Istanbul iz Osijeka

Istanbul iz Osijeka
  • Polazak dolazak 20.6. - 25.6.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 1.830 kn
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz autobusnom iz Osijeka i drugih gradova
  • Šifra EPOR19


Datum putovanja: 20.6. – 25.6.2019., garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 6 dana/ 5 noćenja


Gdje se istok spaja sa zapadom…


VRIJEDNOST VIŠE:
kvalitetan program, bez noćnih vožnji!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK, SOFIJA
Polazak iz Osijeka u 05.00 h s Autobusnog kolodvora. (Mogućnost polaska iz drugih gradova na upit) Vožnja preko Srbije uz kraća zaustavljanja, radi odmora, do Bugarske i glavnog grada Sofije. Dolazak u ranim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora razgled središta grada: Avenije i Bulevari, Bulevar Cara osloboditelja, Sveučilište, gradski vrt, katedrala Aleksandra Nevskog, džamija, Ruska crkva, Trg Parlamenta, Bulevar Vitosha. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan, SOFIJA, ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja Bugarskom između planinskih lanaca Srednjogorskog i Rile do Trakije, te dalje do Turske. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL
Nakon doručka odlazak na razgled grada s lokalnim vodičem (ulaznice uz doplatu). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija, po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izgrađena za cara Justinijana u 6. stoljeću, bila je bizantska crkva, potom džamija, a danas muzej s predivnim freskama. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Slobodno vrijeme, predlažemo obilazak Egipatske tržnice, čuvene tržnice začina u Sultanahmetu. Povratak u hotel. Predlažemo odlazak na folklornu večeru u jedan od nacionalnih restorana koji uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL
Doručak. Odlazak autobusom na azijsku stranu Istanbula, prijelaz preko velikog visećeg mosta. Kraće slobodno vrijeme na brdu Camlica, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Povratak na europsku stranu, predlažemo vožnju brodom po Bosporu (uz doplatu). Uživat ćete u pogledu na elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski tjesnac, utvrdu Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula, palaču Dolmabahca, izgrađenu sredinom 19. st. kao nova rezidencija turskog sultana. Nakon plovidbe odlazak do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. Slobodno vrijeme provedite u Kapali čaršiji, velikom bazaru s preko 4000 trgovina sa zlatom, srebrom, skupocjenim tkaninama, kožom, turskim ćilimima…Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL, EDIRNE, PLOVDIV 
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema gradu Edirne, staroj osmanskoj prijestolnici. Posjet veličanstvenoj džamiji Selimiji, sagrađenu 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi sultana Selima II., sina i nasljednika Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišim minaretima u Turskoj i po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više od kupole Aja Sofije te po izuzetno elegantnom i svijetlom interijeru. Vožnja prema Plovdivu. Smještaj u hotel. Zajednička šetnja i slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, PLOVDIV, OSIJEK
Doručak. Odjava iz hotela. Razgled staroga dijela grada kojega karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja preko Bugarske, Srbije uz usputna zaustavljanja. Planirani dolazak u Osijek oko ponoći.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.830 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 660 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: autobusni prijevoz sa opisanoj relaciji, 5 noćenja u hotelima 3*/4*, 1 noćenje u Sofiji, 3 noćenja u Istanbulu, 1 noćenje u Plovdivu, izleti i razgledi prema programu, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča u Istanbulu, izleti i razgledi prema programu, pratitelja grupe, troškove organizacije i rezervacije, jamčevinu aranžmana i osiguranje od odgovornosti.

DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 110 kn, turska viza 150 kn.

DOPLATE NA LICU MJESTA (prijave u agenciji, min. 25 prijavljenih osoba): SULTAN AHMET PAKET ULAZNICA (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): 35 €, vožnja brodom po Bosporu 20 €, večera uz folklorni program 35 € (uključena večera, program s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili boca vina za 2 osobe).

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u agenciji Ora tours. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u agenciji Ora tours, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)