Istanbul iz Osijeka, avio

Datumi putovanja

5.10. - 8.10.2023

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
05.10.2023.-580 EUR (4370,01 kn)
FIRST MINUTE popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

– hotel 4* na dobroj lokaciji!
– zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK, BEOGRAD ZL, ISTANBUL
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 7:30h. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla, gdje je potrebno stići cca 3 sata prije leta. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji JU 802 (Air Serbia) u 13:30 sati. Po dolasku u Istanbul u 16:10 sati prema lokalnom vremenu, organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel 4*. Nakon kratkog odmora odlazak javnim prijevozom do Taksima. Šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, centra noćnog života do Galata mosta. Tijekom šetnje Vaš pratitelj će Vam dati korisne informacije – gdje promijeniti novac u turske lire, kako se koristiti javnim prijevozom, kako se orijentirati u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu… Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći i uživati u ovom putovanju. Prelazak mosta i povratak javnim prijevozom u hotel. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL
(fakultativno: SULTANAHMET, VEČERA UZ FOLKLORNI PROGRAM)
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem te razgled starog povijesnog dijela grada Sultanahmet (uz doplatu). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija (zbog renovacije razgled izvana), po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva u doba cara Justinijana, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na folklornu večeru u jedan od nacionalnih restorana koji uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL
(fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM I AZIJSKA STRANA)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do Egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula ili predlažemo krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca (uz doplatu). Plovidbu završavamo na azijskoj strani grada u gradskoj četvrti Kadıköy, omiljenoj među lokalnim stanovništvom. Po dolasku orijentacijska šetnja i upoznavanje sa spletom uličica prošaranih dućanima, kafićima i restoranima. Slijedi slobodno vrijeme za vlastito istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, BEOGRAD ZL, OSIJEK
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili predlažemo individualni posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Organizirani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Air Serbia JU805 za Beograd u 21:20 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 22:00 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek oko 01:00 h.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), zrakoplovne pristojbe (145 EUR/1092,50 kn), smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag, transfer autobusom od ZL Istanbul do hotela i natrag, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): doplata za jednokrevetnu sobu 130 EUR (979,48 kn) po osobi (na upit), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit.

DOPLATE NA LICU MJESTA (prijave u agenciji, min. 15 prijavljenih osoba):
– izlet pješice Sultan Ahmet s lokalnim vodičem i ulaznicom za Topkapi muzej: 45 EUR
– krstarenje Bosporom i azijska strana: 40 EUR
– večera u tradicionalnom restoranu/brodu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program i neograničeno alkoholnih pića: 50 EUR
– trošak javnog prijevoza


Planirani hotel: Hotel Ephesus 4*


VAŽNA NAPOMENA COVID-19:

Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Tursku.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Tursku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Napomene:
– Agencija može otkazati paket-aranžman i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 21 dan prije početka putovanja te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji 20
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja vrijedi 6 mjeseci od ulaska u Tursku
– kod rezervacije obavezno dostaviti scan putovnice (za avio kartu)
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
– U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.

Molimo putnike da se informiraju o preporukama za putovanja i upozorenja na službenim stranicama MVEP-a:
Turska: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/turska,140.html


Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (Istočna Trakija) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, te Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more, te tjesnaci Bospor i Dardaneli.