Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri

Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri
  • Polazak dolazak polasci do 30.10.2019.
  • Cijean putovanja po osobi od 1.990 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPBP59


Datumi putovanja: 18.4. – 22.4.| 24.4. – 28.4.| 21.6. – 25.6.| 14.8. – 18.8.| 4.10. – 8.10.| 30.10. – 3.11.2019.
autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/ 4 noći

Garantirani polasci: 24.4., 21.6. i 4.10.!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – RIM
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506, polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 (okvirno vrijeme, samo uz prethodnu najavu kod rezervacije) te iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Slijedi ugodna vožnja prema Italiji. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu, omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | VATIKAN – RIM
Doručak. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Razgled nastavljamo šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slijedi odlazak javnim prijevozom do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | RIM – POMPEJI – NAPULJ
Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije prema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Napulja. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | NAPULJ i IZLET NA OTOK CAPRI
Doručak. Fakultativni izlet brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele sa nezaboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Povratak brodom do Napulja. Putnici koji žele iskoristiti vrijeme u Napulju umjesto izleta na Capri imaju slobodno vrijeme za osobne programe u Napulju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | NAPULJ – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Napulja. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

za polaske 18.4.| 24.4.| 4.10.:   2.390 KN  2.190 KN

za polazak 21.6.:  2.290 KN  2.090 KN

za polaske 14.8.| 30.10.:  2.190 KN 1.990 KN

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u centru Rima (zona Stazione Termini) u dvokrevetnim sobama, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Napulju/okolici u dvokrevetnim sobama; turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu u terminima 18.4., 24.4., 21.6. i 4.10. 890 kn/ u terminima 14.8. i 30.10. 790 kn, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni): u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €; boravišnu pristojbu u Rimu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (4,00 – 6,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu), boravišnu pristojbu u Napulju koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 3,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu), žičaru do Orvieta 2,60 € po osobi (doplata na licu mjesta), putno zdrastveno osiguranje i rzik od otkaza.


Popusti:
djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u trokrevetnoj sobi. Treća osoba u trokrevetnoj sobi plaća redovnu cijenu.

Fakultativni izleti i doplate: 
Izlet brodom na otok Capri 42,50 EUR (doplata na licu mjesta)
Autobus po Capriju, dnevna karta – 10 EUR (doplata na licu mjesta)
Ulaznica za Pompeje 20 EUR (ulaznica + lokalni vodič) – za pratnju lokalnog vodiča potrebno je 30 putnika (doplata na licu mjesta)

Napomene:
Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 2. dan putovanja poslije podne). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu Rima i odstati od dijela razgleda da bi obavili individualan posjet muzejima.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 14 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe i odustati od dijela razgleda Rima da bi obavili individualan posjet.


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)