Istanbul

Datumi putovanja

na upit

Trajanje putovanja

6 dana/ 4 noćenja
SOFIJA - ISTANBUL - PLOVDIV

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | OSIJEK, SOFIJA
Polazak iz autobusom s dogovorenog polazišta u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Srbije uz kraća zaustavljanja, radi odmora, do Bugarske i glavnog grada Sofije. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora razgled središta grada: Avenije i Bulevari, Bulevar Cara osloboditelja, Sveučilište, gradski vrt, katedrala Aleksandra Nevskog, džamija, Ruska crkva, Trg Parlamenta,  Bulevar Vitosha. Večera. Noćenje.

2. dan | SOFIJA, ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja Bugarskom između planinskih lanaca Srednjogorskog i Rile do Trakije, te dalje do Turske. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor do večere. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, šetnja ulicom Istiklal Caddesi,najživljom ulicom Turske sa bezbrojnim dućanima, šetnicom, kavanama i restoranima. Noćenje.

3. dan | ISTANBUL
Nakon doručka odlazak na razgled grada. Obilazak započinjemo razgledom  Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija, po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izgrađena za cara Justinijana u 6. stoljeću, bila je bizantska crkva, potom džamija, a danas muzej s predivnim freskama.  Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Kompleks se sastoji od velebnih zdanja i prekrasnih vrtova, a za posjetitelje je dostupna riznica s nevjerojatnom zbirkom nakita i drugih predmeta od zlata, dragog kamenja i dijamanata…. Slobodno vrijeme, predlažemo usputni obilazak Egipatske tržnice, čuvene tržnice začina u Sultanahmetu. Povratak u hotel. Večera (ili predlažemo odlazak na folklornu večeru u neki od nacionalnih restorana koji uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji te tradicionalnu večera). Noćenje.

4. dan | ISTANBUL
Nakon doručka odlazak autobusom na azijsku stranu Istanbula, prijelaz preko velikog visećeg mosta. Kraće slobodno vrijeme na brdu Camlica s kojeg se pruža jedinstven pogled na grad. Povratak na europsku stranu do Zlatnog roga, slijedi plovidba brodom po Bosporu (uz doplatu). Uživat ćete u pogledu na elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski tjesnac, utvrdu Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula, palaču Dolmabahca, izgrađenu sredinom 19. st. kao nova rezidencija turskog sultana, a u čijoj se arhitekturi i dekoraciji osjeća se europski utjecaj.
Ugođaj grada dočarati će Vam posjet Kapali čaršiji, velikom bazaru s preko 4000 trgovina sa zlatom, srebrom, bakrom, skupocjenim tkaninama, kožom, turskim ćilimima… Slobodno vrijeme za kupovnu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan | ISTANBUL, PLOVDIV, SOFIJA
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Plovdivu, razgled staroga dijela grada kojega karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Nastavak putovanja preko Bugarske, Srbije uz usputna zaustavljanja.

6. dan | OSIJEK
Dolazak u Osijek u ranim jutarnjim satima.CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– autobusni prijevoz sa opisanoj relaciji
– 1 polupansion u hotelu 3* u Sofiji/ 3 polupansiona u hotelu 3* u Istanbulu
– izleti i razgledi prema programu sa uključenim ulaznicama u Aja Sofiju, Plavu džamiju i Topkapi palaču u pratnji lokalnog vodiča
– stručno vodstvo
– troškove organizacije i rezervacije putovanja

Doplate: krstarenje Bosporom, večera u nacionalnom restoranu sa uključena dva pića i folklornim programom, zdravstveno osiguranje – PREPORUČUJEMO.