grad, zatim po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (uključena ulaznica – u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nezaobilazna točka za posjet na povratku u Madrid iz Toleda je grad Aranjuez, strogo geometrijski postavljen poznat po svojim vrtovima i raskošnom uređenom kraljevskom dvorcu. Razgled kraljevske palače (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan | MADRID (fakultativni izlet ÁVILA I SEGOVIA)
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Ávilu i Segoviju (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razglede oba grada s lokalnim vodičima) ili slobodan dan u Madridu. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda u EURopi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Razgled povijesne jezgre s utvrđenom katedralom iz 12. stoljeća, gotičkim palačama i romaničkim crkvama. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekoć plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgled staroga grada: Plaza Mayor – katedrala – Alcázar – Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palačama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Za putnike koji žele ostati u Madridu umjesto odlaska na izlet, slobodan dan za osobne programe. Predlažemo šetnju Retirom, glasovitim kraljevskim parkom u središtu grada, popularnom mjestu za odmor stanovnika grada u kojem se nalaze ribnjak, ružičnjak, nekoliko muzeja, stakleni paviljon Palacio de Cristal sagrađen po uzoru na londonski Crystal Palace, znamenita šetališta s raznim skulpturama, itd. Noćenje.

5. dan | MADRID – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz soba i organizirani transfer do zračne luke Madrid. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let na liniji IB3158 u 10:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 13:25 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  4.180 KN  3.980 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene su u cijenu paket aranžmana!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Madrid – Zagreb), zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn, smještaj u hotelu 4* u centru Madrida na osnovu 4 noćenja s doručkom, transfere zračna luka – hotel – zračna luka
razgled grada, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 1.190 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja, putna osiguranja.

 

Fakultativni izleti:
– izlet Segovia i Avila: 550 kn (odrasli); 400 kn (djeca do 12. god.) – uključuje lokalne vodiče u oba grada i voditelja izleta na hrvatskom jeziku
– izlet Toledo i Aranjuez: 550 kn (odrasli); 400 kn (djeca do 12. god.) – uključuje lokalnog vodiča u Toledu, voditelja izleta na hrvatskom jeziku, ulaznicu za katedralu Santa María u Toledu te crkvu Svetog Tome u Toledu

Minimum 15 prijavljenih osoba u agenciji za realizaciju izleta

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): Centro del arte „Reina Sofia“: 10 EUR, Muzej Prado: 15 EUR, Museo Thyssen y Bornemisza: 12 EUR, Kraljevska palača: 10 EUR, Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 EUR, djeca 4-14 g. 18 EUR, Palacio Aranjuez: 9 EUR


Napomena:
za državljane RH potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

 

Minimalni broj putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)