Edinburg, dragulj škotske krune

Edinburg, dragulj škotske krune
  • Polazak dolazak 4.1. - 11.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 3.690 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/ 4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra EPAA12


AMSTERDAM – EDINBURGH – STIRLING – NP TROSSACHS/LAKE LOMMOND – NEWCASTLE – HEIDELBERG


Datum putovanja: 4.1. – 11.1.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/7 noćenja

 

VRIJEDNOST VIŠE: izvrsna lokacija hotela, smještaj u središtu Edinburgha – IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, smještaj u dvokrevetnim kabinama!


Škotska je nedavno proglašena najljepšom zemljom svijeta. Ako je tako, a kažu da jest, mi svakako tvrdimo da je Edinburgh jedan od najljepših gradova na svijetu, a u Europi sigurno. Još uvijek relativno neotkriven za široke mase, Ediburgh je dovoljno velik da u njemu imate sve što svaka prijestolnica pruža i dovoljno malen da ga možete upoznati u hodu. Slikovito smješten s pejzažima koji oduzimaju dah, Edinburgh je grad čije bilo pulsira neovisno o danu ili noći. Grad koji vas poziva da ga istražite, grad književnosti i golfa, a neki vele i duhova, Edinburgh je jedan od najslikovitijih i najljepših gradova Europe – dragulj u škotskoj kruni.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – AACHEN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem prema Aachenu, gradu Karla Velikog smještenog u neposrednoj blizini belgijske i nizozemske granice, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | AACHEN – AMSTERDAM – BROD
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nizozemskoj. Po dolasku u Amsterdam panoramski razgled nizozemske prijestolnice. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Noćna plovidba. (Napomena: Zadržavanje u Amsterdamu ovisi o satnici broda, bude li satnica isplovljavanja dopuštala, razgled Amsterdama će biti detaljniji. U suprotnom nastavak razgleda Amsterdama bit će u povratku.)

3. dan | BROD – NEWCASTLE UPON TYNE – EDINBURGH
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Newcastle u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i kraće slobodno vrijeme za ručak i okrepu. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju gradom. Noćenje.

4. dan | EDINBURGH
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad… Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience. Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako Vas umjetnost toliko ne zanima, svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

5. dan | EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND – EDINBURGH
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje je okrunjena Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s više od 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana povratak u Edinburgh i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

6. dan | EDINBURGH – NEWCASTLE UPON TYNE – BROD
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Ako vrijeme ukrcaja dopusti panoramski razgled Newcastlea, grada koji ime duguje dvorcu kojeg je 1080. sagradio sin Vilima I. Osvajača, Robert II. Normanski. Poznat kao industrijski grad, Newcastle upravo zato svakog posjetitelja iznenadi svojim šarmom i zanimljivom arhitekturom… Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba prema Amsterdamu.

7. dan | BROD – AMSTERDAM – MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN
Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Mannheimu. Noćenje.

8. dan | MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN – HEIDELBERG – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke, Heidelberga. Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do katedrale – viteška kuća – jezuitska crkva – staro i novo sveučilište – glavni trg. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  3.890 kn 3.690 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Aachenu u hotelu 3*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis Centre South Bridge 3*, 1 noćenje na području Mannheima/Ludwigshafena u hotelu 3/4*, 2 noćenja na brodu na liniji Amsterdam/Newcastle i Newcastle /Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu) 1.590 kn, doplata za vanjsku kabinu 240 kn, doplata za dvije večere na brodu 280 kn, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

 

Smještaj: IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, ocjena booking.com 8.6!
https://www.booking.com/hotel/gb/ibis-edinburgh-centre-south-bridge.en-gb.html

Pomoćni krevet na upit!

 

Napomena: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

 

Korisne informacije:
– valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP) – preporučujemo nabavku funti u Hrvatskoj
– ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše.
– adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji možete kupiti u Hrvatskoj, te isto i preporučamo
– preporučamo probati Hagis – tradicionalno škotsko jelo – najbolja usporedba sa hrvatskom gastronomijom bila bi krvavica
– cijene pubova su dosta skupe za hrvatske prilike – ručak/večera se može dobiti za oko 10 funti, ali računajte više
– karta za javni bus u jednom smjeru iznosi cca 1,6 funti. Ukoliko odaberete plaćanje jednog smjera u tom iznosu obavezno imajte spreman točan iznos jer vozači ne vraćaju kusur.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 40

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)