Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri

Datumi putovanja

28.04. - 02.05., 02.06. - 06.06., 19.06. - 23.06., 14.08. - 18.08., 27.10. - 31.10.2021.

Trajanje putovanja

5 dana / 4 noći

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
28.04.2.290 KN2.190 KN
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
RIM → POMPEI → NAPULJ → KAPRI

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – RIM
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502 – 506, polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, samo uz prethodnu najavu kod rezervacije). Polazak iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu, omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | VATIKAN – RIM
Doručak. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Razgled nastavljamo šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slijedi odlazak javnim prijevozom do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | RIM – POMPEJI – NAPULJ
Doručak. Odlazak iz hotela u Rimu. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije prema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Napulja. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | NAPULJ – izlet na otok CAPRI – OKOLICA RIMA
Doručak. Odlazak iz hotela. Fakultativni izlet brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele sa nezaboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Povratak brodom do Napulja. Putnici koji žele iskoristiti vrijeme u Napulju umjesto izleta na Capri imaju slobodno vrijeme za osobne programe u Napulju. Vožnja prema Rimu. Smještaj u hotel u okolici Rima.Noćenje.

5. dan | OKOLICA RIMA – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Napulja. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u centru Rima (zona Stazione Termini), 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Napulju/okolici, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Rima, turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni): u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €; boravišnu pristojbu u Rimu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (4 – 6 Eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu), boravišnu pristojbu u Napulju koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 3 Eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu), žičaru do Orvieta 2,60 € po osobi (doplata na licu mjesta), putno zdrastveno osiguranje i rzik od otkaza – preporučujemo!


Popusti: 20% popusta djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba u trokrevetnoj sobi. Treća osoba u trokrevetnoj sobi plaća redovnu cijenu.

Doplata za jednokrevetnu sobu:
na polascima 28.10., 7.4.,19.6., 14.8. i 27.10.: 790 kn
na polascima 1.4., 28.4. i 2.6.: 890 kn


Fakultativni izleti i doplate: 
Izlet brodom na otok Capri 44,20 Eur (doplata na licu mjesta)
Autobus po Capriju, dnevna karta – 10 Eur (doplata na licu mjesta)
Ulaznica za Pompeje 20 Eur (ulaznica + lokalni vodič) – za pratnju lokalnog vodiča potrebno je 30 putnika (doplata na licu mjesta)


Napomene:
Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR + 4 EUR rezervacija + 7 EUR audio guide po osobi ( informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 2. dan putovanja poslije podne). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu Rima i odstati od dijela razgleda da bi obavili individualan posjet muzejima.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe i odustati od dijela razgleda Rima da bi obavili individualan posjet.


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Minimalan broj putnika za putovanje je 40.