Nova godina u Skandinaviji

Nova godina u Skandinaviji
  • Polazak dolazak 28.12.19. - 4.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 5.990 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4* i brodske kabine
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPBP39


LEIPZIG – ROSTOCK – KOPENHAGEN – JÖNKÖPING – STOCKHOLM – HELSINKI – MALMÖ – DRESDEN – PRAG

Datumi putovanja: 28.12.19. – 4.1.2020. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/ 7 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE
: uključena bogata buffet večera na brodu i smještaj u dvokrevetnim kabinama!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – HOF – LEIPZIG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet gradu Hofu na području bavarskog Frankenwalda Ovaj je ljupki bavarski gradić izgrađen u bidermajer stilu. Razgled povijesne jezgre: crkva svetog Lovre – gradska vijećnica – ulica Ludwigstrasse. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema sjeveru. Dolazak u Leipzig. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | LEIPZIG – ROSTOCK
Doručak. Razgled Leipziga, povijesno važnog grada srednjevjekovne trgovine i sajmova. Razgled gradskog središta: trg Markt – Handelshof – stara gradska vijećnica – trg Augustusplatz sa sveučilištem. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu i dalje prema Baltičkom moru. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan | ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN – MOST ÖRESUND – JÖNKÖPING
Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i panoramski grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli – dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta – dvorac Amalienborg – Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Put nastavljamo jedinstvenim doživljajem: vožnjom preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca! Most je dugačak 7845 m, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Vrlo duboki utisak ostavlju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Smještaj u hotel u Jönkopingu, najvećem gradu na obali jezera. Noćenje.

4. dan | JÖNKOPING – STOCKHOLM – BROD
Doručak. Nastavak puta uz obalu jezera i preko Nyköpinga prema Stockholmu. Zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Razgled grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden – stari grad Gamla Stan – Kraljevska palača – Katedrala – trg Stortorget – opera – otok Riddarholmen – Parlament – palače otmjenog šetališta Strandvagen. Vožnja do luke i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Bogata buffet večera na brodu s obiljem skandinavskih specijalteta i iznimno velikom ponudom raznovrsnih jela i slastica (uključena u cijenu). Poseban je doživljaj plovidba po ledenim prostranstvima Baltika u novogodišnjoj noći! Noćenje u kabinama na brodu.

SRETNA NOVA GODINA!

5. dan | BROD – HELSINKI – BROD 
Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki. Razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom – pravoslavna katedrala Uspenski – tržnica – šetalište Esplanade – Parlament – sala Finlandia – Opera – Olimpijski stadion – spomenik Sibeliusu – čudesna crkva u stijeni. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, prvu novogodišnju kavu ili osobne programe. Povratak na brod u Helsinkiju. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Plovidba od Helsinkija do Stockholma jedinstveni je udobni doživljaj za putnika i pravo mini krstarenje u trajanju od 17 sati uz stotine otoka Baltičkog mora, zabavu i ples na brodu i odlične mogućnosti tax free shoppinga. Brodovi Silja Symphony i Silja Serenade koji plove ovom rutom najljepši su putnički brodovi na sjeveru Europe, imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen itd. Noćenje u kabinama na brodu.

6. dan | BROD – STOCKHOLM – MALMÖ – BROD
Doručak na brodu. U jutarnjim satima brod prolazi plovidbenom rutom uz brojne otoke stockholmskog arhipelaga. Dolazak u Stockholm i iskrcaj s broda. Vožnja prema obali jezera Vättern i dalje prema jugu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Malmö. Posjet gradskom središtu trećeg najvećeg grada Švedske i važne trgovačke luke. Stara gradska vijećnica, veliki gradski trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Malmö obiluje i djelima suvremene arhitekture poput zgrada Turning Torso, Emporia i nogometnog stadiona. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan | BROD – TRAVEMÜNDE – LÜBECK – DRESDEN
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u njemačkoj luci Travemünde. Dolazak u obližnji Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije – Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka – kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger – kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera – katolička katedrala – dvorac – Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana – Zid saskih vladara – Protestantska katedrala – Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | DRESDEN – PRAG – ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  6.590 kn  5.990 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust  vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom: 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Leipzigu/okolici, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku/okolici, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u Jönköpingu, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu/okolici, 2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm – Helsinki – Stockholm, 1 noćenje s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Malmö -Travemünde; prijevoz dnevnim brodom Rostock – Gedser (moguć alternativni prijevoz brodom Puttgarden – Rödby), bogatu buffet večeru na brodu Stockholm – Helsinki 31.12. (uključeno pivo,vino, osvježavajuća pića, kava i čaj uz večeru), razgledavanja prema programu, stručnog pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima) 2.290 kn, doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima) 3.190 kn, doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi 590 kn, doplatu za 3 večere u Skandinaviji 790 kn po osobi, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom naveden kao uključene, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), putno osiguranje.


Trokrevetne sobe/kabine:
na ovom programu moguća je rezervacija trokrevetnih soba i kabina po redovnoj cijeni!


Doplata za 3 večere u Skandinaviji (uplata prilikom rezervacije putovanja):
večera 31.12. uključena je u cijenu putovanja. Doplata je za večeru u 3 slijeda ili buffet večeru u hotelu u Jönkopingu, buffet večeru na brodu Helsinki-Stockholm i buffet večeru na brodu Malmö -Travemünde) 790 kn po osobi.

 

Preporuka putovanja: Skandinavija i sjever Europe u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje novogodišnjih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine posebno je zanimljiv. Brodovi za ove plovidbe posebno su opremljeni i mogu ploviti i u uvjetima zaleđenog mora i sjeverne noći.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

VAŽNO! Podaci potrebni prilikom rezervacije aranžmana:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i potrebni za brodske liste putnika.

Praktične napomene:
Valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, danska kruna u Danskoj, norveška kruna u Norveškoj i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.


Granične i vizne formalnosti:

Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporučujemo na putovanje nositi putovnicu. U slučaju ukoliko želite na putovanje ići s osobnom iskaznicom umjesto putovnice, potrebno je prije polaska na put provjeriti da li je ulaz u Norvešku u trenutku putovanja moguć bez putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

 

 


Minimalni broj putnika: 40

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)