Istanbul iz Osijeka, avio

Datumi putovanja

30.5. - 2.6.2024.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
30.05.2024.610 EUR590 EUR
FIRST MINUTE popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

– hotel 4* na dobroj lokaciji!
– zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK – BEOGRAD ZL – ISTANBUL
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 3:00h. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1082 (Turkish Airlines) u 09:00 sati. Po dolasku u Istanbul u 12:50 sati prema lokalnom vremenu, organizirani prijevoz do Taksima. Šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, centra noćnog života do Galata mosta. Tijekom šetnje Vaš pratitelj će Vam dati korisne informacije – gdje promijeniti novac u turske lire, kako se koristiti javnim prijevozom, kako se orijentirati u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu… Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći i uživati u ovom putovanju. Transfer do hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL
(fakultativno: SULTANAHMET, VEČERA UZ FOLKLORNI PROGRAM)
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem te razgled starog povijesnog dijela grada Sultanahmet (doplata – paket ulaznica). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija, po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva u doba cara Justinijana, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Slobodno vrijeme za ručak. Po želji možete posjetiti cisternu Yerebatan/Bazilika iz 6 st., nedavno renoviranu najveću antičku podzemnu cisternu, koju nazivaju i “potopljenom palačom”, izgrađenu ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, danas jedna od najposjećenijih atrakcija u Istanbulu. Odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na folklornu večeru na brodu koja uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL
(fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM I AZIJSKA STRANA)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i  samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do Egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula ili predlažemo krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca (uz doplatu). Plovidbu završavamo na azijskoj strani grada u gradskoj četvrti Kadıköy, omiljenoj među lokalnim stanovništvom. Po dolasku orijentacijska šetnja i upoznavanje sa spletom uličica prošaranih dućanima, kafićima i restoranima. Slijedi slobodno vrijeme za vlastito istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL – BEOGRAD ZL – OSIJEK
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom. Predlažemo individualni posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Organizirani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Turkish Airlines TK1083 za Beograd u 19:45 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 19:30 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek oko 23:00 h.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag, transfer autobusom od ZL Istanbul do hotela i natrag, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): doplata za jednokrevetnu sobu 120 EUR po osobi (na upit), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit.

DOPLATE NA LICU MJESTA (prijave u agenciji, min. 15 prijavljenih osoba):
– izlet Sultanahmet s lokalnim vodičem i ulaznicom za Topkapi muzej: 45 EUR
– krstarenje Bosporom i azijska strana: 40 EUR
– večera na brodu uz ples trbušnih plesačica te folklorni program i neograničeno alkoholnih pića: 50 EUR


Planirani hotel: Hotel Ephesus 4* 


Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.


Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (Istočna Trakija) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčko, Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, te Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more, te tjesnaci Bospor i Dardaneli.