Zimski praznici u Rimu, iz Osijeka

Zimski praznici u Rimu, iz Osijeka
  • Polazak dolazak 2.1. - 6.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.490 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra NGOR34


Datum putovanja: 2.1. – 6.1.2020. autobusom
 iz Osijeka

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, četvrtak | OSIJEK polazak 
Polazak iz Osijeka u 20.00 h sa Autobusnog kolodvora. (Mogućnost polaska iz Đakova i Sl. Broda.) Vožnja prema Zagrebu i dalje prema slovenskoj granici.

2. dan, petak | RIM 
Vožnja Slovenijom, Italijom prema Rimu. Dolazak u Rim u prijepodnevnim satima, panoramski razgled grada: Termini, Colosseum, Piazza Venezia – spomenik kralju Vittoriju Emmanuellu II, Piazza della Repubblica, trg Barberini… Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak sa pratiteljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnog sastajališta Rimljana uz barokne stepenice, uličice pune dućana, kavana, restorana, šetnja do Fontane di Trevi, najslavnije rimske fontane… Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, subota | RIM – VATIKAN
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nastavak razgleda grada: Castelo Sant Angelo na rijeci Tiber, Palača pravde do Piazze Populo. Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Nakon razgleda preporučamo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s koje se pruža pogled na panoramu cijelog Rima. Navečer preporučamo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, poznatu po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama, šarmatnom ozračuju… Noćenje.

4. dan, nedjelja | RIM 
Nakon doručka razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkve Santa Maria Maggiore i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob našeg Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom, Forum Romanum, srce starog Rima u kojem se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva, slavoluk Septima Severa i Titusa, Via Sacra, Colosseo, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva. Nastavak šetnje do Kapitola, jednog od sedam slavnih rimskih brežuljaka, preko Piazze Venezia, slavnog Panteona i njegove kupole do Piazza Navona… Slobodno vrijeme. Poslijepodne možete iskoristiti za posjet Villi Borghese, katakombama San Calisto, kupovinu, posjete muzejima… Noćenje.

5. dan, ponedjeljak | RIM –  ORVIETO – OSIJEK
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak putovanja uz kraća usputna zaustavljanja. Dolazak u Osijek planiran je u oko ponoći.

 


Cijena aranžmana po osobi:
  1.590 kn  1.490 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Cijena aranžmana za dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe: 1.390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 600 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: ulaznice u za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 90 kn.

 

Fakultativne doplate (cijene su informativne, podložne promjenama):
– ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu – posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 € po osobi (preporučujemo rezervaciju putem internet, booking fee 2 €), https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do – za termin 04.01. od 14:00 h ili kasnije, ovisno o raspoloživosti
– kupola bazilike Sv.Pavla – stubištem 6 €, liftom 8 €
– galerija Borghese 15 € ( besplatno za djecu do 18 god.)
– Koloseum, Forum i Palatinska galerija – 16 € (preporučujemo rezervaciju prije puta putem interneta, booking fee 2 €)
– ulaznica za Katakombe 8 €
– žičaru do Orvieta cca 2,50 €

 

Napomena: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,50 € po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu je 7 €.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 55. Program je nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu…

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)