Edinburg, dragulj škotske krune

Edinburg, dragulj škotske krune
  • Polazak dolazak 7.1. - 14.1.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 3.490 kn
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPAA12


NÜRNBERG – AMSTERDAM – EDINBURGH – STIRLING – LAKE LOMMOND – NACIONALNI PARK TROSSACHS – GLASGOW – ALNWICK CASTLE – HEIDELBERG

Datum putovanja: 7.1. – 14.1.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/7 noćenja

 

VRIJEDNOST VIŠE: izvrsna lokacija hotela, smještaj u središtu Edinburgha!


Škotska je nedavno proglašena najljepšom zemljom svijeta. Ako je tako, a kažu da jest, mi svakako tvrdimo da je Edinburgh jedan od najljepših gradova na svijetu, a u Europi sigurno. Još uvijek relativno neotkriven za široke mase, Ediburgh je dovoljno velik da u njemu imate sve što svaka prijestolnica pruža i dovoljno malen da ga možete upoznati u hodu. Slikovito smješten s pejzažima koji oduzimaju dah, Edinburgh je grad čije bilo pulsira neovisno o danu ili noći. Grad koji vas poziva da ga istražite, grad književnosti i golfa, a neki vele i duhova, Edinburgh je jedan od najslikovitijih i najljepših gradova Europe – dragulj u škotskoj kruni.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – NÜRNBERG – FRANKFURT
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko jednog od najljepšeg njemačkih gradova, Nürnberga – dolazak u središte grada i kraći obilazak najvažnijih i najpoznatijih gradskih znamenitosti. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan | FRANKFURT – AMSTERDAM – BROD
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nizozemskoj. Po dolasku u Amsterdam panoramski razgled nizozemske prijestolnice. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Noćna plovidba. Napomena: Zadržavanje u Amsterdamu ovisi o satnici broda, bude li satnica isplovljavanja dopuštala, razgled Amsterdama će biti detaljniji. U suprotnom nastavak razgleda Amsterdama bit će u povratku.

3. dan | BROD – NEWCASTLE UPON TYNE – EDINBURGH
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Newcastle u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i kraće slobodno vrijeme za ručak i okrepu. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju gradom. Noćenje.

4. dan | EDINBURGH
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad… Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako niste od galerija svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

5. dan | EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND – GLASGOW
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje se okrunila Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s preko 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća. Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. Povratak u Edinburgh u večernjim satima. Noćenje.

6. dan | EDINBURGH – ALNWICK CASTLE – NEWCASTLE UPON TYNE/BROD
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Putem prolazimo kraj gradića Alnwicka koji se diči dvorcem istoimenog imena koji je poslužio kao dvorac Hogwarts u prva dva dijela serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, a u njemu su snimljene i neke epizode poznatog serijala „Downton Abbey“. Foto pauza kraj dvorca i nastavak putovanja prema Newcastleu. Ako vrijeme ukrcaja dopusti panoramski razgled Newcastlea. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba prema Amsterdamu.

7. dan | BROD – AMSTERDAM – MANNHEIM
Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Mannheimu. Noćenje.

8. dan | MANNHEIM – HEIDELBERG – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke Heidelberga Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do katedrale – viteška kuća – jezuitska crkva – staro i novo sveučilište – glavni trg. Slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  3.490 kn

Doplata za vanjsku kabinu: 240 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.590 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje: prijevoz autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 3*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis 3*, 1 noćenje u Mannheimu u hotelu 3*, 2 noćenja na brodu Amsterdam/Newcastle i Newcastle/Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn, doplata za vanjsku kabinu 240 kn, doplata za paket ulaznica* (prilikom kupovine aranžmana) 520 kn, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

*Paket sadrži ulaznice u EDINBURGH CASTLE, PALACE OF HOLYROODHOUSE, ST. GILES KATEDRALU I SCOTCH WHISKEY EXPERIENCE.


Smještaj:
IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, ocjena booking.com 8.6!
https://www.booking.com/hotel/gb/ibis-edinburgh-centre-south-bridge.en-gb.html

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit!

 

Napomena: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

 

Korisne informacije:
– valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP) – preporučujemo nabavku funti u Hrvatskoj
– ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše.
– adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji možete kupiti u Hrvatskoj, te isto i preporučamo
– preporučamo probati Hagis – tradicionalno škotsko jelo – najbolja usporedba sa hrvatskom gastronomijom bila bi krvavica
– cijene pubova su dosta skupe za hrvatske prilike – ručak/večera se može dobiti za oko 10 funti, ali računajte više
– karta za javni bus u jednom smjeru iznosi cca 1,6 funti. Ukoliko odaberete plaćanje jednog smjera u tom iznosu obavezno imajte spreman točan iznos jer vozači ne vraćaju kusur.

Minimalan br. prijavljenih putnika: 40

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days